Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao: 15 Nov 2017, 13:06
starac vujadin napisao:
Xepoj87 napisao: 15 Nov 2017, 11:39 Nije bas da nemas, posto sam blejao jedno 50ak puta u kaficima na cosku te ulice, uvek sam nalazio mesto, ali je jebeno ako imas 2 auta i ako cesto negde ides autom.
Posle posla nije problem naci tu ili u Palmoticevoj, ali opet, 230k za stan, a cimas se za parking.
To je problem i u Safarikovoj, za sada mojoj no.1 lokaciji(oduvek sam balavio na stan prijatelja, slepa ulica, 90m2, 25m2 terasa, gleda na dvoriste i zgrade koje su okrenute na drugu stranu, dakle zidovi).

Slazem se sa Delijom, kada se vec dovodi do "sive" faze stan u renoviranju, odradi onda i tih poslednjih 5%.
Mnogo je bolja mikrolokacija oko Palmotićeve i M.Bojića, nego Šafarikova. Ima onaj mračni prolaz gde svi pišaju, nanizani kontejneri s druge strane (povremena buka), škola na jednoj strani ulice koja stoji zatvorena popodne, s druge strane runiriana, ali prelepa stara zgrada ukojoj isto nema nikog, zadnja strana brazilske rezidencije (visok zid)...malo sve to deluje spooky čim padne mrak. Ima tamo lepih stanova i dve ili tri manje salonske kuće. Pored nekih drugih, imam tamo stan za izdavanje na 8. spratu sa odličnim pogledom...e, sad i taj koji je tu stavio osmospratnicu nije bio baš bistar, ali tako je to kad deca komunizma hoće da žive u centru grada kao buržoazija, pa naprave za sebe čudovišta gde im nije mesto da bi se utrpali tu :)
Pored toga, nije ni nesto specijalno dobro pozicionirana, nema ne znam ni ja sta u blizini sto se tice vecih prodavnica i slicnog.
Dakle, da bi otisao do pijace da nakupujes jednom nedeljno(dobro, mozda mozes i pesaka, nije bas tako daleko, ako imas kolica za pijacu i nije ti problem setnja od par km), moras da sedas u kola, da bi otisao do Tempa, moras da sedas u kola.
Imaš dosta veliku Aromu u Stevana Sremca na manje od 100m, dve IDEE u Svetogorskoj, Shop&Go na uglu Palmotićeve i Svetogorske...ako nečemu valja živetu u centru Beograda je to što na 5 minuta mogu da kupim sve što mi treba po najvećem kijametu. Bajlonijeva pijaca je blizu, nema ni 1 km...šetnjica od 5 minuta.

Kosančićev venac je kategorija za sebe i život u njemu podrazumeva neke komprimise. Ko ne može da preživi bez modernih sadržaja treba da gleda nešto drugo, a Kosančićev venac je tako mali da će uvek da se nađe neko ko želi da živi kao u muzeju i zato će tu cena biti posebna. Lepo je što ga sređuju...malo žulja što to rade oni koji su prethodno pokupovali stanove od starijih ljudi tamo, pa sada dodatno dižu vrednost. Kao i svi prodavci virtuelne magle kada gledaju svoj interes - prodajemo Beograd na vodi, ali kupujemo Kosančićev venac...zna se šta je trajna vrednost :)
U velikoj meri se slazem sa tobom, osim da je ono bolja lokacija od Safarikove, koja je na 50m od Politike, sa sve tim zapisanim prolazom :)
Buke nema nikada, jednostavno ne prolazi dalje od one ograde od skole, a znam jer sam barem dve nedelje ukupno proveo u tom stanu, koji je u prvoj zgradi pored ograde i tisina je veca nego u selu, jer ni kerova, niti icega nema tu.
Da ima parkinga, odmah bih se dogovorio sa njima za otplatu stana, jer su hteli da prodaju, a potpuno je renoviran, kao nov.
Jedino je lepsa ta druga lokacija, ako gledamo izgled ulice, to stoji.

Kada smo kod toga, decko dosao iz Australije, kupio stan iznad njih, dao 150k evra u renoviranje, video sam slike, spejs satl, nema auto, niti ga zeli, koristi taksi i slicno.
Tako da ce mozda i modernizacijom ovog naseg izbljuvka od zemlje i kod nas doci neki moderni vidovi prevoza, te neko sa lovom mozda zaista moze full komforno da zivi bez auta.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Mislio sam na buku samo od pražnjenja kontejnera na uglu sa Jelene Ćetković...ima ih nekoliko, pa potraje to. Inače, sama Šafarikova je mrtvački mirna. Ima jedna zgrada, s desne strane, stara, sa oronulom fasadom, ali sa dobrim saloncima koja ima svoje dvorište gde može da se parkira. Da se sredi fasada i uredi dvorište bila bi vrhunska stvar, a i ovako je dobra prilika.
Ja sam jedno vreme živeo na Kopitarevoj gradini i parkirao u garaži kod Pionirskog parka...meni je bilo ok...oko 7 minuta peške.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Tu je drugarica skoro uzela gajbu(jelene cetkovic). Jedini smor je sto se cuje edb kad sedis na terasi.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

snork napisao: 15 Nov 2017, 13:39 Pre kupovine, stanarima je prikazan plan naselja koji je uključivao određene sadržaje, među njima i tržni centar. Na osnovu toga su (između ostalog) ljudi donosili odluku da tamo kupe stan. Onda odjednom, kada su stanovi izgrađeni i useljeni, investitor na mestu velikog tržnog centra pokušava da gradi druge sadržaje. Pošto je reč o para-državnoj instituciji, prvo se kreće sa radovima, a onda naknadno usvajaju planovi i dobijaju dozvole. Nisam pratio razvoj situacije, ali za pumpu dozvole nisu ni dobijene, bar ne one koje se tiču ekologije. Ako te zanima detaljnije, postoje na forumu naselja SS stotine strana diskusije i desetine dokumenata. Sve ukazuje na to da je reč o planskoj prevari, tj. da investitor nije ni imao nameru da gradi tržni centar, već je u startu planirano rasparčavanje parcele i izgradnju drugih sadržaja. Mnogi stanari su pravnici i sakupili su dokaze koji ovo potvrđuju.
To ko je koga prevario sa prodajom i izgradnjom stanova u Srbiji bolje da ne spominjemo.
U trenutku kad su bageri došli da kopaju za pumpu, bila je postavljena tabla sa svim podacima oko dozvole.
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Zapravo su ravnali teren danima pre nego što je postavljena i ograda i tabla. Ali ja nemam neki poseban interes da o tome diskutujem na forumima - u stvari, potpuno mi je svejedno da li će napraviti pumpu, školu, ili nešto treće.

Investitor je donekle ispao fer - priznao je da je uticao na promenu detaljnog urbanističkog plana posle izgradnje naselja, ali se obavezao da će svakom kupcu stana kome se to ne sviđa omogućiti da vrati stan, a oni njemu novac. To je info sa foruma naselja, postoji skenirana pisana odluka direktora GDS-a.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Lepo su to smislili kad znaju da se gotovo niko neće odučiti na taj korak, a sve i da neko vrati stan GDS će ga ušminkati i prodati opet za veću cenu nego prvi put.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Šta je tačno problem sa tom pumpom?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U reklamnom materijalu tu su bili obecani(prikazani ili sta vec) trzni centar, ambulanta i vrtic a onda dobise pumpu sa pretakalistem za tecni naftni gas(otvoreni magacin za plinske boce) i crkvu.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Aha ok. Ja mislio da se priča o tome da li je legalno ili ne.

Verovatno nije bilo interesovanja investitora za tržni centar.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

A zasto je drzava investitor za NIS-ovu pumpu?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sjajno zapazanje (nisam ni gledao tablu) i jos bolje pitanje! :thumbup:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da bi uzimali novac?
Veliki broj NIS pumpi su franšize, tj nisu njihovo vlasništvo. Isto bi verovatno bilo i ovde. Naravno, pitanje je koji je dil tu pao, ali je država investitor svega u Stepi. Verovatno ni Maxi nije gradio Delez, već GDS, pa izdao ovima.

TT

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ok je da drzava proda zemljiste i da Nis tu zida svoju pumpu, ako je to drzavno zemljiste, ali ovde pise da drzava finansira izgradnju Nis pumpe.
Ili hoces da kazes da ce drzava drzati fransizu Nis pumpe tu?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Ili će dati pumpu u zakup NISu.

Ili će im pokloniti pumpu, sa dva tanka goriva gratis :D

Edit:
Pogledao sam sajtu.
Imali su tri neuspešna pokušaja prodaje zemljišta/pumpe. Startovalo sa 2,6mil€, pa spuštali dva puta po 10%

Zatim su objavili da se izdaje u zakup, po (najmanje) 8000€ mesečno, neposredno pre datuma na onoj tabli.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa ful, drzava ulozi par stotina k u izgradnju pumpe, onda izdaje po smesnih 8k mesecno, od cega 49% placa drzava(toliko je vlasnik Nisa valjda?), pa ako ne ide, Nis prestane da iznajmljuje i nikom nista, stoji prazna napustena pumpa, osim ako nekome ne daju citavu pumpu za fazon 5k evra ili koliko se tu isplati zakupcu...pa superiska.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Izdaje se na 15 godina i plaćaju se neki penali (smešni verovatno) , ako se ranije raskine ugovor.

Ipak, kako kažu, ništa od pumpe u Stepi.

TT

Odgovori