Dobro veče
Re: Dobro veče
Ja sam suvozač iz pakla. Noćna mora svakog ko ne vozi savršeno (po mojim kriterijumima).
Uglavnom je pametnije da me puste da vozim, onda ćutim i ne smeta mi ni prigovaranje ni buka ni deca koja vrište, ni pun auto pijanih sredovečnih budala koji kriziraju u srednjem dobu.
Uglavnom je pametnije da me puste da vozim, onda ćutim i ne smeta mi ni prigovaranje ni buka ni deca koja vrište, ni pun auto pijanih sredovečnih budala koji kriziraju u srednjem dobu.
Ja ispustam zvuke kad neko udari i najmanju rupu na putu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Ajde još jedan pa da nekom uništimo život ako mu sednemo istovremeno u auto.
Ja sam navikao da vozim, i sve drugo mi je neprirodno
Iako nemam problem da me neko vozi, to što ja nemam kontrolu ume da bude... Čudno u najmanju ruku
A to kako neko vozi me ne dotiče, svako vozi svoj stil
Iako nemam problem da me neko vozi, to što ja nemam kontrolu ume da bude... Čudno u najmanju ruku
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja sinoc pokupih kraterercinu suvozacevim tockom. Hladan znoj me oblio.Milos napisao:Ja ispustam zvuke kad neko udari i najmanju rupu na putu.
Kapiram da bi ti svisnuo istog momenta da si bio u kolima

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Voznja sa mm izgleda ovako, sednete u parkiranog klia i on vice vrum-vrum dok nadlecu svrake i bombarduju poziciju 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Meni je isto cudno kada me neko drugi vozi, jer, sto ti kazes, jednostavno sam navikao da ja vozim.McGruja napisao:Ja sam navikao da vozim, i sve drugo mi je neprirodno

A komentari tipa: smanji klimu, hladno mi je ili pojacaj vruce mi je...Ili iskljuci klimu, otvori prozor, promeni muziku, ta me nervira...i tako to na tu temu...me uzasavaju. Zato najvise volim da se vozim sam ili samo sa suprugom, koja je kompatibilna sa mnom.
Ivan napisao:Voznja sa mm izgleda ovako, sednete u parkiranog klia i on vice vrum-vrum dok nadlecu svrake i bombarduju poziciju
Послато са GT-N7100

- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
A pre i posle voznje usisava.
Slazem se sa McGrujom, navikao sam da vozim i totalno mi je neprirodno da budem suvozac.
Poslato sa Lumia 925
Slazem se sa McGrujom, navikao sam da vozim i totalno mi je neprirodno da budem suvozac.
Poslato sa Lumia 925
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
branja napisao:A pre i posle voznje usisava.

nidza napisao:Nije štos izgleda u normalnim kolima. Ovo što se vozi po ulicama od TDI je izgleda horor.
Oni su ubacivali neki uređaj u primerke koje su davali na testiranje izduvnih gasova. Zbog toga je izgleda ovoliko sranje, jer je u pitanju čist falsifikat.
Nije mi jasno koji im je ovo trebalo? Neverovatno.
Tapatalk
Vrlo sam skeptican u tu pricu.
NOx nastaje oksidacijom azota koji cini oko 78% vazduha.
Da bi nastalo 30 puta vise NOx molekula potrebno je da udje u motor 30 puta vise N2 molekula, 30 puta vise vazduha da se nekako ugura u motor.
Nedavnop sam u jednoj sasvim drugoj oblasti imao situaciju da je cela grupa ljudi donela zakljucak kako nesto ne radi na osnovu statisticek obrade. I svi su bili vrlo uvereni, grafikoni su bili neumoljivo jasno vidljivi.
I... posle nekog vremena polutajno u velikoj tisini cujem da su se zestoko posvadjali sa matematikom u excel tabelama. Vise su verovali u tabele i grafikone (koji direktno znace da su izgubili dosta novca) nego u prosto sagledavanje posmatranjem realnog stanja koje sam im predocio.
Gledas i vidis sta se desava ali ne, komjuter nacrta.
Naravno, nije se gubio novaca kada se na kraju prebrojalo stvarno stanje novcanih tokova.
Nemam pojma o ovom NOx merenju, VAG je priznao da su muvali, ali mi je nejasno otkuda je moguce da nastane razlika od 30-40 puta kako je preneto.
Da je neka manja razlika pa ajde da ne sumnjam, za ovo ne vidim odakle i kako bi nastalo.
EPA je veoma ozbiljna inistitucija, kazu da su 2 godine radili na slucaju i sve ukazuje da je tako ali skeptik sam da je bas sve tako lose kako pise u medijima.
Uostalom, VW koristi Bosovo ubrizgavanje kao i mnogi drugi a 30x odstupanje nekog parametra mislim da bi svaki vozac do sada primetio u ponasanju auta.
edit: setio sam se da neki dodaju kao aditiv mokracu/ureu u dizel, a ona sadrzi amonijacna jedinjenja. mozda odatle azot nekako pristigne u tolikim kolicinama. To su oni motori sa "blue nesto" u nazivu.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
losa ti je analogija.ljubitelj napisao:Da bi nastalo 30 puta vise NOx molekula potrebno je da udje u motor 30 puta vise N2 molekula, 30 puta vise vazduha da se nekako ugura u motor.
ne ulazi 30x vise azota, poenta je sto IZADJE 30x vise azota.
Poslednja izmena od Nikolaa u 22 Sep 2015, 13:04, izmenjeno 1 put ukupno.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
DukeNS nije to napisao...