Ralee napisao: 14 Nov 2017, 16:23 Na sta konkretno mislis Delija? Jeste tu zakrcenje stalno i zna da bude tesko kolima da se dodje, ali moze da se dodje sa vise strana. Ono sto se meni svidelo jeste da ti je sve tu u naselju, osnovna skola, obdaniste, prodavnice, apoteka, banka, kao u recimo bloku 45. Jedino sto za razliku od bloka, bar za sada, ima dosta parking mesta. Sto se kvaliteta gradnje tice, to ne znam ali mi na pogled ne deluje da je nesto kvalitetno, prosek.
Zgrade su vrlo dobro građene, zapravo najbolje od državne gradnje do sada. Nema gotovih betonskih elemenata, sve su razne vrste opeke. Spolja debeli slojevi stiropora (u prvim zgradama do kružnog puta), odnosno kamene vune (u onim udaljenijim). Prva državna gradnja koja je rađena po novim standardima energetske efikasnosti. Široki hodnici, dobra struktura stanova. Sad, šta je gde ugrađeno, zavisi od zgrade do zgrade. Zvaničan razlog za izgradnju naselja je "pomoć domaćoj građevinskoj industriji". Negde su prozori Vujić Valjevo (lošije, jer su kupljeni najjeftiniji) ili Roloplast Kovačica (bolje, jer su njihovi najjeftiniji mnogo bolji od VujićevihRalee napisao: 14 Nov 2017, 16:45 Delija znam ja da su zgrade generalno raspad sistema, mislio sam da je dobro kao koncept, zamisao. Meni tako nesto odgovara da mi je sve na 5 minuta peske, da ne moram da palim kola, a da nije bas strogi centar. E sad sto se to urnise kad se sprovodi u delo pa nekog ubija promaja kroz pvc to je druga prica.

Nema govora o nekom luksuzu, ali mislim da je upravo gradnja najbolji deo. Problem je sve ostalo. Pristupne saobraćajnice od kojih neke nisu izgrađene. Projektovane dve škole i dva vrtića od kojih su izgrađeni samo po jedno od ta dva (a nema dovoljno mesta za svu decu). Mnogi drugi obećani sadržaji koji nisu izgrađeni. Višak parkinga na nekim mestima, a nedostatak na drugim. Obećan tržni centar, izgrađen montažni Maxi. Obećan dom zdravlja u okviru projektovanog tržnog centra, pošto TC nije izgrađen obećano da se zdravstvena stanica otvori u najvećem lokalu. Umesto toga, u najvećem lokalu otvoren mesni odbor SNS. Zdravstvena stanica sa smanjenim brojem osoblja smeštena u neki manji. Pokušaj "biznismena" Mićka iz Kosjerića da u dilu sa SPC i investitorom u naselju izgradi crkvu brvnaru koje nema u projektu. Pokušaj investitora (Građevinska direkcija Srbije) da u naselju izgradi benzinsku pumpu sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem boca sa gasom. I jedno i drugo na mestu neizgrađenog tržnog centra. Stalni rat između vlasti i stanara, jer se stanari "usuđuju" da traže ono što im pripada i ne dozvole izgradnju onoga čega nema u projektu. To se odnosi i na DS vlast koja je započela projekat i uradila veći deo gradnje, kao i na SNS koji je došao posle, morao da završi ostatak, ali i pokupio "poene" za razna "svečana otvaranja".