Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od snork »

Ralee napisao: 14 Nov 2017, 16:23 Na sta konkretno mislis Delija? Jeste tu zakrcenje stalno i zna da bude tesko kolima da se dodje, ali moze da se dodje sa vise strana. Ono sto se meni svidelo jeste da ti je sve tu u naselju, osnovna skola, obdaniste, prodavnice, apoteka, banka, kao u recimo bloku 45. Jedino sto za razliku od bloka, bar za sada, ima dosta parking mesta. Sto se kvaliteta gradnje tice, to ne znam ali mi na pogled ne deluje da je nesto kvalitetno, prosek.
Ralee napisao: 14 Nov 2017, 16:45 Delija znam ja da su zgrade generalno raspad sistema, mislio sam da je dobro kao koncept, zamisao. Meni tako nesto odgovara da mi je sve na 5 minuta peske, da ne moram da palim kola, a da nije bas strogi centar. E sad sto se to urnise kad se sprovodi u delo pa nekog ubija promaja kroz pvc to je druga prica.
Zgrade su vrlo dobro građene, zapravo najbolje od državne gradnje do sada. Nema gotovih betonskih elemenata, sve su razne vrste opeke. Spolja debeli slojevi stiropora (u prvim zgradama do kružnog puta), odnosno kamene vune (u onim udaljenijim). Prva državna gradnja koja je rađena po novim standardima energetske efikasnosti. Široki hodnici, dobra struktura stanova. Sad, šta je gde ugrađeno, zavisi od zgrade do zgrade. Zvaničan razlog za izgradnju naselja je "pomoć domaćoj građevinskoj industriji". Negde su prozori Vujić Valjevo (lošije, jer su kupljeni najjeftiniji) ili Roloplast Kovačica (bolje, jer su njihovi najjeftiniji mnogo bolji od Vujićevih :) ). Slično je i za ostalo... ima na pomenutom forumu. Uglavnom je posle inicijalnog podešavanja i reklamacija u garantnom roku, sve sređeno.

Nema govora o nekom luksuzu, ali mislim da je upravo gradnja najbolji deo. Problem je sve ostalo. Pristupne saobraćajnice od kojih neke nisu izgrađene. Projektovane dve škole i dva vrtića od kojih su izgrađeni samo po jedno od ta dva (a nema dovoljno mesta za svu decu). Mnogi drugi obećani sadržaji koji nisu izgrađeni. Višak parkinga na nekim mestima, a nedostatak na drugim. Obećan tržni centar, izgrađen montažni Maxi. Obećan dom zdravlja u okviru projektovanog tržnog centra, pošto TC nije izgrađen obećano da se zdravstvena stanica otvori u najvećem lokalu. Umesto toga, u najvećem lokalu otvoren mesni odbor SNS. Zdravstvena stanica sa smanjenim brojem osoblja smeštena u neki manji. Pokušaj "biznismena" Mićka iz Kosjerića da u dilu sa SPC i investitorom u naselju izgradi crkvu brvnaru koje nema u projektu. Pokušaj investitora (Građevinska direkcija Srbije) da u naselju izgradi benzinsku pumpu sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem boca sa gasom. I jedno i drugo na mestu neizgrađenog tržnog centra. Stalni rat između vlasti i stanara, jer se stanari "usuđuju" da traže ono što im pripada i ne dozvole izgradnju onoga čega nema u projektu. To se odnosi i na DS vlast koja je započela projekat i uradila veći deo gradnje, kao i na SNS koji je došao posle, morao da završi ostatak, ali i pokupio "poene" za razna "svečana otvaranja".
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Isteklo vreme za edit:
trojanac napisao: 14 Nov 2017, 17:23 Kolko beše bio kvadrat tamo? Sad grade u Zemunu, lepa lokacija ali kvadrat od 1300e bez pdv-a! Struktura stanova mi se ne dopada, kvalitet očekujem ispod proseka, a cena nimalo atraktivna. Što je najgore sve će prodati i pre nego završe prvu zgradu jer banke daju kredit i bez 80% završenog obzirom da je investitor GDS. ja sam razmišljao, ali kad sam video cene, ne pada mi na pamet.
U naselju "Stepa Stepanović" je cena bila 1290 eur/m^2, uključujući PDV. Cena garažnog mesta u garaži u zgradi je 7200 evra. Cena kvadrata u naselju "Voždove kapije" koje grade Izraelci je 1790 eur/m^2. Cenu garažnog mesta ne znam. U odnosu na "Stepu" razlika je što su ugrađena oprema višeg kvaliteta i sve je uvozno. Prozori nisu PVC, već aluminijumski, u hodnicima su granitne ploče, i tako...

Da li neko zna koliko je kvadrat u naselju gde je Alpros? Nema na sajtu.

Floyd napisao: 14 Nov 2017, 22:21 Teško je naći stan u staroj zgradi koja je očuvana i održavana a da pritom bude povoljan. Na NBG je recimo skupo sve staro što je dobro.
Meni se na NBgd. sviđa Yu Biznis Centar. A onda sam video da je cena kvadrata oko 2500... :D
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
MadMike82
Reactions:
Pridružio se: 03 Nov 2017, 13:32

Post od MadMike82 »

Garazno mesto u Stepi je bilo 7500€, a sada je 6500€ + daju na 15 godina beskamatno, jer je ostalo neprodatih. Das 1200€ ucesca i rata bude 28€.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@snork
Meni se struktura u Stepi i ne sviđa baš, bar u par većih stanova u kojima sam bio. Zgrade ne deluju loše, ne zalazeći u probleme o kojima se piše ili dijametralno različite utiske ljudi koji tamo žive, a da sam pričao sa njima.

Najgore je što nemam pojma gde bih kupio stan, da mi da neko sutra istrese (neku normalnu količinu) pare za isti.

Da je nekog metroa, ili jeftinog benzina i prohodne Gazele, tačno bih otišao u neku Pazovu ili Mladenovac :D

TT

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Mnogi bi tako, ali nema nikakve infrastrukture, čak ni u viziji
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Upravo tako. Što kaže Peđa, da mi neko pokloni dovoljno novca, ne znam gde bih napravio kuću u Bg i okolini. Širi centar grada je nažalost zauzet, a i skoro je nemoguće naći mirnu lokaciju + biti siguran da sutra pored nje neko neće napraviti višespratnicu. Što se tiče prigradskih naselja i sela - pogledajte samo kako izgleda Smederevski i Avalski put. Retko gde postoji par desetina metara trotoara, a uglavnom samo blatnjava bankina puta. O ostaloj infrastrukturi da ne govorimo. Slično je i u selima, plus što su to prava, poljoprivredna sela. Znači, stoka i sve ostalo... Nema lepih predgrađa sa kućama, kao na Zapadu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Već drugi put u kratkom vremenskom periodu se pojavljuje oglas sa kućom koja mi je po meri. Prvo Pazova, sada Indjija. Možda je vreme da se polako počnem pakovati :)

Ne znam šta vam od puteva i infrastrukture tu nedostaje, u sličnom okruženju sam odrastao i što bi rekao Čola "ništa ja tu ne bi dir'o".
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ja sam prošle godine kupio stan a moje iskustvo je otprilike ovakvo....
Nova gradnja za mene nije bila opcija iz vise razloga kao sto su cena/raspoloživ novac,kvalitet odnosno nekvalitet u 90% svega onog sto sam video a video sam mnogo jer takav mi je posao, procena sa ću dosta izgubiti u narednih 10-god u slučaju postprodaje sto gledam kad je Stepa u pitanju.
Ideja je bila naći zgradu koja je gradjevnski dobra (kakvih iz komunizma ima bas dosta),na sadržajnoj lokaciji, Južna orijentacija , 4 SP pa naviše( kako bi bio iznad drveća ) da stan ima cenntralno grejanje,naći “davljenika” koji prodaje totalno zapušten stan( kako bi se postigla niza cena).
Lokacija je periferija Miljakovac ( meni ok jer tu već živim).
Nadjen stan površine 65 kvm + 2 male terase cca 3-4 kvm ukupno , dve spavaće sobe, dnevna, kuhinja sa trpezarijom, predsoblje,degazman,kupatilo. Dogovorena cena 55000 e

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Rekonstrukciju napravio sam u potpunosti (čitaj besplatno ) tako da je stan doveden na nivo nove gradnje u potpunosti mogu reci i bolje u nekim segmentima. Potpuna zamena instalacija vode,kanalizacije ,nesto zidanja rušenja,zamena ele. instalacije,stolarija , podne obloge,kupatilo...da sad ne nabrajam dalje jer ima dosta detalja.
Uglavnom sve do nameštaja uključujući rasvetu završeno je za nekih 5000 e ( gore /dole par stotina e posto nisam vodio preciznu evidenciju jer mi je ovo 3 stan koji tako rekonstruisem u roku 3 god. pa mo se iskreno već smučilo da pišem svaki detalj)
Rezultat je potpuno srednjem stan za nekih 60-61000 e površine 65 kvm mada neki računaju i terase ( još mekih 3-4 kvm) ali ja to ne računam.
Mislim da je tržišna cena ovog stana u ovom trenutku i u ovom stanju 64-65000 e bez problema.
Dalje namještaj - kuhinja,ugradni plakari...tj sav namestaj sam takodje sam napravio ali to nije tema jer cena zavisi od želja i nebo je granica.
Meni je ovo odličan koncept ali zahteva mnooogo rada , da čovek ume , da ima potreban alat, da bude dovoljno lud da se sam upusti u toliki posao. Samo dve stvari nisam sam uradio a to je povezivanje table sa osiguračima ( to je uradio moj drug ) i montažu tuš kabine( kada je petougaona , komplikovana i nisam hteo rizikovati da zeznem staklo vredno 500-600 e)

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Dobra cena za miljakovac. U mojoj bivsoj zgradi na miljakovcu sad nije ispod 1000e za izvorno stanje i to cist sever, mada sto kazes zavisi od slucaja do slucaja i kolko se nekom zuri.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Kontakt:

Post od sasa lbg »

To su cene želje,treba biti realan.
Ja sam Na banjici našao stan 80 kvm sa uključenom terasom za 66-67000 e.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Velike su razlike u mikrolokaciji, zgradi, orijentaciji i slicno. Svakako za te pare mora da mu se bas zurilo ili ima nekih sustinskih mana koje uticu na cenu. Ili mozda ja samo precenjujem miljakovac :)
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Misim da precjenjuješ generalno , ako stan tražiš isključivo preko oglasa ,agencija i sl imaš cene kakve imas. Kad šetaš ,pričaš sa ljudima, otvara ti se nešto drugo :)
Ako tražiš kuću nema boljeg načina od ovog.

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

A zato si ti bio nervozan... Divljaš kolima po kraju, ulećeš u krivine i seckaš volanom :)
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ko ja?

Odgovori