goblin napisao:Laki021 napisao:Opet o postrprodaji a i sam si se iznenadio kako su lako prodao X5 velikog benzinca.
Em je sve lakse prodati polovnog benzinca, em ce to tek kod ove Panamere biti laganica. Opet podsecam, benzinac ima mnogo manji motor, pre ce se prodati 2.9 motor od 4l pa taman da je 3x dizel.
Pogledaj i sada kako drzi cenu Panamera dizel a kako benzinac (procentualni pad vrednosti).
U ovom slucaju ce biti jos vise u korist dizela posto sada ima ono sto je proslom falilo (4x4 pogod i drastican zaostatak u performansama).
To sto sam ja lako prodao X5 je bila samo sreca, evo imam nekoliko drugara koji se bas muce sa prodajom.
U principu mislim da i ne treba doskutovati koja motorizacija je laksa za postprodaju.
Pa zato sto su benzinci bili skuplji kud i kamo, nisi imao dobar, jak i skup dizel, normalno da ce Turbo od 200 000 izgubiti vise od nekog diesela od 110 000.
Opet ponavljam, ne pricam uospte generalno, vec ovde konkretno o ovom primeru sto sada nude, 2.9l benzinac vs 4l diesel gde je diesel 5000e skuplji nov.
Floyd napisao:Laki021 napisao:A ako bi izbacio one socijalne dizele onda bi tek bilo ubedljivo.
Kakve bre socijalne dizele? Ne postoji tako nešto u zapadnoj Evropi. Mnoge pumpe i ne prodaju ništa drugo osim dizela, 95 i 98
To što je Shell dao fensi ime 98ici je njihov problem.
Nije to Srbija pa da imaš lož ulje, D2, eko, euro i koji god već

Previse postova pa brkamo ko sta pise i misli

Mislio sam na socijalne diesel panamere a ne gorivo

98 na bilo kojoj drugoj pumpi je mnog jeftinije nego Shell V-Power, on je bas sisanje, i u DE i u Ch, zato nikad ne sipam na Shell vec na nekim drugim isto 98 gorivo.
Dok je bio ESSO u Ch na njihovim pumpama sam sipao njihovo premium gorivo, najveca razlika u odnosu na bilo koje drugo, a motor prosto jace u dublje rezi, kod ostalih ne primecujem bas razliku.