Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Dobro veče

Post od Dzoni_m »

Starce ja bih ipak rekao da su novac dobili negde sredinom osamdesetih po prici mog oca koji im je proizvodio neke alate za kada su pocinjali sa fabrikom poljoprivrednih alatki i slicnim stvarima. Zasto su oni to uzimali kod nas u KV a ne dole, pojma nemam. Valjda je taj novac uzet iz fonda za Privredni preporod Srbije.
Poslednja izmena od Dzoni_m u 09 Mar 2015, 23:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Oni su jedini dobili kredit/zajam? Šta je ostalo iza drugih koji su dobijali kredite?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Dzoni_m napisao:@Ogi, tako je i kod mene. Ja sam zahvalan jer ako to kaci znaci gusto i stani :) Zamisli da ti je najnizi deo karter........
Kada udarim time u trotoar imam utisak da sam komplet karoseriji pomerio teziste...... :besan:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Krenuli su 1979. uz pomoć države s pogonom za izradu alata, a onda su non stop dobijali pare.

Vlado, ne znam šta si se uhvatio Karića. Većina naših tajkuna koje pljujemo je uradila mnogo više od njih. Oni su baš slaba tačka da ih braniš.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

I onda je dosla inflacija i vratili sve dzabe. A to sto su iznosili pare za Milosevica u sleperima. Ej bre u sleperima. Tovarili pare viljuskarima na palete naslagane. Koga bre ovde zayebavamo.
E sad je pitanje samo da li si im neki rod kad ih branis ili si se ovajdio i ti.
Pa sva ta govna treba lepo polomiti da vrate te pare. Tesko biti mudo, kad se ti uopste ne pitas vec se samo slikas. Mislis da je Miskovic toliki genije. Care ima toliko uspesnih i pametnih privatnika pa nemaju kao ova dvojica. Nemoj da se zezamo.
Oni su samo sluzili da se pare iznesu na Kipar ili Rusiju, pa je te pare kasnije nasao Dinkic, koga niko ne pljuje jer je svima dao po malo.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Vladapetr napisao:Oni su jedini dobili kredit/zajam? Šta je ostalo iza drugih koji su dobijali kredite?

Nisu. Mislim da bi svako iole inteligentan bio sposoban da napravi svašta, da mu neko da milione na lepe oči.

Karić, Kostić, možda Beko i Mišković.....sve na isti fazon.

Mislim da to nije dobar razlog za poštovanje istih, barem ne na takav način.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Pa to je poenta "koje mi pljujemo". Ovde se svakome nađe mana i svako se pljuje ;) I svako ko misli drugačije to radi "jer se ovajdio" ;) Pazi ovu izjavu: "A to sto su iznosili pare za Milosevica u sleperima. Ej bre u sleperima. Tovarili pare viljuskarima na palete naslagane." /smajli koji besomučno udara glavom o zid i urla od muke iz sveg glasa/ :mrgreen:

Ponoviću pitanje, u slučaju da ste ga prevideli:
...kako je neko, ko je vukao konce iz pozadine a Bogoljuba stavio kao marionetu "koja nije ništa realno pravila" - propustio da se zayebe pa napravi još neku tako dobru firmu?
superboss napisao:
Vladapetr napisao:Oni su jedini dobili kredit/zajam? Šta je ostalo iza drugih koji su dobijali kredite?
Nisu. Mislim da bi svako iole inteligentan bio sposoban da napravi svašta, da mu neko da milione na lepe oči.

Karić, Kostić, možda Beko i Mišković.....sve na isti fazon.

Mislim da to nije dobar razlog za poštovanje istih, barem ne na takav način.
Perčević, Bogićević, Kolesar & Janjušević... hoćemo li dalje?
Poslednja izmena od Vladapetr u 09 Mar 2015, 23:33, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ima ih jos ali ljudi ne znaju za njih. Kako je Beko kupio luku Beograd. Covece pazi cela luka njegova i sad stavio obezbedjenje da naplacuje ulaz. Koja banana od drzave.

Pazi ne znam da li nas zayebavas ili da ne kazem nesto drugo????

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

O sposobnosti Karića... Verujem da bi svako bio barem onoliko uspešan, da je u ono vreme mogao da posluje na način na koji su poslovali Karići.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Da, oni su bili sive eminencije sistema, kad vidi Bogoljubovo ime na displeju Ericssona 628 i mama Mira proguta knedlu :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Dobro je on popunjavao slamarice i tata Slobi i mama Miri i strika Bori... i još mnogima tada aktuelnim.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

methane.master napisao:Dobro je on popunjavao slamarice i tata Slobi i mama Miri i strika Bori.
Najbolje da je radio jer je Samarićanin. Opet se hvatamo toga ko je i koliko maznuo, za to me iskreno stoli bojko. Pitam vrlo prosta pitanja: ako je tako kako većina vas misli, na koju foru se neuki svirač iz Peći probio da bude glavni popunjivač slamarice gore navedenima? Kako je njega izabrao od svih politički i teritorijalno bližih saradnika?
Ako nije sam organizovao te firme, zašto taj koji je vukao konce iz senke nije napravio još koju tako uređenu i uspešnu firmu?

Jel ste vi upoznati sa činjenicom da je u Telenoru i dan danas zaposlena ogromna većina onih koji su i tada rukovodili Mobtelom? Osim onih koji su sami otišli na druge poslove i onih koji su radili u manjim službama koje su Norvežani ugasili (tipa pravni sektor, Telenor za to unajmi nekoga umesto da ima za to zaposlene). Ko je to napravio tako dobru sistematizaciju i procenu kadrova?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Karicima se jedino ne moze spocitati da su bili dovoljno pametni da za stvari za koje sami nisu sposobni unajme najbolje ljude na tom polju.

Za njihovu sposobnost stvaranja imperije :kezo: :rofl: :loool: :kezo: :rofl: :loool: :kezo: :rofl: :loool:

Nemojmo se zajebavati, pa lako je tudjim k..cem koprive mlatiti. To vazi i za vecinu ostalih "biznismena". Dajte mi samo prvi milion i bezbroj povlastica koje drugi mogu samo da sanjaju...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

+1

Konkretno za Mobtel, došli su konsultanti iz inostranstva koji su postavili organizaciju. Ali sve to džabe: Primer, kod jednog od tadašnjih šefova u Mobtelu, kada ulazi neki krelac, 20-ak godina i sav besan kaže, kako smeju njemu da šalju račune (btw. preko 200k dinara), on je neki rođak Karićev i da mu je bata Goran (Karić, tadašnji direktor) rekao da može da priča džabe. Čovek kaže, ako je Goran rekao, onda nema veze. ;) Takvih, je bilo poprilično, a onda ti džabe i konsultanti i sve.
Poslednja izmena od methane.master u 10 Mar 2015, 00:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ne postavljaš nikakva posebno teška, ni bostra pitanja, niti si nas doveo u neki ćorsokak. Priča o Karićima je poznata i ispričana.

1. Kako se probio da bude baš on odabran? Pravi čovek u pravo vreme na pravom mestu. Poznanstva, sreća...Kao što je Goran Petrović postao direktor BIA zato što DOS nikog nije imao u BIA, nego je on bio Svilanovićev školski drug, npr.

2. Ima još gomila firmi koje su napraljene na taj i sličan način. Jel dovoljna jedna? 1991, u maloj sobi hotela Srbija je napravljena mala trgovačka firma pod imenom Delta. I onda su dobili kredit od države...eto, jedan primer.

3. Niti je on pravio sistematizaciju, niti je on trenirao te ljude. Naravno da su ostali, nego šta će...Karići se razumeju u telefoniju kao Marica u kriv k...
Poslednja izmena od starac vujadin u 10 Mar 2015, 00:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori