Meni je ovo bila 6. godina u Puli za redom (tj jednu smo preskocili, kad se prvi sin rodio).
Nikad nismo imali nikakvu neprijatnost (idemo sa NS tablicama, pricamo izrazito novosadski, ne moze da se omane).
Jednom mi je jedna budala na putu pokazala srednji prst, pre jedno 3 godine.
Jako nas cesto pitaju odakle smo i vecina ljudi se obraduje kad im kazemo, cesto imaju neku rodbinu, prijatelje itd u Vojvodini.
Sina je jako zbunjivalo sta je marelica i zasto njegov mali drugar hoce da "podraga" bebu

)
Ne vole kad im narucis kafu i kad hoces da kupis hleb, pa je laksi zivot kad trazis kapucino i sovital
Komarci su uzasni - imam fobiju od kad sam se vratio, prosto se iznenadim kad izadjem iz stana, a nista me ne grize.
Skupo, bem ga ---
Hipp kasice za bebe su 30% jeftinije nego kod nas. DM i Muller imaju ogroman izbor raznih organskih kasica za bebe koje su jos jeftinije od nase juvitane (koja je btw par puta ukidana zbog otrova koje su nalazili). Kod nas je DM em lose snabdeven em skup.
Meso je nesto skuplje, jaja su skuplja. Sir je jeftiniji - zasto je kod nas sir 8e+ to mislim da niko ne zna.
Ostalo sam kupovao u Lidlu, koji je fenomenalno snabdeven (ovde ce garant biti krs) i nije mi nista upalo u oci kao jako skupo.
Lekovi su skuplji i vole da te teraju kod ljecnika po recept - turisticki ljecnik je nesto sto treba izegavati u sirokom luku btw.
Kruh je skuplji od hleba, ali je fakat kvalitetniji.
Kava je bila fantasticna na vecini mesta gde sam je pio, u rangu italijanske. U NS mogu na prste ruke da izbrojim gde dobijem prihvatljivu, ali ne bude nista jeftinije.
Gelato sam nasao da je kao u italiji, ali i po italijanskim cenama
Dobro pivo je 2e u radnji, kao i kod nas.
Da naglasim - Pula je najjeftinija u istri, bar od svega sto sam ja video. U porecu sam video da je i konzum skupljli nego u puli npr.
Nekako me uvek zakaci godisnjica oluje. Ove godine smo se bas vracali taj dan, to mi nikako ne prija.
Bio sam u puli kad je Djole Balasevic imao koncert. Njegov koncert se zavrsio oko 23:30, a vatromet za proslavu dana je poceo u 24:00 ne moze niko da mi kaze da bukvalno nije ispalo kao da je dosao na proslavu... to mi se npr isto nije dopalo.
Nase narodnjakuse redovno imaju koncerte po hr, reklame na sve strane. I frajle su ovih dana u areni. Reklamira se plazma keks, munchmallow itd.
Smestaj ako se poredi olimpijska regija ili halkidiki - privatni smestaji - sigurno je dosta skuplji.
Ozbiljniji hoteli slicno kostaju kao Grcka.
Naravno da su turska i Egipat jeftinji - i planiram sledece godine da idemo u Tursku

, al videcemo, tako smo i ove godine razmisljali, pa smo ipak isli da hranimo komarce.