TDI, ajde da pocnemo od pocetka:
Ja ti nisam nista lose rekao da bi shvatao kao salu. 2.5 sa 180 konja jeste motor od pre 15 godina.
Ne znam odakle si izvukao da se cipom dize snaga duplo? To o cemu pricas je stage 2 ili 3, zavisno od motora, i tu se svasta nesto menja, sem mape.
Fabrika ostavlja vecu ili manju rezervu snage na svakom motoru, nekada i preveliku jer im je jeftinije da promene samo mapu na odredjenom motoru nego da na posebnoj traci pakuju slabiju verziju.
Chip nisu Srbi izmislili, i postoje kuce u celom svetu koje se iskljucivo time bave.
Ja nisam cipovao auto iz jednog jako jednostavnog razloga - mnogo je presao.
Kada budem menjao auto, ako kojim slucajem ne uzmem verziju koju hocu, momentalno ide na cip.
Ne znam samo sta ocekujes, kada dignes dizela sa 131 na 150-160 konja, razletece se turbina, izletece klip kroz haubu ili sta vec?
Ja nisam za klasican srpski cip od 50eur koji se ne prilagodi autu na koji se stavlja. Ako se uradi kvalitetno, zasto da ne.
Te price fabrika najpametnija se u mnogo slucajeva nisu pokazale kao skroz tacne, tako da ne vidim cemu toliko energicna borba protiv cipovanja.
jovanns napisao:Normalno da svaki motor ima granicu, najbolji primer gde fabrika naplacuje snagu je e220 koji fabricki dolazi sa 136 i sa 200+ konja ali su ga u fabrici ogranicli i odlucili da naplacuju tu snagu.
Netacno.
e200 i 220 su u starijim verzijama isti motori. (122/150 i 136/170, sitne razlike)
u w212 e200 ostaje single turbo, dok 220 postaje bi turbo (ili twin, nikad necu nauciti), kao i 250 koji uvode.
Pritom se razlikuje dosta stvari i na 220/250, a sem bloka sa 200 ne dele nista.
Cak i 220 koji i dalje ima 170 konja, isto ubrizgavanje itd, ne deli nista sa w211 restyle...