Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Dobro veče

Post od nikaragva »

Ne verujem da smo mi kao narod sposobni da izvrsimo takvu manipulaciju masovnu, o kojoj govoris. To su mozda mogli kinezi, ili japanci. Ali mi, tesko. Pa mi nismo u stanju stado ovaca da sacuvamo, a kamoli takve neke Matrix kerefeke.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nikaragva napisao:Ova tema u sadasnjosti ima samo za cilj da okupi omladinu oko necega, politika.
Komunjare, SFRJ, Tito i partizani su izduvali svoje i oko toga se vise niko ne moze okupljati.

Pocetkom 90ih je postalo moderno da se ide opet u crkvu, da se govori o nekom srpstvu, cetnici su odjednom postali svaki ponaosob kraljevic Marko itd. Rodile se ideje o velikoj Srbiji ...
Kada smo izduvali sa pricom o velikoj Srbiji, od jednih te istih ljudi, sada slusamo druge price, ...

Ako je neko bio zrtva komunista posle WWII, to automatski ne znaci da su te zrtve bile apsolutno u pravu, pa cak i nevini ljudi (cast izuzecima), cije ideje bas sad treba da nastavimo, jer je to nesto vrhunsko i preko potrebno danas, 70 godina kasnije.
Sve to pumpaju isti ljudi koji su odrasli u komunizmu, bili komunisti, pricali iste price tada, kao i ostali komunisti.

Politika.

Zao mi je samo sto se omladinci primaju na takve gluposti. Dovljno je da neko digne tri prsta i vikne za kralja i otadzbinu, pa da radi sta hoce. Umesto da misle svojom glavom i gledaju kako da napreduju za sebe i za svoju drzavu, i ne dozvole da manipulisu sa njima na taj nacin, oni pak zive u proslosti i pricaju price, sta bi bilo kad bi bilo.

Drago mi je da rotor okaci ovakve teme ponekad, cisto da se posle toga konstruise neka prica, koja ce nekom pomoci da misli svojom glavom.
+1
Bravo za post.
Širim haos!
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ova "fina" diskusija o cetnicima i partizanima iz proslosti me potseti na "romansiranu" istoriju Holandije sto moj sin trenutno uci. Malo su pljackali, palili, trgovali sa robovima (najaci su bili), sve finjaka i dobro organizobano na nivou korporacija, ali su se jako izvinili svima :) i niko se ne buni (mnogo) Toliko dobro da mozes da ih mazes na leb. Inace niko na svetu ne uzdize toliko pirate koliko Holandjani - za ne verovati. Cik da im spomenes da su pirati ustvari razbojnici :)
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

nikaragva napisao:Ne verujem da smo mi kao narod sposobni da izvrsimo takvu manipulaciju masovnu, o kojoj govoris. To su mozda mogli kinezi, ili japanci. Ali mi, tesko. Pa mi nismo u stanju stado ovaca da sacuvamo, a kamoli takve neke Matrix kerefeke.
Ma gde nismo, ovde su pobednici prekrajali istoriju preko nekoliko puta...

Prvi primer koji mi pada na pamet su Vuk Brankovic i Marko Kraljevic.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Najpoznatiji primer je pobeda u kosovskom boju.

To ne znači da ne postoje svedoci dešavanja u WW2.
Taj rat je izmeđuostalog dobar primer kakvi smo zaista. Više smo voleli da se ubijamo međusobno jer nismo mogli da se dogovorimo ko je glavni, nego da se ujedinimo protiv nacista.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

nikaragva napisao:Žao mi je samo sto se omladinci primaju na takve gluposti. Dovljno je da neko digne tri prsta i vikne za kralja i otadzbinu, pa da radi sta hoce. Umesto da misle svojom glavom i gledaju kako da napreduju za sebe i za svoju drzavu, i ne dozvole da manipulisu sa njima na taj nacin, oni pak zive u proslosti i pricaju price, sta bi bilo kad bi bilo.

Rotore, nauči nešto iz ovih reči. Čak iako misliš da si onaj koji menipuliše - grešiš...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Kad vec preporucujemo literaturu,preporuka za Cujte Srbi od Arcibalda Rajsa,tu je sve objasnjeno,i nista se nije promenilo od tad.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Velja napisao:
nikaragva napisao:Žao mi je samo sto se omladinci primaju na takve gluposti. Dovljno je da neko digne tri prsta i vikne za kralja i otadzbinu, pa da radi sta hoce. Umesto da misle svojom glavom i gledaju kako da napreduju za sebe i za svoju drzavu, i ne dozvole da manipulisu sa njima na taj nacin, oni pak zive u proslosti i pricaju price, sta bi bilo kad bi bilo.

Rotore, nauči nešto iz ovih reči. Čak iako misliš da si onaj koji menipuliše - grešiš...
Pogrešnu sliku vi imate o meni. Iznosim neke stvari koje su mi interesantne i dok ih ne rešimo neće nam biti bolje sigurno.

Nisam ni u kakvoj organizaciji i nemam nameru da nekome ispiram mozak glupostima.

Kao klinac koji je gledao gomilu komunističke propagande o četnicima sam stvorio jako pogrečnu sliku i to sam uvideo u zadnjih nekoliko godina.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:Kad vec preporucujemo literaturu,preporuka za Cujte Srbi od Arcibalda Rajsa,tu je sve objasnjeno,i nista se nije promenilo od tad.
Dobro, to nema mnogo veze sa komunistima, ali dosta govori o tome kako smo postali mali i beznacajni.

Rotore, kome ce tacno biti bolje i kako?

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 14 Sep 2015, 14:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@Rotore, meni, ovako subjektivno gledano, izgledaš kao da si iz PR podmlatka radikalnih četničkih novokomponovanih pokreta. Kako god, od velike koristi su mi tekstovi koje si okačio, jer sam ne bih nabasao na njih, a omogućili su mi da dođem do još interesantnijih članaka na netu. Ja sam stavio prst na moje čelo.

Isto tako pomno pratim i čitam sve što mi određeni politički aktivni Hrvati puknu na Fejs. Kad pročitam sve te tendenciozne tekstove, prosto mi je mnogo jasnije što i jedni i drugi stagniramo na ovaj način. Sve je isto kao i kod nas, samo su druga imena i 'jekavica'. Da li su svi ti ljudi svesni da je od rata u ex Yu prošlo vremena kao od drugog svetskog pa do 70tih (karikiram)?! Razlika je što je svet 70tih bio u renesansi, a mi smo u septičkoj jami, nikad dubljoj i prljavijoj, a umesto da neko dođe da je isprazni, ona je sve veća i sve dublja, sa sve više govana. I dalje se mrzimo, i dalje ne možemo da ostavimo više tu govnjivu prošlost iza sebe. Previše vremena je prošlo.

Nemci su normalno 20 i kusur godina posle rata dolazili u Srbiju sa nemačkim tablicama, a mi i dalje lupamo jedni drugima kola. Mislim da svaki stanovnik ex Yu čim ustane ujutru da piša, da se pogleda u ogledalo u kupatilu i dan da započne sa porukom liku sa druge strane stakla: "glupi konju!" i da nastavi dalje po planu redovnih aktivnosti.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

nidza napisao: da se pogleda u ogledalo u kupatilu i dan da započne sa porukom liku sa druge strane stakla: "glupi konju!" i da nastavi dalje po planu redovnih aktivnosti.
Ja to radim svaki dan, kažem sebi baš te reči i odem na posao a ne mrzim nikog :)

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Stvarno ne bih dozvolio sebi da mrzim nekoga. Mene boli naš odnos prema nama samima i našoj državi. Prema našim precima i herojima.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Sta ste se nakacili na čoveka kao jakne na čiviluk? Izneo svoje misljenje, na sta ima pravo. Ovo je slobodna zemlja (još uvek). Nikog nije vređao i slično i ne vidim razlog zašto ste se svi ,,skocili,, na njega.

Da je komunistička propaganda uvećala uspehe komunista, a četnike ocrnila maksimalno da nema dalje, jeste, to je tačno. Istoriju pisu pobednici i to je od pamtiveka tako. Neciji preci su stradali od četnika, nečiji od partizana. Zločin su činili i jedni i drugi, nasilno mobilisali ljude, plačkali domaćinstva i još mnoge druge stvari. Nikoga nisam slušao, nego formirao svoj stav.

U situaciji koja se desila 1941. , komunistrička partija je videla svoju šansu da sprovede u delo svoju ideologiju. Napravljena je analiza kakav je koji narod i kako njime upravljati i drzati pod kontrolom. Strpljenje kod Srba nije bilo jača strana, na čemu su četnici insistirali kroz to da se ne krece u bunu, jer vojska nije spremna. A Srbima je trebao odlučan vođa da ih povede u bunu, kakvog među Srbima nije bilo. Kada kazem Srbi mislim i na Srbe koji se i dan danas zovu Srbima i na samoproklamovane Crnogorce i Makedonce. To su sve Srbi. Ratoborni Srbi u velikim boju priđose komunistima i krenuse u ustanak. Večinom su partizane čilili Srbi, ali početkom ustanka posebno. Bilo je sukoba sa četnicima, mnogo više nego sukoba sa ustašama. To da se jedan narod bori sam protiv sebe, može samo kod nas, jer smo takvi kakvi smo. Nejedinstveni, što nam i sada najveći neprijatelj.

Hrvati koji su nacija koja se okrece kako vetar duva, prolazili su uvek dobro. Izdali Kraljevinu Jugoslaviju 1941, na Zagreb nije bomba pala u odnosu na preorani Beograd. Hitler im napravio drzavu, podigao u nebesa i oni prezadovoljni. Uvek na strani jačeg. U početku je mali broj Hrvata pristupio komunistima, a kako je rat odmicao, a komunisti jačali, Hrvati su proračunato videli u kom pravcu ide situacija i prelazili u komuniste. I rat se završio, a oni opet na strani jačeg.

Posle rata je kod svih naroda utirana vera i sve drugo po čemu se narodi razlikuju, samo što je kod Srba to bilo najlakse. Komunisti nikome nisu branili da slavi slavu, venčava se u crkvi i ostalo, pod sulovom da nije komunistra. Mada su se razumljivo i krisom radile mnoge stvari. I odjedom, 90-ih, opet se svi venčavaju crkvi i svi slave slavu. Do tada je retko ko. A kada ih pitaš kako to odjednom, a ranije nije bilo? Oni kazu da je ranije bilo takvo vreme, pa nisu. Ali ako si vernik, ti slavu slavis i venčavas se i krstis dete zbog sebe, a ne zbog uređenja. 90-ih počeli da slave slavu, a do tad nisu ni znali koja im je slava. Ali tako je. Kada se promene, vlast, sistem i ono što ide uz to...promene se i ubeđenja.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja bih se više fokusirao na današnjiču i onaj degradirajući utisak od pre neki dan kada vidim kako jedan švercer- keramičar i jedan polupismeni gmaz dele one sablje najboljim kadetima jedne vojske pobednice u bitkama na Ceru, Kolubari, Kajmakčalanu, Kumanovu...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Otprilike, a nije bolje bilo ni kad su pismeniji od njih to radili :)
TDI, nije Rotora niko napao zbog svog mišljenja nego što baca tuđa...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori