Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Dobro veče

Post od Uroš S. »

Hah, Zadar, Ugljen :-)
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Hahahah tako nekako. :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

TDI napisao:
zrnkemiki napisao:Sa facebook-a:

Slika

Dragi svi,
Danas nam je UKRADEN AUTO marke Megan 2 1,5dci. Tacnije, ukraden je u 4:23h izjutra na Novom Beogradu ispred naseg ulaza.

Kada smo legli da spavamo, kasno, kao po obicaju, dva minuta kasnije culi smo kako nam neko pali auto. Skocili smo i trkom otisli do prozora i imali smo, naravno, sta da vidimo... Nas auto kako odlazi u nama tada, da naglasim, poznatom pravcu.

Nije prosao minut kako smo zvali policiju i sve im rekli kako se i sta desilo, na sta su oni rekli da dodjemo u mup da napravimo zapisnik... zamisli, ZAPISNIK, dok neko tamo odlazi sa nasim kolima. Uredno je rekao da ce da obavesti ostale o nemilom dogadjaju u sta smo se uverili da nije jer nigde ni jedne patrole nije bilo! Dobili su najbitniju informaciju, a to je u kom se smeru krece i kojom ulicom NAS UKRADEN AUTO. Njihovo je bilo samo da se obaveste dezurne patrole, sto se verujem nije ni desilo. Od strane inspektora smo dobili samo "Oprostite se od automobila, sad je negde u delovima" (mozda ne bi bio da ste radili svoj posao i da vas je i malo briga), kao i "Pa sta vi sada hocete...sto niste stavili lavlju kandzu ili tako nesto" (hocemo da radite svoj posao i da manje brinete sta jesmo ili nismo uradili), kao i "Moze da se desi da vam traze otkup u visini 1/3 od ukupne vrednosti automobila"... I tako, umesto da hvataju prave, oni zatvaraju nevine ljude koji imaju jedva neki mali prekrsaj. Zato smo tu gde jesmo i treba tu i da ostanemo.

Kako nada poslednja umire, molim vas da ukoliko neko primeti ovaj auto negde... Ili ako cuje nesto da nam javi!

Ljudi, hvala unapred! Ljubimo vas

Sent from my GT-I9505

Da li je moguce da ti na NBG u sred bela dana ukradu auto? Ma ovo je bezakonjska drzava da nema dalje...Bitno da su postavili patrole saobracajne policije na svakom cosku da kupi harac od sirotinje.
Nemojte očekivati da će policija tragati ili uspeti da odmah reaguje i nađe vaše vozilo.
Iz naše perspektive to bi možda bilo lako, javili ste na vreme imaju vremena da obaveste patrole itd.
Iz njihove je da napišete zapisnik pa će videti šta i kako dalje jer oni imaju još 20 takvih prijava za jeno veče, a imaju i druga posla.

Kad smo kod poplave juče je prvo padao grad kod mene a onda se sručila tolika količina vode da je ulicom tekla bujica koja je nanela nekog lišća i šuta kao šleper da se prevrnuo. Poplavila mi voda dve sobe a kao su majstori nešto radili prošlo leto na krovu.
Poslednja izmena od samo polako u 11 Jun 2015, 11:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

20 krađa puta 365 je 7300, a koliko se sećam BG ima oko 1000 krađa automobila godišnje, dakle vrlo realan scenario da je ovo bila jedina prijavljena krađa na taj dan, a ne jedna od 20.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Nije poenta bila matematika i proračun već činjenica da policija neće niti može da juri bilo čiji automobil po gradu zato što je ukraden.
Niti tako nešto treba očekivati.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pritom ne verujem da im jednom u sto puta neko prijavi da je upravo ukraden i da se krece u tom i tom smeru. Ako hitna moze da reaguje odmah moze i policija al bole ih ku*ac.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Da li ti to konstatujes realpoliticki kao losu ali nezbeznu stvar ili mislis da policija svakako ne moze da juri neciji auto cak i da ima volje?
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Šta tačno možemo očekivati od policije ako ne jurenje za kriminalcima...? Mislim, to im je ipak 'core business'.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

samo polako napisao:Nije poenta bila matematika i proračun već činjenica da policija neće niti može da juri bilo čiji automobil po gradu zato što je ukraden.
Izvini, ako smem da pitam, jel si ti normalan?

To je kao da kazes da policija nece odreagovati na pljacku u toku, jer imaju pametnija posla. Nego ti lepo napravi zapisnik, da vide oni sta je ukradeno, pa ce onda lagano... :srbin:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

samo polako napisao:Nije poenta bila matematika i proračun već činjenica da policija neće niti može da juri bilo čiji automobil po gradu zato što je ukraden.
Policija može i zna ko je ukrao auto, možda ne baš ko je ukrao svaki ali većinu, posebno skuplje. Znaju se tačno poimence Članovi ekipa koje to rade, odakle su, sve se zna. Ali panduri su to što jesu. Neće jer ih mrzi a mogu i morali bi. Za šta postoje odeljenja u policiji, zna se ko se čime bavi, oblast rada, pa u svakoj PS postoje neformalna odeljenja za narkotike, za imovinske delikte, krvne itd.
Reci mi samo šta radi ako ne juri ukraden auto, upravo ukraden?
Pritom imamo najviše pandura po glavi stanovnika u okruženju, ja mislim i u Evropi a u svetu smo u vrhu sa oko 650/100.000 stanovnika po podacima iz 2006. Danas ih sigurno ima više ili isto. Nemačka ima 295, Francuska 350, Hrvatska 450, Bugarska 380, Rusija 460, da mi ne kenja neko kako nemaju ljude.

UN su izdale preporuku da 300 neki optimalan broj.
Poslednja izmena od Uroš S. u 11 Jun 2015, 11:59, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

sve zavisi kome ukradu auto... :)

ja imam isto misljenje kao @samopolako, za obicnog coveka treba bas da te usere da se iscimaju za tvoju imovinu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Al su zato vrlo revnosni kad treba da hapse klince sto prodaju travu i salju ih na 3 do 5 godina robije.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Tako je @Nikolaa!

Jedna od prvih tema koju sam postavio na ovom forumu je bila krađa automobila i iskustvo u vezi sa tim.
Čak me je i Parking servis neprijatno iznenadio svojom reakcijom.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Zato sto dzukele vole da silje kurac na sirotinji, da i ja sebi jednom dozvolim malo populizma
Odgovori