320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: 320d za Q5

Post od Xepoj87 »

Na X5 je ovako:

Slika

Barem na ovom nerestilizovanom... Mozda su na ovom za 2011-u promenili...
No,nebitno,valjda znas da ides napred ili nazad :D
Meni je najgore sto moras da gledas u ekran dok to radis :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

da, tako je i na prethodnoj petici. Meni je kul, lepo pisti i cujes, a to mozes krajickom oka da pogledas, ili ako ides u rikverc, pa ne okreces se vec preko retrov. onda je solidno resenje.
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sto moras da gledas u ekran kad senzori piste? Veci je problem sto piste neisprekidano vec na 15 cm pa onda i nisu od neke velike koristi.
Texonja napisao: Problem tog auta je sto ga ne radi Delta Motors, nego Porsche Srbija. Ja se cudim svaki put koliko su ti ljudi u BMW-u ljubazni i koliko imaju zivaca za kupce. Prosto pomislim da nisam u Srbiji, za razliku od Porsche-a gde imam osecaj da sam u Iraku.
Oba automobila su dobra ali ja takodje imam iskustva sa obe firme i samo zbog ovoga bih izabrao bmw. U danasnje vreme velike su sanse da ces imati neke radove u garantnom roku i sad zamisli da moras da se smaras sa onim neljubaznim seljacinama u porscheu ili da ides u bmw gde je totalno druga prica.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Onda hoces da mi kazes da je ovaj vizuelni totalna glupost?
Otprilike ono sto sam i ja rekao :) Nema poente da bude na ekranu,nista drugo :)
To je kao da imas samo zvucne... I to piste samo kada udje u crvenu zonu,valjda 30 ili 45cm od senzora,nisam siguran tacno...
Kako sebe mislis da preko retrovizora vidis ekran navigacije?

Hmm,cudno to za Porsche... Par drugara je skroz zadovoljno njihovom uslugom...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

ftj napisao:Sto moras da gledas u ekran kad senzori piste? Veci je problem sto piste neisprekidano vec na 15 cm pa onda i nisu od neke velike koristi.
15 cm je jos dobro, mislim da vecina pisti jednolicno vec na 30. Meni je ekran nekako mnogo prakticniji kada se vozi unazad + gledanje u retrovizore. Zvucni signali ponekad mogu da zvuce i zbunjujuce, barem meni. Jedino kazem ova horizontalna varijanta kod BMW-a mi se bas ne svidja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@xepoj

u suštini samo možeš videti odakle ti preti prepreka i to je to. Sad je bmw uveo sistem da preko kamera bukvalno prikazuje pogled na auto iz ptičje perspektive što deluje kao neka vradžbina ali par kamera sa strane i softver napravi to da izgleda kao da imaš kameru van vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=ApFUSuX0CFo

@dragvorl

Moguće da je i celih 30 cm, uglavnom mnogo veća razdaljina nego na vw-u.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

dragvorl napisao: 15 cm je jos dobro, mislim da vecina pisti jednolicno vec na 30. Meni je ekran nekako mnogo prakticniji kada se vozi unazad + gledanje u retrovizore. Zvucni signali ponekad mogu da zvuce i zbunjujuce, barem meni. Jedino kazem ova horizontalna varijanta kod BMW-a mi se bas ne svidja.
Moj Golf ima naknadno ugradjivane senzore i bas tako se ponasa, tj pisti jednolicno na 30-tak cm.
320d ima fabricke i mislim da pisti jednolicno upravo na oko 15-20cm.

Meni je to ok, jer mi parking senzori uglavnom sluze da se potpomognem, a ne da bih se oslonio na njih 100% , tj sluze mi da ne udarim u neku vecu prepreku koju nisam video kada sam ulazio u vozilo (ako isparkiravam i odlazim) ili prilazio parking mestu (ako dolazim i hocu da uparkiram). Par puta me je i spasao da ne udarim u biciklistu ili drugi auto, cak i pesaka, posto mi se desava da ubacim u rikverc, vidim da nema nikog i kad krenem da pustam kvacilo on odjednom pocne da pisti. Pogledam, a npr neko peske prolazi iza auta ili se neki biciklista provlaci itd... Korisna je stvar meni, bez obzira da li pisti jednolicno na 15, 30 ili 45 cm. Uostalom, provalis na koliko krene da pisti jednolicno i onda znas koliko ti je jos ostalo lufta nakon tog pistanja. Imas neki reper.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Svakom pisti jednolicno na 30cm... Meni ima 2 crvene zone,jedna na 45cm i druga na kraju na 30cm jednolicno pisti...
30cm je veoma malo i ne bi ni trebalo manje da pokazuje iz razlicitih razloga... Ko hoce,uvek zna da moze da ide jos malcice nazad...

ftj,super fora :doubleup:
Inace,kamera za rikverc na kolima je prava stvar. Imam na LC-u i mnogo je dobra stvar... Cesto senzori ne mogu da pokupe niske zardinjere,recimo one ispred Grand Casina na parkingu,a dovoljno su visoke da udaris branikom... Najbolja kombinacija su senzori i kamera... Steta sto kod mene nije jednostavno,to jest jeftino da ugradim kameru,a ne daje mi se par stotina eura za to...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

crnkinja pisti samo na preko 30 :kezo:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Xepoj87 napisao:Svakom pisti jednolicno na 30cm...
I ja sam to mislio, ali neki dan sam se uverio da nije tako. Ne secam se vec koji je auto bio, fabricki sistem naravno, i bas sam probavao, mislim da je oko 15 cm bilo, uglavnom svakako manje od 30.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Uporedjujem malo cene polovnjaka u Srbiji sa CH jer mi treba nesto i naletim na jedan oglas za tebe ;)

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... mw_x3_20d/

Moze zamena :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Automatik, nije prosao test :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Zaboravio sam na taj detalj :D
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

swemir napisao:crnkinja pisti samo na preko 30 :kezo:
:kezo: :siriruke:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

"Kao sto je neko vec rekao, da sam kupio neki auto i da me toliko zajebava, ne bih više pogledao taj brend, a kamoli da opet dam pare za isti takav nov" - reče Texonja,tako da BMW :nonono:

"Ako imate razvijen senzibilitet prema estetici Q5 ce vas prvo šarmirati a zatim i impresionirati kada počnete da prepoznajete ljubav prema detaljima,koja je uložena da bi se on napravio. I spolja i iznutra Q5 ostavlja utisak savršene harmonije. Sve je na svom mestu,neupadljivo ali ipak dovoljno naglašeno da napravi razliku u odnosu na druge klase.
Neki ovakav doživljaj nazivaju i ljubavlju na prvi pogled,a ja im neću pritivrečiti."-A.Lučić AutoBild. :bravo:
Prikačeni fajlovi
2012.audi.q5.20383077-E.jpg
2012.audi.q5.20383077-E.jpg (91.35 KiB) Pogledano 1810 puta
2011.audi.q5.20342566-E.jpg
2011.audi.q5.20342566-E.jpg (34.65 KiB) Pogledano 1810 puta
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Zaključana tema