Stigla zima...
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: Stigla zima...
-12C ... 

A što za 4x4? Da li misliš na svaki, ili samo ako ima neke određene osobine? Šta ako je 4x4 takav da 67 % snage prenosi nazad, a 33 % napred?Xepoj87 napisao:To ti je kada se neko osili sa prednjom vucom,a ne kapira da mu lakse u krivini kliza zadnji deo,nego na automobilu koji ima zadnju vucu...
Cak i za 4x4 vazi isto.
Jednostavno - ljudi ne znaju (mada sve piše u knjigama za učenje vožnje, samo što se to u poslednjih par decenija slabo čita). Kada je slab kontakt sa podlogom, treba smanjiti kretni moment (kako točak ne bi proklizao), tako što će se kretati iz 2, 3, pa i 4. brzine i nikako ne dodavati oštro gas.McGruja napisao:Ljudi ne umeju da krenu po ledu, prosto neverovatne scene dok setam psa
Poslednji je bio Maruti do blokade
Poslednja izmena od snork u 28 Jan 2014, 08:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Ђенерал Јанковић
Najveći izazov je ZAKOČITI po snegu. Ljudi se zanesu sa moćnim 4x4 i naprave sranje, jer treba zaustaviti 2,5t po snegu.
Nisu ni svi 4x4 isti, niti automobili sa prednjom i zadnjom vučom. Npr, tolike godine japanci prave prednju vuču pa većiom imaju problem po snegu. Drugi primer je BMW i Mercedes. Koncept isti, a BMW je konstantno ispred po ponašanju po mokrom/snegu.
Sve je to manje bitno. Najvažnije je POZNAVATI auto koji voziš, ili vozi oprezno i polako dok ga ne upoznaš.
Tapatalk 4
Nisu ni svi 4x4 isti, niti automobili sa prednjom i zadnjom vučom. Npr, tolike godine japanci prave prednju vuču pa većiom imaju problem po snegu. Drugi primer je BMW i Mercedes. Koncept isti, a BMW je konstantno ispred po ponašanju po mokrom/snegu.
Sve je to manje bitno. Najvažnije je POZNAVATI auto koji voziš, ili vozi oprezno i polako dok ga ne upoznaš.
Tapatalk 4
Nije bitna raspodela snage,vec odnos tezine,koji je najbolji na RWD automobilima. A ako si dovoljna budala da dajes gas u krivini, pogotovo po klizavom, tu te pozdravilo sa bilo kojom vucom...snork napisao:A što za 4x4? Da li misliš na svaki, ili samo ako ima neke određene osobine? Šta ako je 4x4 takav da 67 % snage prenosi nazad, a 33 % napred?Xepoj87 napisao:To ti je kada se neko osili sa prednjom vucom,a ne kapira da mu lakse u krivini kliza zadnji deo,nego na automobilu koji ima zadnju vucu...
Cak i za 4x4 vazi isto.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Jutros svi kukaju : neće da digne temperaturu, te jako je sporo diže... a ka kontra! Jutros u pola 7 na -13C temperatura motora posle 12 km 100c !!! Izgleda da sam ostao bez antifriza 
sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Nisam to nesto primetio da mi se auto slabo snalazi po snegu a vozio sam i dva Fiata pre ovog, pojasni ako mozes tu tvrdnju.nidza napisao: tolike godine japanci prave prednju vuču pa većiom imaju problem po snegu.
Tapatalk 4

Jedna od onih priča koje se provlače kroz raju, a setio sam se kad smo sa Lanserom i zimskim gumama ostali na dnu uzbrdice na Zlatiboru, kad je pored nas prošišao pandurski stojadin sa letnjim gumama, kao da je suvo. Pretpostavljam da im je težište malo više pozadi u odnosu na prosečnog evropejca, pa to sreću kvari. Taj minus bi zapravo po suvom bio plus i poželjna stvar. Takođe čisto sumnjam da važi za sve modele koji nam stižu odande.
Zuki nije klasičan japanac i verujem da je više nego OK po snegu, pogotovo sa 4 vuče.
Zuki nije klasičan japanac i verujem da je više nego OK po snegu, pogotovo sa 4 vuče.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nije zbog toga, nego što su japanska kola često imala motore gde je pik snage i obrtni moment pomeren mnogo visoko i malom opsegu i kratke prenosne odnose i onda je jako teško balansirati sa gasom, menjačem kada je klizavo.
Mada, Lancer iz tog vremena nije bio tako loš kao neki drugi, tako da se ipak trebali da prođete...
Mada, Lancer iz tog vremena nije bio tako loš kao neki drugi, tako da se ipak trebali da prođete...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
nidza napisao: Zuki nije klasičan japanac i verujem da je više nego OK po snegu, pogotovo sa 4 vuče.

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Koliki ti je?Med napisao:Menjam svoj NORMALAN racun za gas iz decembra.

Ja sam ovog decembra prosao sa 28k , sto je odlicno, jer nijedan zimski mesec mi je ide ispod 32k, a bilo je februara 2013 i nepunih 40k ... Zimi bukvalno radimo za racune i hranu.
HTC
Poslednja izmena od Texonja u 28 Jan 2014, 21:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ti bome grejes za sve pare.Texonja napisao:Koliki ti je?Med napisao:Menjam svoj NORMALAN racun za gas iz decembra.Centralno? Koliko kvadrata?
Ja sam ovog decembra prosao sa 28k , sto je odlicno, jer nijedan zimski mesec mi je ide ispod 32k, a bilo je februara 2013 i nepunih 40k ... Zimi bukvalno radimo za racune i hranu.
HTC

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jbg, grejemo kod nas 90tak m2 i pozadi kod keve oko 50m2, sve je centralno.
Decembar, januar i februar me pokidaju, dok su novembar i mart manje bolni. Sezona pojede oko 150.000 din sigurno, mozda nesto vise, ali mi se cini da ce ove sezone to biti manje, osim ako bas ne bude sad nekih -20C ceo februar.
HTC
Decembar, januar i februar me pokidaju, dok su novembar i mart manje bolni. Sezona pojede oko 150.000 din sigurno, mozda nesto vise, ali mi se cini da ce ove sezone to biti manje, osim ako bas ne bude sad nekih -20C ceo februar.
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Must...fight...temptation....Texonja napisao:Koliki ti je?Med napisao:Menjam svoj NORMALAN racun za gas iz decembra.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Dobro i nije to tako strašno.Texonja napisao:Jbg, grejemo kod nas 90tak m2 i pozadi kod keve oko 50m2, sve je centralno.
Kad se sve sabere i oduzme to je oko 90 din/m2 na godišnjem nivou.
U Beogradu je preko 100 din/m2.
Never Say Never Again
@Rakhil, kad si se izborio sa izazovom Stjepinog "moja vrata su otvorena" u onoj zajebanoj temi, uspeces i sa obicnim merenjem kome je koliki u Srbiji majci. 
Profesore, racunao sam pre koji dan za slican stan u Zrenjaninu i dobije se priblizna cifra. Kada bih se posvetio boljoj izolaciji kuce (tavan je odlicno izolovan, a ostatak tjah) bilo bi to jos bolje.
Jedino sto se placa odjednom, pa ne znas sta te snaslo ta 3 najgora meseca zimi...
HTC

Profesore, racunao sam pre koji dan za slican stan u Zrenjaninu i dobije se priblizna cifra. Kada bih se posvetio boljoj izolaciji kuce (tavan je odlicno izolovan, a ostatak tjah) bilo bi to jos bolje.
Jedino sto se placa odjednom, pa ne znas sta te snaslo ta 3 najgora meseca zimi...
HTC
Poslednja izmena od Texonja u 28 Jan 2014, 21:48, izmenjeno 2 puta ukupno.