Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Osim par ironičnih pošalica, nisi mi odgovorio kako to gužve u BG saobraćaju utiču na sve osim na one iz Pazove?
Kako ćeš to par minuta brže iz centra stići do Pazove nego do Bežanije ako ti je ta Bežanija na pola puta?
Verovatno planiraš da svakom članu porodice kupiš po auto ili te zabole što će oni da se gužvaju satima po prigradskim autobusima.
Kako ćeš to par minuta brže iz centra stići do Pazove nego do Bežanije ako ti je ta Bežanija na pola puta?
Verovatno planiraš da svakom članu porodice kupiš po auto ili te zabole što će oni da se gužvaju satima po prigradskim autobusima.
Poslednja izmena od Floyd u 20 Mar 2016, 13:55, izmenjeno 1 put ukupno.
dragvorl napisao:Vrlo je bitan, ja gubim 2 sata dnevno u odnosu kada sam radio u NS i ta dva sata svaki dan bas puno znace, sa aspekta slobodnog vremena, odmora, edukacije, cega god, sad za to vise nemam vremena na zalost. Da ne spominjemo koliko putovanje umara, narocito ako se jos i vozi. Ko se vraca iscrpljen sa posla moze da bude i potencijalno vrlo opasno.Grujic napisao:Pa kako nije najbitniji ako se gubi vreme ni za sta u sustini? To jako utice na kvalitet zivota i nije cudo sto se spominje
Sent from my HTC One using Tapatalk

Putovanje je k, pogotovo ovde kod nas. Ko misli da nije ili nije probao ili laze sam sebe. Kvalitet zivota drasticno opada.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Isuviše si limitiran svojim predubeđenjima da bi mogao da prihvatiš ono što pričam, ali evo probaću još jednomFloyd napisao:Osim par ironičnih pošalica, nisi mi odgovorio kako to gužve u BG saobraćaju utiču na sve osim na one iz Pazove?

Dakle, meni iz te Pazove do NBGD (potez Merkator - Piramida) treba pola sata, neki minut gore ili dole. Od toga je 25 minuta fiksno (autoput) gde su minimalne šanse za bilo kakvu gužvu, jedino gde mogu da zaglavim je isključenje sa autoputa ali tu već ima nekoliko opcija za prolazak.
Ja centar nisam ni merio ni spominjao, to si uradio ti da bi opravdao svoju teoriju. Kao i što si od 3 ponuđene rute od Pazove do Belvila uzeo onu koja traje najduže, čisto da pojačaš argumentaciju

Ja sam rekao kako je potpuno nenormalna sledeća logika:
- onaj kome dnevno treba pola sata (ili više) sa Bežanije do centra grada se dobro organizovao i snašao, urbana priča.
- onaj kome treba pola sata od Merkatora do Pazove je dileja koja će život protraćiti u prevozu

Plus što je ovaj sa Bežanije ubraja u srećnike, da ne pravim računicu sa istim odredištem a polaskom sa Banovog Brda ili Mirijeva. Kolima ne može da ide da bi se ubrzao, nema gde da ih parkira.
Suština je da ja nemam univerzalno prihvatljive opcije, to imaš ti. Moja logika bi bila potpuno drugačija da radim drugi posao ili da sam poslom vezan za npr Mirijevo, Karaburmu ili Vidikovac. Ti imaš univerzalna pravila i zato ne razumeš o čemu ovde pričam.
I da, ženi bih kupio auto odmah a deci kad postanu punoletni i ako zasluže

@Scuderia po običaju maši temu

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ovo je ogroman problem bio meni u odluci da se eventualno preselim za Pazovu.ftj napisao:Nije isto putovati 50 km u srb i u nemackoj kao sto ni sela/manja mesta nisu ista ovde i tamo a glavna razlika je sto tamo po selima ne zivi uglavnom onaj ko mora. Al opet sto da ne, mada ja bih pre gledao na drugu stranu autoputa(selo zuce npr).
Sličan problem su doživeli zetovi roditelji u Sremčici. Umesto stana u blokovima, prešli su tamo u kuću koju su strava sredili, bazen, ogromno dvorište, raj na zemlji. Posle 8 godina su se vratili u blok, jednostavno je okruženje (njima) problem.
Još je Pazova dosta bolja destinacija. Kvalitet vrtića, škola, obrazovanje, društvo, jbg, za to se mora živeti u gradu. Što bih ja svojoj deci uskraćivao sve ono što sam ja imao odrastajući u gradu, jer je meni lakše u selu.
Moj kompromis su blokovi. Ovde spremamo dobru bazu, ni grad ni selo.

Tapatalk
Ja sam vise odgovorio generalno na post iznad o gubljenju vremena, ne znam tvoje planove, ne bi u to ni ulazio. Meni treba autom/taxijem oko pola sata, busem 50ak min, ni u jednom scenariju nemam guzvu, ok put, znaci u tim, gotovo idealnim uslovima putovanja smatram da je to propast. Iskreno i da je 10min, gledao bi da izbegnem, a kamoli nesto vise. To samo ako se mora.
- Vladapetr
Potpuno drugačije razmišljamo. Zbog svih ovih parametara bih ja da bežim iz velikog gradanidza napisao:Kvalitet vrtića, škola, obrazovanje, društvo, jbg, za to se mora živeti u gradu. Što bih ja svojoj deci uskraćivao sve ono što sam ja imao odrastajući u gradu, jer je meni lakše u selu.

Meni lično je funkcionisanje u gradu mnogo lakše nego u selu, pogotovo ako pričamo o selu gde ne poznajem bukvalno nikog.
Iracionalno je tražiti posao 10m od kuće. Jedini izlaz ti je da nađeš stan blizu nakon što nađeš posao.
Ja putujem 30m do posla, okruglo. Potpuno isto vremenski do Pazove, kao do Više Poslovne, iz blokova. Razlika je da je do Pazove tih 30m potpuno predvidivo i ozbiljna relaksacija za nekog ko voli da vozi kola, dok je vožnja do VP uglavnom pakao i bude i preko 30m kad su gužve.
Prednost tog posla je što ne moram uvek da odem tamo ako ne mogu. Kad se loše osećam da vozim ili imam neke obaveze na pola dana, mogu da radim i od kuće.
Tapatalk
Ja putujem 30m do posla, okruglo. Potpuno isto vremenski do Pazove, kao do Više Poslovne, iz blokova. Razlika je da je do Pazove tih 30m potpuno predvidivo i ozbiljna relaksacija za nekog ko voli da vozi kola, dok je vožnja do VP uglavnom pakao i bude i preko 30m kad su gužve.
Prednost tog posla je što ne moram uvek da odem tamo ako ne mogu. Kad se loše osećam da vozim ili imam neke obaveze na pola dana, mogu da radim i od kuće.
Tapatalk
Neka sam ja limitran ali vrlo dobro razlikujem život u gradu i nekoj ruralnoj sredini kao što je Pazova. Nisu bez razloga nekretnine toliko jeftinije u Pazovi.Vladapetr napisao:Isuviše si limitiran svojim predubeđenjima da bi mogao da prihvatiš ono što pričam, ali evo probaću još jednom
- Vladapetr
Kako to dobro razlikuješ, na osnovu kojeg iskustva? Podeli to sa nama, od prve rečenice u ovoj diskusiji sam predosećao da se tako nešto krije iza svega 
A za princip da je cena validno merilo kvaliteta se u potpunosti slažem. Tvoja cena rada je mnogo veća nego cena rada svakoga od nas ovde, što onda implicira i da si bolji radnik... Ili bolji čovek. Ili oboje

A za princip da je cena validno merilo kvaliteta se u potpunosti slažem. Tvoja cena rada je mnogo veća nego cena rada svakoga od nas ovde, što onda implicira i da si bolji radnik... Ili bolji čovek. Ili oboje

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Zbog ovog ideš u filter.nidza napisao: Moj kompromis su blokovi. Ovde spremamo dobru bazu, ni grad ni selo.

Širim haos!
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nista bolje nego kad su ti kuca i kancelarija na istoj lokaciji 

Na osnovu toga što sam išao kod drugara koji žive po tim pripizdinama... i to prevozomVladapetr napisao:Kako to dobro razlikuješ, na osnovu kojeg iskustva? Podeli to sa nama, od prve rečenice u ovoj diskusiji sam predosećao da se tako nešto krije iza svega

Kad već porediš CH i SRB po ceni rada, dodaj Dubai po ceni goriva, Argentinu po ceni govedine i Tajland po ceni kurvi pa da napravimo računicu koja će definitivno potvrditi da je kuća u Pazovi best buy opcija.
- Vladapetr
Takav odgovor sam i očekivao 
Nisi u stanju da shvatiš da postoji sasvim realna mogućnost da se ono, što se tebi ne sviđa, nekome drugome sviđa. Ista priča kao i na svakoj drugoj temi
Vijaš neki "best buy"
To ne postoji prika, nismo svi isti pa da nam je nešto svima najbolje, postoji samo "za mene najbolje".
jedino što si ovde krenuo izolokola, te koliko će da košta, te koliko ti traje putovanje, koliko ti treba automobila... Na kraju isterasmo zeca iz žbuna, isuviše si urban za ruralnu sredinu
Suma sumarum - tvoji argumenti su čisto pitanje ličnih afiniteta, bez ikakvih objektivnih iskaza, stoga su neupotrebljivi u diskusiji o nečemu što sam ja konstruisao na osnovu svojih afiniteta. Nadam se da uviđaš koliko je dalja priča bespredmetna.
namerno sam preterao da bi ti lakše ukazao koliko ti je argument besmislen. Hajde ovako, svako ko ovde ima bolju platu od mene je bolji radnik od mene. Isto tako sam ja bolji radnik od svih koji imaju manju platu od mene.
Jel sad shvataš kakve gluposti pričaš?

Nisi u stanju da shvatiš da postoji sasvim realna mogućnost da se ono, što se tebi ne sviđa, nekome drugome sviđa. Ista priča kao i na svakoj drugoj temi

jedino što si ovde krenuo izolokola, te koliko će da košta, te koliko ti traje putovanje, koliko ti treba automobila... Na kraju isterasmo zeca iz žbuna, isuviše si urban za ruralnu sredinu

Suma sumarum - tvoji argumenti su čisto pitanje ličnih afiniteta, bez ikakvih objektivnih iskaza, stoga su neupotrebljivi u diskusiji o nečemu što sam ja konstruisao na osnovu svojih afiniteta. Nadam se da uviđaš koliko je dalja priča bespredmetna.
Sve dublje toneš sa nebulozamaFloyd napisao:Kad već porediš CH i SRB po ceni rada, dodaj Dubai po ceni goriva, Argentinu po ceni govedine i Tajland po ceni kurvi pa da napravimo računicu koja će definitivno potvrditi da je kuća u Pazovi best buy opcija.

Poslednja izmena od Vladapetr u 20 Mar 2016, 15:14, izmenjeno 3 puta ukupno.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne valja ni to. ProverenoDarko napisao:Nista bolje nego kad su ti kuca i kancelarija na istoj lokaciji

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Deluješ kao neko ko ni sam nije siguran u ideju preseljenja na selo, pa druge ubeđuje kako je to do jaja opcija.Vladapetr napisao:Sve dublje toneš sa nebulozamanamerno sam preterao da bi ti lakše ukazao koliko ti je argument besmislen. Hajde ovako, svako ko ovde ima bolju platu od mene je bolji radnik od mene. Isto tako sam ja bolji radnik od svih koji imaju manju platu od mene.
Smešan si