Ne znam da li imamo neki sporazum sa RO, ali sumnjam da bi odbili da prime novorodjence...
Evo ga heliodrom Urgentnog u Temisvaru.

JbgPaja napisao:opet tezgariš vikendom?H4wkeye napisao:
Vise volim pileci batak.Ivan napisao:Jel kolega vec otisao po pljeskavicu ili se jos ceka zrtva
Послато са GT-N7100
Urgentnom? Tesko.H4wkeye napisao: @NexT Ovo i nama treba. Da ima helikopterska jedinica hitne pomoci, a ne da salju vojni helikopter. Plus, ako se secam, prosle godine su pri urgentnom dodelili jedan helikopter koji bi sluzio za ovakve situacije, zasto nije on poslat?
Taj heliodrom navodno nikad nije dobio upotrebnu dozvoluPaja napisao:Koji bre helikopter dodeljen urgentnom?
Pa KCS je heliodrom pretvorio u parking.
Ne znam tacno da li KCS ili UC. Znam da su spominjali neki helikopter, porbacu da nadjem na netu. Generalno i mi bi morali da imamo takve helikoptere, jer je to uslov za EU koliko znam, ali i da nije po meni je logicno da u 21. veku imaj 4-5 jebena helikoptera za hitnu sluzbu.NexT napisao:Urgentnom? Tesko.H4wkeye napisao: @NexT Ovo i nama treba. Da ima helikopterska jedinica hitne pomoci, a ne da salju vojni helikopter. Plus, ako se secam, prosle godine su pri urgentnom dodelili jedan helikopter koji bi sluzio za ovakve situacije, zasto nije on poslat?
I da je dodeljeno, mogla bi da bude samo Hitna pomoc, a ne UC.
Ugl, Rumuni su me odusevili kako su pripremljeni.
Radili su pokaznu vezbu, lancani sudar i dopremanje pacijenata u UC. Dva helikoptera su sletela u roku od 4 minuta, i potom se pojavilo jos 7 vozila Smurda (Transporteri i Sprinteri), komandno vozilo novi X3. Pritom da vidite opremu bolnicara, krevete u sanitetima, kompletnu opremu...
Posle su nam pokazali da imaju 6 helikoptera rasporedjenih po RO na dezurstvu 24/7, dva medicinska aviona, i u svakom vecem gradu ekipe za spasavanje/sanitete itd...
Sve ono sto Srbija nema... Jedino sto kazu da nam zavide, imamo bolje skolovane i obucene ljude. Njima manjka kadar, a nama oprema...
Pretpostavljam gorivo.NexT napisao: nije mi bilo jasno zasto ni tamo nisu poslati, ako je vec toliko losa situacija bila.
Gde ovo pucate po Po?H4wkeye napisao:
Onda nek poskidaju saobraćajne znake oko njega. Ono je ruglo, bruka i sramota. Nasve strane znaci zabranjeno parkiranje-bolnički heliodrom, a na njemu parking ko Bubanj potok nedeljom.Grujic napisao:Taj heliodrom navodno nikad nije dobio upotrebnu dozvoluPaja napisao:Koji bre helikopter dodeljen urgentnom?
Nije PO. Mislim da je Vojvodina negde. U PO ako ikad dolazis, radari su obicno na Lucickom putu, Beogradskom putu, kod Ljubiceva, onda ka Velikom Gradistu - Bratinac, Djurakovo, Popovac itd. ceo taj put generalno. U samom gradu nema nigde radara, jer nigde i nema ulica da moze da se razvije neka brzina. Jedino mozda u Dunavskoj, tj. Zabelski put ima nekad.srdjanyo napisao:Gde ovo pucate po Po?H4wkeye napisao:
Sad me ovo podseti. Secam se da sam citao da sto se tice helikopterske hitne pomoci najveci problem bi bio sto vecina opstina nema heliodrom, ili bar ne na pogodnom mestu.Paja napisao:Onda nek poskidaju saobraćajne znake oko njega. Ono je ruglo, bruka i sramota. Nasve strane znaci zabranjeno parkiranje-bolnički heliodrom, a na njemu parking ko Bubanj potok nedeljom.Grujic napisao:Taj heliodrom navodno nikad nije dobio upotrebnu dozvoluPaja napisao:Koji bre helikopter dodeljen urgentnom?
Ili neka ga priveu nameni ili neka naprave normalan parking.