Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Dobro veče

Post od NexT »

Hteo sam da pomenem taj Temisvar, jer sam bio sa nasim lekarima u njihovom Uregntnom, video njihove medicinske helikoptere i ekipu, i nije mi bilo jasno zasto ni tamo nisu poslati, ako je vec toliko losa situacija bila.
Ne znam da li imamo neki sporazum sa RO, ali sumnjam da bi odbili da prime novorodjence...

Evo ga heliodrom Urgentnog u Temisvaru.
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Jedan od dva Mi-17 ima medicinsku opremu u sebi, ako je to ovaj sto je pao a izgleda da jeste onda autor teksta pise napamet...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Paja napisao:
H4wkeye napisao:Slika
opet tezgariš vikendom? :D
Jbg :kezo: :kezo:
Ivan napisao:Jel kolega vec otisao po pljeskavicu ili se jos ceka zrtva :D

Послато са GT-N7100
Vise volim pileci batak. :mrgreen:

@NexT Ovo i nama treba. Da ima helikopterska jedinica hitne pomoci, a ne da salju vojni helikopter. Plus, ako se secam, prosle godine su pri urgentnom dodelili jedan helikopter koji bi sluzio za ovakve situacije, zasto nije on poslat?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Koji bre helikopter dodeljen urgentnom?

Pa KCS je heliodrom pretvorio u parking.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

H4wkeye napisao: @NexT Ovo i nama treba. Da ima helikopterska jedinica hitne pomoci, a ne da salju vojni helikopter. Plus, ako se secam, prosle godine su pri urgentnom dodelili jedan helikopter koji bi sluzio za ovakve situacije, zasto nije on poslat?
Urgentnom? Tesko.
I da je dodeljeno, mogla bi da bude samo Hitna pomoc, a ne UC.

Ugl, Rumuni su me odusevili kako su pripremljeni.
Radili su pokaznu vezbu, lancani sudar i dopremanje pacijenata u UC. Dva helikoptera su sletela u roku od 4 minuta, i potom se pojavilo jos 7 vozila Smurda (Transporteri i Sprinteri), komandno vozilo novi X3. Pritom da vidite opremu bolnicara, krevete u sanitetima, kompletnu opremu...

Posle su nam pokazali da imaju 6 helikoptera rasporedjenih po RO na dezurstvu 24/7, dva medicinska aviona, i u svakom vecem gradu ekipe za spasavanje/sanitete itd...

Sve ono sto Srbija nema... Jedino sto kazu da nam zavide, imamo bolje skolovane i obucene ljude. Njima manjka kadar, a nama oprema...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Paja napisao:Koji bre helikopter dodeljen urgentnom?

Taj heliodrom navodno nikad nije dobio upotrebnu dozvolu
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

NexT napisao:
H4wkeye napisao: @NexT Ovo i nama treba. Da ima helikopterska jedinica hitne pomoci, a ne da salju vojni helikopter. Plus, ako se secam, prosle godine su pri urgentnom dodelili jedan helikopter koji bi sluzio za ovakve situacije, zasto nije on poslat?
Urgentnom? Tesko.
I da je dodeljeno, mogla bi da bude samo Hitna pomoc, a ne UC.

Ugl, Rumuni su me odusevili kako su pripremljeni.
Radili su pokaznu vezbu, lancani sudar i dopremanje pacijenata u UC. Dva helikoptera su sletela u roku od 4 minuta, i potom se pojavilo jos 7 vozila Smurda (Transporteri i Sprinteri), komandno vozilo novi X3. Pritom da vidite opremu bolnicara, krevete u sanitetima, kompletnu opremu...

Posle su nam pokazali da imaju 6 helikoptera rasporedjenih po RO na dezurstvu 24/7, dva medicinska aviona, i u svakom vecem gradu ekipe za spasavanje/sanitete itd...

Sve ono sto Srbija nema... Jedino sto kazu da nam zavide, imamo bolje skolovane i obucene ljude. Njima manjka kadar, a nama oprema...
Ne znam tacno da li KCS ili UC. Znam da su spominjali neki helikopter, porbacu da nadjem na netu. Generalno i mi bi morali da imamo takve helikoptere, jer je to uslov za EU koliko znam, ali i da nije po meni je logicno da u 21. veku imaj 4-5 jebena helikoptera za hitnu sluzbu. :ccc:

Edit: Evo nadjoh. Nije njihov, nego je MUP-ov helikopter koji je dodeljen nekim ugovorm da mozi da sluzi za potrebe UC kad oni zatraze.

http://arhiva.24sata.rs/vesti/beograd/v ... 7496.phtml
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

NexT napisao: nije mi bilo jasno zasto ni tamo nisu poslati, ako je vec toliko losa situacija bila.
Pretpostavljam gorivo.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

H4wkeye napisao:Slika
Gde ovo pucate po Po?
:)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Grujic napisao:

Onda nek poskidaju saobraćajne znake oko njega. Ono je ruglo, bruka i sramota. Nasve strane znaci zabranjeno parkiranje-bolnički heliodrom, a na njemu parking ko Bubanj potok nedeljom.

Ili neka ga priveu nameni ili neka naprave normalan parking.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Radi privatno hokaj

Pajo, problem je sa parkingom unutar kruga jer nema mesta, al moguce da ce opet uvoditi nalepnice i ogranicen ulaz...
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Nisam video nigde u saopštenju da je eksplicitno napisano zašto su uopšte leteli u Beograd, ako je već trebalo da idu u Kragujevac/Kraljevo. Ne verujem da su loši vremenski uslovi u Beogradu nastupili toliko brzo da nisu imali vremena da organizuju prihvat negde drugde, ali čak ni to ne bi objasnilo zašto nisu išli na prvobitnu destinaciju.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

srdjanyo napisao:
H4wkeye napisao:
Gde ovo pucate po Po?
:)
Nije PO. Mislim da je Vojvodina negde. U PO ako ikad dolazis, radari su obicno na Lucickom putu, Beogradskom putu, kod Ljubiceva, onda ka Velikom Gradistu - Bratinac, Djurakovo, Popovac itd. ceo taj put generalno. U samom gradu nema nigde radara, jer nigde i nema ulica da moze da se razvije neka brzina. Jedino mozda u Dunavskoj, tj. Zabelski put ima nekad. :)
Paja napisao:
Grujic napisao:

Onda nek poskidaju saobraćajne znake oko njega. Ono je ruglo, bruka i sramota. Nasve strane znaci zabranjeno parkiranje-bolnički heliodrom, a na njemu parking ko Bubanj potok nedeljom.

Ili neka ga priveu nameni ili neka naprave normalan parking.
Sad me ovo podseti. Secam se da sam citao da sto se tice helikopterske hitne pomoci najveci problem bi bio sto vecina opstina nema heliodrom, ili bar ne na pogodnom mestu. :kuku:
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Odgovori