Dobro veče
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Re: Dobro veče
Znam da ima 1.2 TCe od 130 ks.
Znam i da troši oko 9l gradske vožnje.
Kapiram ekologija i sve... Ali zašto ga nema više, nemoguće da su na razvoj pukli sigurno velike pare a da se motor ugrađivao samo 4 godine (verovatno je ovaj 1.2 TCe neki derivat iz iste RnD grupe, ali opet).
Opet, ako neko ima link...
Znam i da troši oko 9l gradske vožnje.
Kapiram ekologija i sve... Ali zašto ga nema više, nemoguće da su na razvoj pukli sigurno velike pare a da se motor ugrađivao samo 4 godine (verovatno je ovaj 1.2 TCe neki derivat iz iste RnD grupe, ali opet).
Opet, ako neko ima link...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
To je bio silom prilika motor starije konstrukcije na koji je našarafljen turbo, indirektnog ubrizgavanja i relativno zastareo u startu, ali se moralo nečim pokriti taj deo palete do izlaska modernije generacije. Sad je 1.2tce u generaciji posle jači i štedljiviji, vozio sam ga u kađaru i sasvim je ok za toliki auto.
1.4tce nije loš samo je prelazni korak...
Ukratko...
Sent from my D5503 using Tapatalk
1.4tce nije loš samo je prelazni korak...
Ukratko...
Hocu na interfonu da omntiram on/off prekidac kako bi po potrebi iskljucio/ukljucio zvuk.
Jel dovoljno da montiram obican prekidac na zice od zvucnika ili bas moram negde gde prima struju? Jel treba da iskljucim i osigurac koji je vezan za interfon, kako me ne bi strefila struja prilikom intervencije, ili u njemu nema neke "jake" struje?
Nisam elektricar al probo bi
Jel dovoljno da montiram obican prekidac na zice od zvucnika ili bas moram negde gde prima struju? Jel treba da iskljucim i osigurac koji je vezan za interfon, kako me ne bi strefila struja prilikom intervencije, ili u njemu nema neke "jake" struje?

Lakse i jeftinije je da kupis jastuk.
Samo ga po potrebi stavis na telefon
Samo ga po potrebi stavis na telefon

- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Dragane, kakav je za održavanje? Imaš li nekih informacija?
Znam da su ovih 130Ks Italijani u stvari merili na 143Ks, te me takođe interesuje potencijal chip-a kako software-ske tako i hardware-ske prirode (koji ide na 160 Ks ili 170 Ks bez većih problema sa koliko sam shvatio promenom mape).
Turbina je varijabilne geometrije?
Znam da su ovih 130Ks Italijani u stvari merili na 143Ks, te me takođe interesuje potencijal chip-a kako software-ske tako i hardware-ske prirode (koji ide na 160 Ks ili 170 Ks bez većih problema sa koliko sam shvatio promenom mape).
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Samo mu ubacis prekidac na jednu zicu zvucnika/zvona, trebalo bi da je nizak napon, ali to mozes proveriti unimerom lako.Mares napisao:Hocu na interfonu da omntiram on/off prekidac kako bi po potrebi iskljucio/ukljucio zvuk.
Jel dovoljno da montiram obican prekidac na zice od zvucnika ili bas moram negde gde prima struju? Jel treba da iskljucim i osigurac koji je vezan za interfon, kako me ne bi strefila struja prilikom intervencije, ili u njemu nema neke "jake" struje?![]()

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Jeste videli fotku uhapšenog gologuzog teroriste

http://www.blic.rs/data/images/2015-11- ... 1447844364
Preuzeto sa stranice: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/607221/PO ... oje-mrtvih
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Mi smo stvarno posebni.
U sred radnog dana policija zatvara aerodrom i auto-put da bi odradili antiteroristicku vezbu.
Pritom se stvorila frka na aerodromu, ljudi poceli da panice jer su videli specijalce u punoj opremi i sa psima kako ulecu na aerodrom...
U sred radnog dana policija zatvara aerodrom i auto-put da bi odradili antiteroristicku vezbu.
Pritom se stvorila frka na aerodromu, ljudi poceli da panice jer su videli specijalce u punoj opremi i sa psima kako ulecu na aerodrom...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ali vezba je u Subotu, ne danas....NexT napisao:Mi smo stvarno posebni.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ovo danas je bila Generalna proba
methane.master,

methane.master,

Varijabilna geometrija da, pouzdan je, i ide sasvim korektno, u rangu ovih na papiru savremenijih motora. Sam motor nema nikakvo specifično održavanje, z smislu zahteva, jedino ne znam da li ima neke specifične skuplje kvarove, pošto ne znam za nesto puno njih.bane valjevo napisao:Dragane, kakav je za održavanje? Imaš li nekih informacija?
Video sam da su ga italijani merili mali jače,može da bude ne mora da znači, u principu ide sasvim korektno i verujem da može da se nabaci još 20-30ks nekim lakšim tuningom, ako ne i samo običnim remapom...
U principu, ako nađeš auto sa tim motorom, u dobrom stanju, nema nikakve prepreke da ga ne uzmeš