Stranica 1769 od 1863
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 04 Apr 2023, 23:54
od sebekkg
Batalio sam njih odavno. U kg uzimam granice/dr milk ili nekad pekarski jogurt. Mada sad samo pijem surutku jer em je mnogo zdravija em je ukusnija od brašna u jogurtu, a moji su na jogurtu ili kiselom mleku.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 00:29
od shandu90
Onaj sumadijski iz lidla mi je ok, kravica se bas pokvarila. Komsijski zbegov kida, nema ga uvek u univeru.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 06:02
od pedja
I taj Zbregov se malo pokvario, ali je OK. Pekarski je postao vodica.
TapaT
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 07:43
od Heinz
Mleko Alpsko 3.5, a jogurt Dukat 3.2, nekako smo navikli na nj.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 08:41
od Saša
Pijte koka-kolu.

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 08:53
od ftj
Nema potrebe za jogurtom, slazem se.
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 10:18
od Jumbo
sebekkg napisao: 04 Apr 2023, 23:54
em je ukusnija od brašna u jogurtu
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Ajde molim te samo mi ovo objasni.
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 10:36
od nidza
Neka skorašnja uvrežena dezinformacija kojom su kupci zavedeni je da je kvalitetan jogurt gust, a njima je najlakše da to naprave tako što ga napune brašnom ili skrobom. Od izvorno poželjnog napitka smo stigli do varijante za potpuno izbegavanje. Kefir je neko vreme bio dobar, sad ni on ništa ne valja, čak ni onaj Pilos iz Lildla koji je bio jako dugo odličan. Postoji nemački uvozni sa slikom crkve sa crvenog trga, taj je bomba, ali teško ga je naći.
Iskreno, ne znam koji bih mlečni proizvod sad preporučio, sem da se ode na pijacu i pomoliš se bogu da je proizvođač etičan.
Mleko, pojma nemam šta je ono više, ranije je imalo normalan miris, sad kad se skuva ili podgreje klincima, ne miriše niti sladi, ukus obojene vode čak i 3.2%.
Šta pijemo, jedemo, nemam pojma. Mi smo ponovo krenuli redovno na pijacu, prodajni lanci su baš popustili za neke stvari.
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 11:02
od Heinz
Dukat 3.2
Ugljeni hidrati 4.6 g
Granice 2.8
Ugljeni hidrati 4.5 g
Kravica 2.8
Ugljeni hidrati 4,2 g
Kravica 2.8 gusti
Ugljeni hidrati 4,2 g
Maxi 2.8
Ugljeni hidrati 3.9 g
Z Bregov 2.8
Ugljeni hidrati 5.1 g
Meggle 0.5
Ugljeni hidrati 3.6 g
Gde je taj skrob, u ovih max 1 g na 100 g?
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 11:04
od Nemanja987
Nemački uvozni kefir sa ruskom crkvom (Müller Kalinka) je promenio izgled i više nema crkve
Meni takođe omiljeni, samo je šteta što nije punomasni...
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 12:54
od Ji 4Tze
Kefir može domaći da se pravi, ko ima osnovnih uslova, mogu da mu dam kad se namnoži - samo preporuka da bude domaće mleko. Kad nema, mi kući koristimo Dukat. Ova zrnca kefira što mi koristimo su verovali ili ne poreklom sa Kavkaza, originalni kefir

Osnovni uslovi nisu nešto komplikovani. treba litar mleka dnevno ili na dva dana, sipa se u čistu posudu na oprana zrnca kefira.
I to tako stoji na tamnijem, toplijem mestu - dovoljno je u uglu kuhinje pored ploče.
Kad se pojavi tečnost na dnu, promeša se varjačom, procedi i spremno je da se pije.
Zrnca se isperu kao i posuda gde je stajalo i nalije se nova količina mleka. U tu flašu od mleka, skine se nalepnica da ne buni ukućane, naspe se napravljen kefir.
I to je cela nauka...
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 13:09
od pedja
Citiraću sebe, iz druge teme, iz 2019., A ne temu Pilosa
pedja napisao:...
Skoro je kolega hvalio kiselo mleko njihovo (Pilos?). Pogledam: Megle. Uzmem u prodavnici Megle, potpuno ista energetska vrednost - isto kiselo mleko. Neće da prizna. Samo Pilos, 'beš Megle. Hteo sam da dam trećem/nezavisnom da proba oba, na slepo, ali nije hteo, kao ni on sam
Sve više tih njihovih robnih marki se prebacuje na naše proizvođače, tako da je svakako isti đavo. I taj Pilos beše iz Poljske u početku, ako se ne varam.
Neke robne marke imaju odstupanja, ali ovo je 1:1 kiselo Megle. No, Linda je Linda, mora da je bolje, standard EU
Menjaju i šaraju proizvođače, svojih robnih marki, pa uvek bude razlike, ali to nije bitno, bitno da je Lidl - jeftino i mora da je dobro.
-
Češće kupujem kiselo mleko, u poslednje vreme. Uzmem i na pijaci, domaće (valjda), u tegli. Kupujem koziji jogurt i surutku, prijaju mi.
Šta realno pijemo, ko zna, ali cene nisu naivne.
TapaT
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 13:14
od nidza
Heinz napisao: 05 Apr 2023, 11:02
Dukat 3.2
Ugljeni hidrati 4.6 g
Gde je taj skrob, u ovih max 1 g na 100 g?
4.6 na 100gr. Verovatno većina. Ti valjda pamtiš kako jogurt treba da izgleda. Ovo danas ne može da se istoči iz flaše

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 13:24
od Saša
Ne verujte ni svemu šta piše na deklaracijama... Ne mora biti apriori tačno...
Bolje verujte svom ukusu kada probate.
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Poslato: 05 Apr 2023, 13:49
od DukeNS
Mene više brine dozvoljeni nivo aflatoksina, nego ukus. To mi je poražavajuće...
Što se jogurta tiče, nikada neću prežaliti stari dobri jogurt Novosadske mlekare - onaj koji je imao rok trajanja 5 dana...
