Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Re: Dobro veče

Post od blaugrana »

Stiglo mi je oko 750 din. kamate na sumu od 2950.
Samo zato sto nisam placao kvartalno nego po resenju sve odjednom na kraju godine.
Onda sam otisao u poresku, pa su mi izdali listing za celu godinu.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Hmm, to je više od 25%. U mom slučaju to onda izađe otprilike 1.500 din za godinu dana (valjda?). Ajde, podnošljivo, ako ikada i stigne. Mamu im lopovsku... čisti lopovluk, ništa drugo. :besan:

Zastaruju li ta potraživanja (kamate?)? :x Da im krenem plaćati sada kvartalno, recimo uplatim po 1.500 din - toliko mi izađe (malo manje) rata prema poslednjem rešenju, a za kamate ko ih... :nonono:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Meni su ovo kamate za 10 meseci, posto sam platio bio prvu ratu i onda ostatak ostavio za kraj godine.
Ja sam sad platio prvu ratu za ovu godinu, videcemo sta ce biti za kasnije kada stigne resenje.

Inace, bilo je price oko izmene poreskih zakona da je Krstic ovo smislio za pravna lica, da bi se omogucilo redovno slivanje prihoda od poreza, medjutim nekako im se "omaklo", pa se prelilo i na fizicka lica.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma neću više ni da se nerviram, pola Srbije ne plaća nikom ništa, a mi koji redovno sve izmirujemo, od TV pretplate preko računa do poreza - po pravilu najviše (i jedini) najebemo. Ja im listing neću ići tražiti - ako hoće neke pare, neka ih traže sami. A i onda ću razmisliti da li ću platiti. :evil:

Edit: Sve slutim da će i sa time biti kao i sa onom TV pretplatom, legalizacijom kuća i ostalim sranjima - ko je plaćao i platio - ispao majmun, ko nije plaćao - njemu oprošteno, ispao pametan čovek. Tako će i sa tim kamatama na poreze napraviti haos u jedno sledeće 2-3 godine pa neće ni moći ni znati to naplatiti, a onda će sve "oprostiti". I opet će biti ko ih je platio - platio i bio majmun, ko nije - ispao pametan.

Baš sam besan, uvek i stalno neka nepravda u ovom sranju od države, i to prema onom ko to najmanje zaslužuje... :twisted:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Glupo je da organizujemo lov na sve moguće službenike u Srbiji, ali takav scenario se polako sprema.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Svašta interesantno čovek može da pročita na ovom Webtribunu :mrgreen:

http://webtribune.rs/nova-sokantna-sazn ... na-zubima/#" onclick="window.open(this.href);return false;
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

nikaragva napisao:
DukeNS napisao:
nikaragva napisao:
Ništa platio za dve godine, i sad mi redovno dolazi. Doduše meni nije velik porez, oko 1-2000 dinara.

Je l' moguce da su tolike razlike u odnosu na mesto stanovanja. Nama ovde 'ebu kevu...

p.s. Bitno je samo platiti akontaciju sada, a ostatak se moze platiti po pristiglom resenju.
Moja kuća je 1922. godište :)

Moja majka je kupila kucu u Karlovcima staru preko 100 godina i placa porez oko 5-6 hiljada, sto znaci da ti super prolazis. Inace, iako nisam skroz siguran, mislim da se starost objekta racuna samo do nekih 50 godina, tako da je svejedno da li je kuca stara 60 ili 100 godina...

Inace, meni gotovo svake godine sjebu nesto sa proracunom i resenjima, pa nije dovoljno sto me maltretiraju sa placanjem, vec moram i da pazim sta su mi izracunali i urucili. Sve po sistemu boljenja one stvari, totalnog odsustva odgovornosti, neznanja..., pa ako prodje.Sve u svemu, BANDA LOPOVSKA!
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Auuuu....
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Dobro jutro :kafa:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ekstra jutro.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kafa:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Svako jutro je prelepo, vec nedelju dana bar
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Doro jutro!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Malo plašenja naroda http://www.pressonline.rs/info/drustvo/ ... inara.html

Koleginica cele prošle godine nije plaćala porez, pa su prvo pripretili da se plati u roku od 7 ili 15 dana (ne sećam se tačno). U svakom slučaju kazne nije bilo.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Rakhile

Slika

Muahahaha
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori