Dobro veče
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Dobro veče
Urose,
ne ocekujem da pravi pekmez, ajvar, tursiju ali je smesno da ne kuva uopste. Ima ih masu koje su studenti, zive same (sa cimerkom) i ne znaju da naprave becku sniclu sa pire krompirom. Po meni bi svako ko zivi sam morao makar osnvno da zna da napravi, da mu kuvanje standardnog povrca sa mesom ne pretstavlja neku nauku i projekat vec rutinu...
ne ocekujem da pravi pekmez, ajvar, tursiju ali je smesno da ne kuva uopste. Ima ih masu koje su studenti, zive same (sa cimerkom) i ne znaju da naprave becku sniclu sa pire krompirom. Po meni bi svako ko zivi sam morao makar osnvno da zna da napravi, da mu kuvanje standardnog povrca sa mesom ne pretstavlja neku nauku i projekat vec rutinu...
+1
Moja devojka živi sama već neko vreme i solidno kuva, baš pre neki dan spremila boraniju bila full. Ok, ne zna dosta jela, niti sprema pasulj i sl, ali trudi se,spremi i slatko ponekad.
Najbolja drugarica juče spremala tortu, bio joj rodjendan i svi se oduševili. Nije znala kako, al uzela recept i redom krenula. Isto zna i osnovnih jela da spremi. Jos par devojaka znam da umeju da spreme nešto slatko, isprže meso i sl.
Pa jbt ja znam da skuvam supu iz kesice, piletinu stavim u tiganj, krompir ispecem i tako to
Moja devojka živi sama već neko vreme i solidno kuva, baš pre neki dan spremila boraniju bila full. Ok, ne zna dosta jela, niti sprema pasulj i sl, ali trudi se,spremi i slatko ponekad.
Najbolja drugarica juče spremala tortu, bio joj rodjendan i svi se oduševili. Nije znala kako, al uzela recept i redom krenula. Isto zna i osnovnih jela da spremi. Jos par devojaka znam da umeju da spreme nešto slatko, isprže meso i sl.
Pa jbt ja znam da skuvam supu iz kesice, piletinu stavim u tiganj, krompir ispecem i tako to
Uopšte nije teško skuvati nešto, nego su ljudi lenji.
Tapatalk
Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A i godine dodaju načine spremanja... Recimo moja devojka je spremala fantastične špagete s majonezom i kečapom
i fenomenalne sendviče sa suvim hlebom i pršutom

Boringly average, but also perfect for school run mums
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Kad nesto volis i interesuje te, ucenje ide mnogo lakse. Ima devojaka koje dobro kuvaju, bolje od nekih udatih zena. Jednostavno vole, bave se time u slobodno vreme ili moraju jer nemaju izbora. Vezba, praksa i to je. Nije smak sveta naravno, ako ne zna da kuva kada se uda. Ali jeste ako nema volju da nauci i nece da se trudi, to je vec veoma zabrinjavajuce.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Brate mnogo vremena odlazi na kuvanje, mene to smara, uzmem i ja nekad da spremim nešto(npr giros sa tzatzikijem koji skroz sam pravim) kinesku hranu, i još par stvari, i posle se smorim kada vidim koliko sam vremena spucao. Devojka isto zna dosta toga, pogotovo kolače kida šta radi, ali ni ona nema vremena. Tj serem, može da se nađe vremena, al bar sad dok nemam decu a radim, mogu malo i da uživam.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
Bolje i takvo kuvanje, nego kao emancipovane, udate Engleskinje, koje nikad nisu dotakle sirovo meso.
Vrhunac kuvanja im je zvuk zvonca mikrotalasne.
Aj mi objasni što moram da znam da cepam drva da bi bio domaćin?TDI napisao:Hajde reci mi da je zajebavas!Paja napisao:Jbt domaćin, domaćica, poštuje me..... ko da čitam Politiku iz 1920.
Što bre žena mora da bude domaćica ili što ja moram da znam da cepam drva da bih bio domaćin?
Ne iziskuje puno vremena većina dobrih recepata. U proseku 10 do 15 minuta aktivnog rada.Uroš S. napisao:Brate mnogo vremena odlazi na kuvanje, mene to smara, uzmem i ja nekad da spremim nešto(npr giros sa tzatzikijem koji skroz sam pravim) kinesku hranu, i još par stvari, i posle se smorim kada vidim koliko sam vremena spucao. Devojka isto zna dosta toga, pogotovo kolače kida šta radi, ali ni ona nema vremena. Tj serem, može da se nađe vremena, al bar sad dok nemam decu a radim, mogu malo i da uživam.
P8 Lite TT
Mesište neko, povrće, variva, sve to ide brzo. Biftek recimo 10 15 minuta da mariniram dve kile, posle se sprema po 5 minuta za porciju. Bolonjeze sos na po 5 minuta 30 sekundi aktivnosti u pola sata. Ako je govedina malo duže, ali ostaviš da se krčka i radiš nešto drugo.
Sve je to brže nego dostava hrane, a kad znaš kudikamo kvalitetnije.
Tapatalk
Pa ti nas tovaris, druge nemaTDI napisao:nuk napisao:Još ako je naučila šta je autoritet i pre nego što je dovedeš u kuću, pa ne moraš da biješ, samo podvikneš ponekad![]()
![]()
Dag,
Neke stvari se uce jer ih volis, a neke jer moras da ih znas, ako zelis da budes domacin ili domacica u slucaju tvoje supruge. Ima zena koje su naucile da kuvaju jer to vole. A ima i onih koje su jer moraju, jer su majke i supruge i to im je jednostavno obaveza. Mene su ti domacinski poslovi oko kuce interesovali, pa sam ih uglavnom naucio i pre nego sto sam se ozenio. A imam drugare koji ne znaju drvo da iscepaju i ekser da ukucaju. Jednostavno ih to ne zanima. Ali kada se ozene, hteli ili ne, ako misle da budu domacini, morace da nauce.

- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Zato sto si muskarac, fizicki jaci od zene i taj posao pripada tebi, kao i ostali teski fizicki poslovi. Ko ce da ti cepa drva? Zena? Komsija? Jesi ti muskarac ili si baba?Paja napisao:Aj mi objasni što moram da znam da cepam drva da bi bio domaćin?TDI napisao:Hajde reci mi da je zajebavas!Paja napisao:Jbt domaćin, domaćica, poštuje me..... ko da čitam Politiku iz 1920.
Što bre žena mora da bude domaćica ili što ja moram da znam da cepam drva da bih bio domaćin?
Ili prosto, zato sto je to jedan od domacinskih poslova. Kao da je nauka da naucis da cepas drva. Veruj mi da je mnogo lakse nego biti to sto si ti. Treba ti vestina i praksa. A mozak ti skoro pa ne treba. Veruj da mi ja ne volim da cepam drva, to sam recimo naucio jer moram, tj. jer necu imati cime da se ugrejem.
aviator napisao:Bolje i takvo kuvanje, nego kao emancipovane, udate Engleskinje, koje nikad nisu dotakle sirovo meso.

Ja nikada nista nisam naucio da skuvam (niti da uradim apsolutno bilo sta od kucnih poslova).
Dok sam ziveo sa roditeljima majka je kuvala i spremala, kada sam se odselio hranio sam se po restoranima, kasnije imao i svoj restoran, cistacica mi dolazila 2 puta nedeljno da sredjuje stan i opegla stvari (mada sam cesto koristio i usluge perionice)...
Kako sam se ozenio tako je zena preuzela kuhinju i kucne poslove, i hvala bogu odlicno kuva i voli da kuva.
Meni je to nekako prirodno i normalno. Verovatno ima i do vaspitanja, i do porodicnog okruzenja u kojem smo rasli... ali meni se podrazumeva da zena kuva i preuzme kucne poslove kada se uda. Pritom ne mislim da mi sune supu iz kesice i instant rucak iz mikrotalasne... vec da sprema normalne ruckove, malo eksperimentise sa receptima...
Pa kada nam dodju gosti da je sposobna da napravi kvalitetnu trpezu sa kompletnim posluzenjem...
Medjutim, u poslednje vreme u svom okruzenju primecujem sve vise izjednacavanje tih kucnih poslova medju polovima, pa postaje i sasvim prihvarljivo da zena i ne mora bas da zna da kuva....
Svako svoj brak i porodicu organizuje kako smatra da je najispravnije....
Prihvatam da su fizicki zahtevni poslovi ujedno i muski poslovi.TDI napisao: Zato sto si muskarac, fizicki jaci od zene i taj posao pripada tebi, kao i ostali teski fizicki poslovi. Ko ce da ti cepa drva? Zena? Komsija? Jesi ti muskarac ili si baba?
Ili prosto, zato sto je to jedan od domacinskih poslova. Kao da je nauka da naucis da cepas drva. Veruj mi da je mnogo lakse nego biti to sto si ti. Treba ti vestina i praksa. A mozak ti skoro pa ne treba. Veruj da mi ja ne volim da cepam drva, to sam recimo naucio jer moram, tj. jer necu imati cime da se ugrejem.
Ali sta da radi neko ko jednostavno u svom zivotnom okruzenju i organizaciji jednostavno nema takve poslove? Jel to znaci da je los domacin?
Neko ko zivi u stanu koji je opremljen kao savremenom stambeni prostor, jednostavno nema potrebu za bilo kakvim "muskim" poslovima.
Cepanje drva, kosenje trave, ciscenje snega, pranje automobila, sredjivanje alata, razne popravke.... prakticno i ne postoje.
Muskarac moze da baci smece, ode u vecu nabavku kada treba poteci pakete vode... , pakuje kofere kada se ide na put, eventualno sredi garazu i to je odprilike to...
Samo mekusci zive u stanovima 

Pravi muskarci cipuju radijator i centralno grejanje , pa ne moraju da znaju da cepaju drvaTDI napisao: Zato sto si muskarac, fizicki jaci od zene i taj posao pripada tebi, kao i ostali teski fizicki poslovi. Ko ce da ti cepa drva? Zena? Komsija? Jesi ti muskarac ili si baba?

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .