Stranica 1982 od 4589
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 15:14
od nikaragva
Možda Italijini ne stavljaju vegetu u svoju hranu.
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 15:35
od ftj
Ja eto bio par puta i jeo bas dobro, naravno ako znas sta i gde trazis. A reci da su im generalno losija jela nego nasa je krajnje smesno. Volim i ja nasu kuhinju al u svetu sigurno nasa nije poznatija i cenjenija.
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 15:39
od Day Walker
To sto nije na glasu, ne znaci da nije ukusna.
A ja ne znam ni jednog stranca koji nije odusevljen nasom klopom.
Jbga, da si nam malo odao tih tvojih tajni, mozda bi i mi klopali dobro, ovako ostadosmo nezasiti.
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 15:56
od Floyd
Ima u Italiji baš dobrih restorana ali su skupi. Bolji restorani sami prave testenine a ne kuvaju barilu.
S druge strane, za razliku od Srbije, nema kafana gde ćeš za male pare da se najedeš tako što uzmeš porciju mešanog mesa i šopsku.
Za picu je takođe klizav teren. Iako očekujemo da je tamo najbolja, prilično je teško naći dobru.
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:00
od methane.master
Jel stavljaju Vegetu u špagete?
Sent using Tapatalk
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:00
od aviator
ftj napisao:Ja eto bio par puta i jeo bas dobro, naravno ako znas sta i gde trazis. A reci da su im generalno losija jela nego nasa je krajnje smesno. Volim i ja nasu kuhinju al u svetu sigurno nasa nije poznatija i cenjenija.
Pitaj lektora za italijanski na filološkom u NS. Kaže je da naše meso neuporedivo ukusnije. Paradajz sočniji i mirisniji(sad su ga pokvarili ovi strani hibridi), a u gibanici se davi i kao poklon u Italiju nosi naše kore za pitu.
Inače najukusnija pizza je u Čikagu.
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:03
od Floyd
Nije meso ukusnije, vegeta je

Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:06
od Milos
Ja sam se salio da umeju samo pice i spagete da naprave

Uvek se branja primi na tu recenicu
Generalno gotivim njihovu kuhinju i slazem se sa Floydom da dobra hrana narocito preko mora da se plati.
To sto smo se mi navikli da ovde mozemo da se odvalimo od hrane za 10 eura po osobi...
Aviator da li si probao cikasku picu ( Deep dish) ? Meni deluje kao nesto sto se jako tesko vari.
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:34
od aviator
Ne. Imam rodbinu i prijatelje tamo, pa su mi pričali.
Inače, a propo popularnosti neke kuhinje. Po Amerima ona je proporcionalna broju iseljenika iz te zemlje-kuhinje.
Zato su i najpopularnije kineska, italijanska, meksička...
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:35
od Velja
+1
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:42
od ftj
Jes brate nasa gibanica je naača kaki kurac italijani nemaju oni pojma, mi smo narod nebeski logično i da imamo najbolju hranu. Kaka kurac mocarela.
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:47
od Milos
Hipsteru

Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:57
od Heinz
Antipasti, primi piatti, secondi piatti... to je sve njima obrok. A mi hoćemo od jedne paste da se ožderemo, ne može to tako...
TT
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 16:59
od Milos
Mi nismo merodavni za italijansku kuhinju jer svaki put kad stavis majonez na picu jedan Italijan umre
A da ne pricam da po BG , ja ne znam pastu bez pavlake...
Re: Dobro veče
Poslato: 18 Avg 2015, 17:25
od H4wkeye
Kol'ko smo mi italijana do sad pobili onda jbt
