Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
pedjaks
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2013, 21:07

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od pedjaks »

Milosevic kao vodja tadašnje države je bio ODGOVARAN za sve neuspešne poteze koje je pravio UKLJUČUJUĆI I SAMO BOMBARDOVANJE srbije/jugoslavije.

Bombardovanje jedne evropske drzave u 20veku je samo POSLEDICA neodgovorne politike neukih političkih pacera i poltrona (o da mislim na milosevica i co) koji su svesno išli glavom kroz zid žrtvujući svoj narod.

Nažalost kada u jednoj državi vlada nepotizam i "strančarenje" dobijamo seljački vickastog ministra inostranih poslova koji ne zna engleski. Kada bi samo tu bio kraj....

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Milošević je imao podršku istog ovog dela naroda kao i sadašnja vlast. I jedan jedini motiv: što duži ostanak na vlasti. I sve što uz to ide.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ovo je valjda firma koja je kupila Ikarbus

http://www.zhyle.com/en/introduction.html

Linglong 30. marta postavlja kamen temeljac, vidim neki komentari kažu kako je vrlo prljava proizvodnja guma?
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Deci samo telefone i tablete u ruke svaki put kad zaplacu, obavezno dok se voze autom neka gledaju u neki ekran, nemoj da im bude dosadno slucajno, nemojte vi da se slucajno angazujete oko dece, na slave, na izlete, bilo gde moraju da imaju neki smart uredjaj da im neko nebi povredio njihova prava da budu otudjeni. Uostalom za takve evropske vrednosti ste glasali jos 2000. Ne znam kako se usudjujete da mu date ime dok se ono, po svojim pravima, samo ne opredeli sta ce biti? Mozda vas jednog dana tuzi sto niste ubacili DNK Baka praseta u njega dok je bilo embrion? Nece, nismo jos na nivou Britanije ili Amerike, ali ciiim udjemo u EU i budemo pratili trendove...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ogi napisao: 23 Mar 2019, 16:05 Naravno, do detalja. Holbruk je zaista dolazio najmanje 5 puta kod Milosevica da mu kaze da se urazumi ili ce nas sprziti. Cak I kada je odbio Rambuje, ovaj je ponovo dosao. Ovaj nije prihvatio I ja ne znam sta je mislio, da nas nece napasti ? Poenta je da se tada saglasio sa svime, ne bi bilo gore nego sada samim tim sto onoliki ljudi ne bi izginuli I ne bi nam pola zemlje bilo razruseno, steta 100 milijardi dolara. A verovatno ni politicki ne bi bilo gore, u najmanju ruku bi bilo isto.
To što je Holbruk nudio Miloševiću je isto ono što je stajalo u (tajnom) Aneksu B ugovora u Rambujeu: Da se NATO-u dozvoli ulazak u celu Srbiju i Crnu Goru, da im se u potpunosti preda upravljanje zemljom i korišćenja svih resursa, kao i kompletna zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Takva kapitulacija se nije tražila ni od Nemačke i Japana kada su izgubili 2. svetski rat. Ni zemlje NATO (osim Amerike) nisu bile upoznate sa Aneksom B, a većina je, kada je saznala za njega, rekla da bi odbila da učestvuje u agresiji da je znala.

Za otkrivanje teksta celog sporazuma iz Rambujea treba da zahvalimo Henriju Kisindžeru, mada je tek u maju 1999. uspeo da ga izloži u Kongresu SAD. Kao što je rekao: "To je bio ultimatum koji nije bilo moguće ispuniti. Ni jedna zemlja ne bi prihvatila takve zahteve". Kisindžer je inače bio ogorčen zbog američke podrške islamistima, od Bosne pa do Kosova. Nažalost, on je već bio mator i više nije imao mogućnost da utiče na američku politiku. Za razliku od njega, koji je bio nemački Jevrejin, na vlast je došla mlađa generacija poljskih/čeških/ukrajinskih Jevreja čiji je učitelj bio Zbignjev Bžežinski, a glavni učenik Madlen Olbrajt. Oni su svoju rusofobiju projektovali na druge pravoslavne narode. Iz tog kruga su i Ričard Holbruk, Vilijam Koen, Vesli Klark.

Milošević je mogao nešto da učini do 1992. godine. Da je odustao od komunizma i da je pokazao više takta u komunikaciji sa poslednjim ambasadorom SAD u Beogradu Vorenom Cimermanom. Kada je počeo rat u Bosni i kada su Amerikanci rekli da su odlučili koga će podržati, a da će se protiv Srba boriti "propagandno, ekonomski i vojno", stvar je bila gotova.

havijer napisao: 23 Mar 2019, 16:09 A detalj kad je Milošević išao u Moskvu za podršku a oni nas iskulirali samo tako?!
Išao da moli Jeljcina, a pre toga primao u Beogradu pučiste koji su hteli da ga smene. :glavomuzid:

Ogi napisao: 23 Mar 2019, 17:22 Da, koji je to blam bio. Iskreno, ubedjen sam da bi se i sada desilo isto i da bi nas "brat" Putin ispalio samo tako.
Ne bi. Ali ne zato što je "brat" i što nas voli, već zbog statusa Rusije kao svetske sile. I sam je par puta komentarišući bombardovanje 1999. samo kratko rekao "da sam ja tada bio predsednik, to se ne bi dogodilo".
Ђенерал Јанковић
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

I kao i uvek, narod najvise ispasta u tom ludilu vlasti.

Politika 90tih nas je unakazila totalno na zalost. I u zemlji, a i brend Srbije, na zalost.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Imao sam 9 godina i sad kad cujem ove sirene pocnem da slinim. Najvise pamtim taj period po tome sto matorog nisam video skoro do kraja godine .
Gospodi koja siri evropske vrednosti i koja se bombama "bori" protiv diktatora po svetu ubijajuci hiljade civila zelim sve najgore. Da su hteli samo Milosevica da sklone mogli su ga roknuti, naslo bi se divoljno ljudi i iz Srbije za to.
Nadam se da ce osetiti sva sranja koja su napravili na svojoj kozi!
Poslednja izmena od Heineken u 24 Mar 2019, 08:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

U Austriji svake subote u 12h se čuju. Dan danas me iscima
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Verovatno ona za prestanak opasnosti, a ne za početak vazdušne opasnosti?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

snork napisao: 24 Mar 2019, 00:54 To što je Holbruk nudio Miloševiću je isto ono što je stajalo u (tajnom) Aneksu B ugovora u Rambujeu: Da se NATO-u dozvoli ulazak u celu Srbiju i Crnu Goru, da im se u potpunosti preda upravljanje zemljom i korišćenja svih resursa, kao i kompletna zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Takva kapitulacija se nije tražila ni od Nemačke i Japana kada su izgubili 2. svetski rat. Ni zemlje NATO (osim Amerike) nisu bile upoznate sa Aneksom B, a većina je, kada je saznala za njega, rekla da bi odbila da učestvuje u agresiji da je znala.
Nadao sam se da je u sporazumu koji je prezentovan Milosevicu stajalo nesto tako jer u suprotnom ne mogu da shvatim sta je mislio. Ali zasto onda nije otkrio narodu to kako bi imao alibi ? Postavlja se pitanje ko bi drugi to prihvatio. Svi mrze Slobu a moje misljenje je da bi nas oni bombardovali I da je na vlasti bio sveti Petar odnosno da je to odavno bilo isplanirano I da je moralo da se desi.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Milosevic je bio idealan razlog, sve je pocelo vec 94-95..
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Za Rambuje je odmah bilo.receno da je fakticki okupacija cele Srbije, ne samo KiM. To je bilo samo proforme radi, toliko para je ulozeno u planiranje napada, da bi dopustili tek tako da se Sloba povucep.
P.S.
Mozda se secate da je nakon Slobinog odlaska bila pobuna u PBM, iako nije bio on na vlasti. Takodje, u Makedoniji je izbila pobuna, iako su oni dali NATO-u sve sto su trazili. Po meni to sve nije moglo bez blagoslova ovih sto odlucuju.
Slazem se sto je neko rekao, Sloba je imao priliku pocetak 90ih da nesto uradi, posle je previse odradjeno sa svih strana i stvari su pokrenute.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

I na kraju isto se stranci pitaju za sve, Kosovo, sporazum sa ovima, jedino nedostaje par hiljada ljudskih zivota, a to je neprocenjivo.

Isto je i sa HR avanturom.
Odgovori