Stranica 223 od 236
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 09 Jul 2016, 21:40
od Milos
Ili oteras kod Dzonija i on ti sredi

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 09 Jul 2016, 21:58
od Delija
Osim ako si Ogi

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 08:56
od Gaginh0
Pitanje za organizatore druzenja: da li imate neku racunicu kad kupujete meso? Imam neko slavlje 12-15 ljudi pa ne znam koliko mi treba mesa.
Imam neko pretpostavku 350-400g po coveku, posto ce biti i salate, hleba... Am?
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 09:00
od grujicd
Obično se računa 250-300g mesa (bez kostiju) po osobi, tolike su i prosečne restoranske porcije. E sad ako je udaračka ekipa ili to sve traje dugo pa se jede iz više navrata onda može i više.
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 09:12
od Gaginh0
Tako sam i ja nesto racunao oko 350g bez kostiju, pola-pola je drustvo, a postoji mogucnost da deo drustva zamezi jos malo posle 3-4 sata, ali opet kontam da ce biti dovoljno... Sta zene pojedu po 200g maksimum

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 09:15
od shandu90
Zenama uzmi alkohol, muskima mesiste i to ti je najbolja podela
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 11:19
od TheWickerMan
Kad sam pravio roštilj poslednji put, za 25 ljudi sam uzeo 15 kg roštilja žive vage i bilo knap. Ne bi valjalo da je bilo manje. Doduše, ovo su bili Alfisti, veoma ješni ljudi
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 11:27
od LukaMaletin
Ja uvek racunam 500g po osobi,. 300g stvarno bude knap I onda ljudi krenu da se gledaju oko poluprazne serpe
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 11:28
od Geza
Daš im hleb, pa neka umaču.

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 11:31
od Delija
Ili das Slobi da "vegetira" meso

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 11:50
od Gaginh0
Ne, ne, ovo ce biti dvorišna varijanta, meso ce biti brižno začinjeno, stajaće 24h u marinadi

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 21:27
od Risto
400-500 grama ja uzimam, to mi je neka mera (zavisi od sastava društva). Po mojoj proceni, ako imaš različito meso, tipa ćevapi+kobasice+piletina+neka svinjetina, dosta ljudi će probati svega po malo a to je skroo 0.5kg po osobi. Naravno, ja u toj varijanti ne pravim neke extra specijalne salate, priloge i slično, samo paradajz i krastavac.
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 21:30
od Xepoj87
Delija napisao:Ili das Slobi da "vegetira" meso


Samo za najupornije

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 21:52
od Gaginh0
Da ja kupujem nebih se brinuo, bilo bi tu duplo, ali posto drugarica kupuje hocu da joj preporucim neki optimum

Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Poslato: 21 Jul 2016, 22:00
od Xepoj87
400g po osobi, ako je mesana ekipa, za musku 500g.
Racunaj da na kraju tu ostane 70% pecenog mesa.