Brate nisma isao na sjatove. Mogli smo sinoc jer je bio kod mene. Samo sam video poruke, pazi jos mu koza salje printscreen sa fona. Ajde uspaljeni samci, nego mladni bracni parovi. Jbt ako sa 20-30 nemas snage za sex kako ce bitiu 40im.
ja nikad ne bih mogao da pozovem nepouznatu ribu ili muskarca sa mojom ribom u trojku. Izgleda da uzurbano hrlimo kad zapadu i njihovim vrednostima.
Kako je moguce da ukoliko nije bilo tehnickog kvara pilot nije mogao da sleti na bilo koje osvetljeno mesto, "na slepo"?
Tj kapiram da mu je dosta visinomer, i lagano da se spusta, pa gde god to bilo?
Moguce da lupetam gluposti, al nekako mi je neverovatno da su se vrteli u vazduhu dok se nije ispraznio rezervoar...
Nadam se da ce ovi majmuni shvatiti da su nam potrebni spasilacki helikopteri, a ne hiljadu sluzbenih kola...
Ovo je jedna od onih situacija koje su recept za katastrofu.
Veruem da piloti mogu da odbiju naređenje kad procene da je nebezbedno, ali ne verujem da bi iko to uradio kad je u pitanju život petodnevne bebe. Zato je bitno da postoje striktni protoli u kojim vremenskim uslovima se ne leti, sa koliko viška goriva se kreće...
Drugo pitanje je šta od navigacije imaju ti zrakomlati i u kakvom su stanju.
Meni svi oni deluju krajnje nebezbedno, al su Obrenovac radili punom parom bez incidenta.
Meni se čini da u Obrenovcu samo pukom srećom nije došlo ni do jednog incidenta. Sećam se vesti piloti leteli po više sati, spavaju malo pa opet (a skoro negde vest da imamo nekoliko stotina vojnih pilota), pa onda one izjave potrpali mnogo više ljudi od dozvoljenog u helikopter i sl.
Uglavnom strašno je ovo što se desilo, pogotovu ako nije neki kvar u pitanju.
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 14 Mar 2015, 11:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Bio sam na aerodromu sinoc u to vreme, vidljivost nije imala veze sa 20-70 metara. Sa glavnog ulaza si lagano video novi parking iza terminala koji je recimo 300 metara dalje. Pritom, nas aerodrom ima vrhunsku opremu za sletanje po magli. Ne secam se kad je bio zatvoren.
I zena koja je bila u 545, koji je preusmeren mi je rekla da nisu poslati za Temisvar zbog magle, nego zbog vojnog helikoptera i da se pilot ekstremno brzo podigao iznad oblaka, mnogo brze nego pri standardnom poletanju, jer im je javljeno da nemaju kontakt sa letelicom koja je u reonu aerodroma i da ga dize momentalno.
Meni sve ovo lici na kvar helikoptera. Ako su ti isti piloti leteli u Feketicu i svim ostalim selima uz onakve udare vetra, nisu ih gasili iznad Obrenovca, neverovatno mi je da dozvoli sebi da ostane bez goriva i padne kao cigla...
Jos su to ljudi iz Batajnice, pa znaju napamet Beograd, zatvorenih ociju da slete bilo gde...
Plasim se samo da magla ne bude izgovor za stanje helikoptera... Mada, valjda bi javili unapred da ostaju bez goriva i da imaju prinuudno sletanje, a ne da ih nadju tek u zoru, a helikoter pao pre ponoci...
Kao laiku mi to tako izgleda, lakse mi je da poverujem u mehanicki kvar ovih sklopocija nego u gresku pilota...