Dobro veče
Re: Dobro veče
Meni u kolima pokazuje 32 stepena na nbg, 35 u centru.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Xepoj87,
mogu da primetim ovo: temp. koju objave na HDMZS, bude tolika ili stepen/dva veća u očitavanju automobila koje vozim (dva službena Caddy-ja i moj Focus), bar je tako u Zaječaru.
Naravno da ako bi smo merili temp. na direknom suncu ... to bi išlo jedno +10 i više stepeni.
Ovde je trenutno baš prijatno hladno: zvanično merenje u 02h - 18C (a u BG je 27C, održava se ista razlika od 9C). Meni je cela kuća otvorena (i uzalna vrata) sve do negde 07 ili 07:30, tada sve zamandalim i spustim roletne i bude extra prijatno do nekih 15h. Onda moram da upalim klimu jer mi je kuća okrenuta baš prema zapadu i tada sunce bije svom snagom u nju, sve do zalaska.
mogu da primetim ovo: temp. koju objave na HDMZS, bude tolika ili stepen/dva veća u očitavanju automobila koje vozim (dva službena Caddy-ja i moj Focus), bar je tako u Zaječaru.
Naravno da ako bi smo merili temp. na direknom suncu ... to bi išlo jedno +10 i više stepeni.
Ovde je trenutno baš prijatno hladno: zvanično merenje u 02h - 18C (a u BG je 27C, održava se ista razlika od 9C). Meni je cela kuća otvorena (i uzalna vrata) sve do negde 07 ili 07:30, tada sve zamandalim i spustim roletne i bude extra prijatno do nekih 15h. Onda moram da upalim klimu jer mi je kuća okrenuta baš prema zapadu i tada sunce bije svom snagom u nju, sve do zalaska.
Mislim da nisi skapirao poentu mog posta.
Mere temperaturu u Kosutnjaku u hladu, gde je hidrometeoroloski zavod, gde je barem 5 stepeni niza, nego u 80% grada, gde su ulice usijane. Radim sa rashladnim uredjajima, pa imam termostata koliko hoces. Mislim da sam prosle godine na.suncu.izmerio malo manje od 60 stepeni, a u hladu malo manje od 45, dok je na tvu pisalo manje od 40.
Izmericu opet, bas da proverim.
Inace, uvece nema sunca, tako da ne moze da utice na temperaturu u kolima
Sent from my Sony
Mere temperaturu u Kosutnjaku u hladu, gde je hidrometeoroloski zavod, gde je barem 5 stepeni niza, nego u 80% grada, gde su ulice usijane. Radim sa rashladnim uredjajima, pa imam termostata koliko hoces. Mislim da sam prosle godine na.suncu.izmerio malo manje od 60 stepeni, a u hladu malo manje od 45, dok je na tvu pisalo manje od 40.
Inace, uvece nema sunca, tako da ne moze da utice na temperaturu u kolima

Sent from my Sony
+1nidza napisao:I sad je prevruće. Sutra spasavaj se ko može.
Tapatalk
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- maxer
Dobro jutro!
Baš prijatno sveže napolju ... mislim, kako-gde

Xepoj87,
Ma skapirao sam tvoj post ali komentarišem da je takva situacija sa meračem u kolima i HDMZ stanjem, bar u Zaječaru ... bez obzira na doba dana (baj d vej: noću nikada i ne gledam uporednu temp. u kolima i na sajtu ... samo u toku radnog vremena
).
Zato sam i spomenuo "da je tako bar u Zaječaru" a ne znači da je tako i BG, jer ste vi mnogo veća gomila betona ... vidi gore date temp. razlike između ova dva grada (u toku dana smo isti a noću je Zaječar najhladniji i leti i zimi).

Baš prijatno sveže napolju ... mislim, kako-gde

Xepoj87,
Ma skapirao sam tvoj post ali komentarišem da je takva situacija sa meračem u kolima i HDMZ stanjem, bar u Zaječaru ... bez obzira na doba dana (baj d vej: noću nikada i ne gledam uporednu temp. u kolima i na sajtu ... samo u toku radnog vremena

Zato sam i spomenuo "da je tako bar u Zaječaru" a ne znači da je tako i BG, jer ste vi mnogo veća gomila betona ... vidi gore date temp. razlike između ova dva grada (u toku dana smo isti a noću je Zaječar najhladniji i leti i zimi).
Poslednja izmena od maxer u 19 Jul 2015, 07:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa kod vas ni sunce nece 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
- maxer
U međuvremenu sam dokucao odgovor na tvoj predhodni post, vidi ispod tabele 

dobro jutro... jutros u 6 kad sam krenuo na posao, u sremskoj mitrovici je po termometru u autu bilo 23. juce je bilo pakleno ali je predvece naglo pala temperatura ( cak je i desetak minuta padala kisa ali vec posle pola sata se nije ni primecivalo vise, sve je isparilo ), tipa u 18h je bilo 36, u 19h 31, a u 20h 29.
bas je pakleno, a danas ce biti jos toplije, nisam imao u planu ali smo se pre dva dana evakuisali medj sljivike i livade
mislim da ce, ako ostane ova prognoza od 35+ sledecih desetak dana, biti zajebano, posebno u bg...
bas je pakleno, a danas ce biti jos toplije, nisam imao u planu ali smo se pre dva dana evakuisali medj sljivike i livade

mislim da ce, ako ostane ova prognoza od 35+ sledecih desetak dana, biti zajebano, posebno u bg...
- maxer
Vala si u pravu ... BG će biti "pakao na zemlji".
Meriš termostatom?Xepoj87 napisao:Radim sa rashladnim uredjajima, pa imam termostata koliko hoces. Mislim da sam prosle godine na.suncu.izmerio malo manje od 60 stepeni, a u hladu malo manje od 45, dok je na tvu pisalo manje od 40.

Haha, dobro si primetio
Termometar 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Dobro jutro iz tazbine! 

- maxer
Opa bate ... u BG-u već "ubilo" 30C.
Biće danas haos, dobro je što je nedelja.
P.S.
Post se ne odnosi na gore prikazani termometar, naravno.
Biće danas haos, dobro je što je nedelja.
P.S.
Post se ne odnosi na gore prikazani termometar, naravno.