Dobro veče
Re: Dobro veče
Ovih dana razbijas sa naopakim informacijama.
Pa valjda to nije nikakva tajna. I ne samo autizam, nego uopšte neke autoimune bolesti. Samo što je mala verovatnoća za tako nešto. Statistika.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ni jedno istrazivanje nije pokazalo 100% da li je ili nije posledica toga.
@ftj
Kao npr?
Sent from my iPhone using Tapatalk
@ftj
Kao npr?
Brzine idu u H-a !!!

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Problem je sto se autizam moze dijagnostifikovati upravo u dobu kada se prima vakcina. To je jedina "podudarnost". Zbog tog jednog idiota koji je pa slobodno receno falsifikovao jedno istrazivanje, od 1999 je uradjeno jos desetine istrazivanja sirom sveta sa na ukupnom uzorku od skoro 14 000 000 dece. Niko nije mogao da dovede u korelaciju vakcinu i autizam. Dakle imas jedno naucno istrazivanja sa 12 subijekata koje je krajnje upitno i svi nacunici su ga odbacili i uzorak 14 000 000 dece i sijaset naucnih istrazivanja koji kaze suprotno.Day Walker napisao:@rakhil
Ne znam koja vakcina je u pitanju.
Ono sto sam cuo dok pricaju je da se autizam kod neke dece javlja zbog nedovoljne razvijenosti organizma u trenutku primanja te neke vakcine.
Jbga ne razumem se previse.
Ali znam da je sestra bila normalno detence pre toga
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Pa ti malopre rece da vakcine izazivaju autizam? Evo i Dzoni ti kaze isto sto i ja, ogromne studije tvrde da MMR ne izaziva autizam, sad i ti kazes da nije 100%. Sto onda reci da vakcine (a ne znas ni koje) izazivaju autizam?Day Walker napisao:Ni jedno istrazivanje nije pokazalo 100% da li je ili nije posledica toga.
- Day Walker
Dobro veče
Ja prenosim sto sam cuo. A ti tako pamrletan utesi roditelje te dece i reci im onako za utehu, jbga deca su vam bolesna genetski. Kapiram da se istrazivanja vrse i da bi se tim roditeljima ulila neka nada da nije sve crno kao sto izgleda..
Nisam ni rekao da je vakcina uzrok autizma kod svakog deteta.
Brzine idu u H-a !!!

Koje izuvanje u Svici, ode u Meku 20 EUR bez da se ide po repete 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Pa čitava ta priča ne datira od pre 200g, nego od skoro. Kada je uopšte počeo da se dijagnostifikuje autizam?
Evo i ja sam podlegao tome, ali ne zbog Internet priča, nego sam ja to čuo od pedijatra. Koji mi je rekao da je verovatnoća mala, ali da postoji. Možda je i on naseo na to lažno istraživanje, ne znam. Šta onda reći za Nikolićeve sledbenike.
http://www.mojpedijatar.co.rs/mmr/
Definitivno se broj smrtnosti dece smanjio, samo što to ljudi zaboravljaju.
Mojoj babi jednoj je umrlo troje male dece, a drugoj jedno. Nemaju pojma zbog čega. Jednostavno nisu preživeli/izdržali život. Idemo dalje varijanta.
Evo i ja sam podlegao tome, ali ne zbog Internet priča, nego sam ja to čuo od pedijatra. Koji mi je rekao da je verovatnoća mala, ali da postoji. Možda je i on naseo na to lažno istraživanje, ne znam. Šta onda reći za Nikolićeve sledbenike.
http://www.mojpedijatar.co.rs/mmr/
Kod: Obeleži sve
Ima li ova vakcina veze sa autizmom?
To je jedna velika zabluda koju je, nažalost, «kreirala» grupa britanskih lekara. Oni su povezali MMR vakcinu sa pojavom autizma kod dece. Međutim, veoma brzo su počele da se sprovode opsežna medicinska istraživanja, koja su obuhvatila ogroman broj dece u različitim zemljama sveta. U pitanju su studije koje NISU finansirali proizvođači vakcina, već su objektivne i nezavisne.
Kada su se sumirali rezultati svih istraživanja, došlo se do nesumnjivog i jasnog zaključka: MMR vakcina nije uzrok autizma kod dece! To je sada postalo potpuno jasno. A pomenuti lekari, koji su uneli pometnju među roditelje, ali i stručnu javnost, suočavaju se sa ozbiljnim preispitivanjem i mogućim disciplinskim merama.
Definitivno se broj smrtnosti dece smanjio, samo što to ljudi zaboravljaju.
Mojoj babi jednoj je umrlo troje male dece, a drugoj jedno. Nemaju pojma zbog čega. Jednostavno nisu preživeli/izdržali život. Idemo dalje varijanta.
-
- Site Admin
Pa jebiga jesu bolesna. Sta sad, treba rizikovati javno zdravlje nacija zbog "reci utehe"?Day Walker napisao:Ja prenosim sto sam cuo. A ti tako pamrletan utesi roditelje te dece i reci im onako za utehu, jbga deca su vam bolesna genetski. Kapiram da se istrazivanja vrse i da bi se tim roditeljima ulila neka nada da nije sve crno kao sto izgleda..
Nije nimalo lako kada cujes da ti sa detetom nije nesto OK. Meni makar ne mora niko da prica, jutros smo imali lep hladan tus od logopeda. To ne menja situaciju da gluposti ne treba hraniti i pridavati im znacaj. Vakcine, kao jedna od kljucnih tekovina civilizacije, su postale predment sprdnje upravo u onim zemljama koje duguju zahvalost tim istim vakcinama jer su neke teske bolesti iskorenjene.
- Day Walker
Naravno da treba vakcinisati decu, nego treba vrsiti vakcinaciju u odnosu na deciji razvoj, tacnije pratiti razvoj svakog deteta ponaosob. Mislim da je o tome rec kod price sa vakcinom i autizmom.
Znam da sestru drze na posebnoj ishrani u nadi da ce se stanje popraviti.
Znam da sestru drze na posebnoj ishrani u nadi da ce se stanje popraviti.
Brzine idu u H-a !!!

-
- Site Admin
Pa pazi, najmanji problem je ako se zakasni par meseci sa vakcinom. Najcesce, retko koje dete je dobije na vreme (ili je nestasica ili dete slini pa lekar odlozi, ili roditelji jednostavno preskoce termin zbo drugih obaveza) ali opet to ne menja situaciji. Autizam se primeti vec oko druge godine. Problem je sto su roditelji-roditelji. Ne prihvatamo cinjenicu da sa detetom nesto nije uredu i jasne signale maskiramo i izvrcemo cinjenice kada odemo kod lekara.
- Rakhil
Moja Ema je dobila MMR skoro, sa 19 meseci, bas zato sto je bila slinava. Tea je isto kasnila sa time.
- Day Walker
Dobro veče
@ dzoni
Kako prihvatiti takvu cinjenicu a da ne zaboli i ne srusi ti svet? Pogotovu kad znas da leka nema.
Kako prihvatiti takvu cinjenicu a da ne zaboli i ne srusi ti svet? Pogotovu kad znas da leka nema.
Brzine idu u H-a !!!

- Rakhil
Mislim da je to potpuno odvojena tema. Niko ne moze to da prihvati, ali emocije roditelja ne smeju da uticu na pitanje da li vakcinisati drugu decu ili ne. Ako se ustanovi da ima korelacije, ok, ali do sada su dokazi ENORMNO ka tome da nema veze.
Koja je pozadina te priče da ne treba koristiti vakcine? Odnosno, zašto neki ljudi to forsiraju? Da bi prodavali knjige?
Znam da u nekim zemljama u Evropi, vakcinacija nije obavezna, a isto tako znam da to ljudi koriste, odnosno ne vakcinišu decu.
Znam da u nekim zemljama u Evropi, vakcinacija nije obavezna, a isto tako znam da to ljudi koriste, odnosno ne vakcinišu decu.