Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Dobro veče

Post od Kuzmanovic »

Xepoj87 napisao:Pa kada mene zaustave carevi u Despota Stefana u 1 ujutru, da mi pisu kaznu za zutu traku... Kada sam mu pokazao znak ispod kog je parkiran, car mi ladno kaze, da, to nije sada zuta traka, ali je zuta strelica za pravo :kuku:
Kakvi mentoli. :kezo: :uf:

Inace dosta ljudi ne zna za takvu vrstu zute trake, sto je i dobro jer je uglavnom slobodna za nas. :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Bez ubedjivanja sa policijom oko toga: ako traze ovlascenje, kulturno pitati po kom clanu kog zakona i zdravo.

Tuzioci i sudije koji kostaju budzet brdo para zbog svoje nesposobnosti treba da odgovaraju makar discplinski. Potpuno je druga stvar to sto kontrolni mehanizmi ne rade, ali nezavisnost sudstva se ne ogleda u tome da mozes da donosis debilne presude (prepricao nam je Paja obrazlozenje, zgranuli smo se svi za stolom) bez ikakve odgovornosti za svoj rad.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Odgovornost nosilaca pravosudnih funkcija je jako klizav teren.
Sa jedne strane im se mora obezbediti samostalnost, sloboda u radu, bla, bla.... ali istovremeno treba da postoji mehanizam sankcija za teške gluposti.

Primera ima koliko hoćete. Ovo sa triciklom je još najveća glupost. Mnogo gore su greške u predmetima gde su zaprećene ozbiljne kazne.

Npr u spisima je zapisnik koji je nepotpisan od strane tužioca i zapisničara, a sudija neće da ga izdvoji kao nezakonit, već hoće da saslušava svedoka i da ga pita da li su tužilac i zapisničar bili prisutni, ili je zapisnik okrivljenog nepotpisan na svakoj stranici, ili sudija ne udalji iz sudnice saokrivljene dok prvi iznosi odbranu..... To su elementarne stvari i ne bi smele da se dešavaju ili ako se dese morale bi rutinski da se otklanjaju.
Mladen7 napisao:Nego ima još glupljih primera, na trajkovima -2 točka nazad jedan napred- izdaju i tablicu kao za automobil, postoje još neke odredbe da bi trajk mogao proći tehnički, raspon glavnih farova itd- ugl slično kao za četvorotočkaše, a znam da je bilo par slučajeva isto oko kategorije :ccc:
To je ista situacija kao sa MP3.
ZOPS čl 195.
-st. 1. tačka 4. - A kategorija
-st. 5. šta sve može sa B
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Kuzmanovicu, pa ti si na ovoj strani podrzi me :kezo: Na samom papiru pise ovo

DA MOŽE:
- upravljati mojim motornim vozilom u zemlji i inostranstvu

A jos jedan bitan deo je:

Ovlašćeno lice na sebe preuzima svu odgovornost za saobraćajne prekršaje, registraciju vozila i svaku drugu vrstu odgovornosti koju prouzrokuje upravljanjem ovim vozilom.

E sad drugo je sto vecina daje vozilo nekom u krugu porodice, tu nema nekih problema. Problem moze da bude ako neko da vozilo nekom van tog kruga, a on napravi sranje pa onda cuti. Sa ovlascenjem ste pokrili sebe u tom slucaju.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Al opet nisi rekao na osnovu cega je ono obavezno i kakve ovo ima veze sa tim?
A to kako tvoji tretiraju to.ovlascenje kad kamera snimi je posebna prica :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pa realno, nije OBAVEZNO, ali je pozeljno :D Ma dosta stvari u zakonu nisu kako treba, jer se kasni sa donosenjem podzakonskih akata itd. I onda je pola stvari nejasno, dvosmisleno i nije potpuno u funkciji jer fali deo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pusti tu priču.

Ako zakonom nije predviđeno kao obavezno, onda nije obavezno i policija stalno krši zakon tražeći ovlašćenje.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

H4wkeye napisao:Pa realno, nije OBAVEZNO, ali je pozeljno :D Ma dosta stvari u zakonu nisu kako treba, jer se kasni sa donosenjem podzakonskih akata itd. I onda je pola stvari nejasno, dvosmisleno i nije potpuno u funkciji jer fali deo.
Za ovlascenje nije ni u planu nikakva izmena, a ta prica treba ne treba je mnoooogo stara :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

H4wkeye napisao:Pa realno, nije OBAVEZNO, ali je pozeljno :D Ma dosta stvari u zakonu nisu kako treba, jer se kasni sa donosenjem podzakonskih akata itd. I onda je pola stvari nejasno, dvosmisleno i nije potpuno u funkciji jer fali deo.
Znači sa zakonom je sve u redu ali je problem u podzakonskim aktima koje sastavlja i predlaže policija tj MUP, što nas opet dovodi do toga da je problem njihov.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

MA daj, pa svaki podzakonski akt sjebu, ceo ZOBS su usrali preko svake mere. Ko njima da da nesto pisu, nije normalan

Isto kao prica o saobracajnim dozvolama, gde se na mene kao gradjanina prebacuje teret dokazivanja da nisam ukrao auto jer eto, svako je sumnjiv po defaultu. Sranje.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Jeste i MUP kriv tu nema greske, ali su i drugi pomalo. Tu se ne zna ko pije ko placa. Evo sredina jula je i gde su izmene ZOBS-a? Rekose jos u maju da je gotovo, da ce uskoro pred skupstinu i nista. Tako se vucara vec 2-3 godine, a pritom su promenili radnu grupu dva puta ja mislim. Pa onda zakon o policiji, i to pisu vec trista godina i vucara se. Pa kamere koje su izvadjenje iz Puntica jos maja 2014. godine i sad stoje po policijskim upravama propadaju a placene su mnogo. I na kraju moze da se desi da u novom zakonu o policiji upotreba kamera bude drugacije definisiana, pa nece vise moci ove kamere da se koriste nego ce kupovati nove :kuku:

Edit: Samo da se ispravim zakon o policiji je najzad usao u skupstinu, kazu na jesen ce biti usvojen... Na jesen 2059.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Jel su to one kamere sto mora autom da se pridje na 2m iza ovog ispred da bi se videla tablica :D?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

H4wkeye napisao:Jeste i MUP kriv tu nema greske, ali
Čim si stavio ", ALI" odmah si to sve pre "ali" okačio mačku i rep :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ne pricamo mi o istome, mada stoji to sto ti pricas. Ja ti kazem da kod nas MUP (ne nuzno policija) nema kadrove za pisanje zakona, niti MUP koji SPROVODI zakon sme da ima bitna uticaj na njegove odredbe. Barem 50% procedura koje MUP sad propisuje mozes ukinuti i da samo osetis boljitak, ali gde cemo onda sa armijom salterusa koje se vode kao sluzbenici MUP-a, jbg.

Policajci ne umeju da napisu pravilnik ili bilo koji drugi podzakonski akt jer im je nacin razmisljanja ostao na nivou pedesetih kad su bili bog i batina. Umeju samo da propisuju koje sve dokaze moras doneti i podneti da bi ostvario najprostija prava, tako da njima ne bih dao da mi pisu ni uputstvo za upotrebu srafcigera a ne nesto kompleksnije.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

@KornjacaRade Da to su te kamere :mrgreen: Ali su malo preterali, nije bas tako kao sto su napisali vidi se ok sa njima. Mada nisu bas predivjene za to zasta su namenjene ali ajd sad.

@Rakhil To stoji, ima previse "strucnih" kadrova i nepotrebnih lezilebovica u MUP-u i to je visegodisnji sistemski problem.
Odgovori