Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Da li je veličina bitna?

Post od Xepoj87 »

Gas na pravcu je gas na pravcu...
Svako vozi onako kako mu vozilo dozvoljava :) Ja takodje ne vidim razliku izmedju nekoga ko je u bulevaru dao gas u ML63 AMG ili u R8-ici...
Ili u ML 350 CDI i u Meganu Sport...
Ili to znaci da ako si seljak,moras da kupis sportski auto,da bi ispao fin i kulturan kada vozis kako vozis? :)

Ne vidim kakve veze ima vrsta vozila sa nacinom voznje...
Dzipom nece moci da ide dobro kao neki HH,ali ce oba dovesti do limita,dzipom na 40 km/h u krivini,hh-om na 70 km/h...
I jednom i drugom ce da skripe gume,tako da ne vidim razliku u tome?

A ako cemo iskreno,pored stanja nasih puteva,najmanje razumem ove sto divljaju sa sportskim kolima :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ima razlike, razlika je u tome sto ako kupis sportski auto i vozis ga brzo radis ono za sta je relativno i namenjen (relativno jer je za stazu a ne za uicu). Ako kupis SUV i radis to isto onda si neki wanna be something, a ustvari debil. Meni drustvo tipa sin od tog i tog s toliko i toliko para dodje u Q7 i prvo pita sto si uzeo M3 a ne Q7. Ja mu kazem da sam sportista i da volim sportske aute a ne nesto sto treba da vozi neki penzioner radi laskeg ulaska i izlaska iz auta, ubacivanja porodice u njega, udobnosti itd... Onda on kaze pa mozes ti i ovaj Q7 da vozis brzo... I sta ja sad njemu da kazem na to?

U principu, bar gledano kod mladjih, SUV ako si kupio 99% zelis da skrenes paznju na sebe. Samim tim si seljak kad dajes gas na semaforu. Ako si kupio sportski auto ne mora da znaci da ne zelis da skrenes paznju na sebe, ali bar postoji mogucnost da uzivas u tome za sta tvoj auto zaista i sluzi. Da ne pricam o razlici ako meni izleti ker sa 100 na sat da cu da skrenem i vratim se u svoju traku i o tome da ako taj u Q7 uradi to isto da ce auto da mu se prevrne pet puta... Ja ne pokusavam s M3 da vozim offroad, isto tako smatram da ne treba pokusavati sa Q7 biti neki trkac... To je poenta. Doduse Q7 nije bas ni za offroad, ali nema veze.

16 valve, moja potrosnja u M3 nije bas realna jer ja taj auto koristim samo za uzivanje na praznim ulicama i vozim ga daleko od normalne voznje. Svaki auto s takvim nacinom voznje bi trosio mnogo. Ali svejedno trosi duplo vise od A6 3.0tdi koji sam vozio i 30% vise od 335i koji je jos i bio kabriolet (veca tezina = veca potrosnja). Za svako ozbiljniju kilometrazu koristim 320d a on mi trosi 6-7 litara, zavisi gde vozim (ali ga ne vozim kao M3). M3 sam vozio do beograda mozda 3-4 puta u zadnjih 20 dolazaka... A nikada nisam isao s njime dalje od toga. Ima vise razloga za to, jedan je i sto cu ga tesko prodati s velikom kilometrazom. Doduse ici cu na leto u Budimpestu kad budem isao tamo da treniram da bih ga vozio na Hungaroringu, ali to je vec offtopic, samo pisem posto si pomenuo potrosnju da znas da i nije bas realna.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ko ovde priča o vožnji na stazi ili ne znam ni ja čemu? q7 je pre putnički nego terenski automobil što će reći namenjen je za vožnju na putu a ovde smo pričali o nekom naglijem davanju gasa ili potezanju sa kliom RS gde su neki okarakterisali vozača SUV-a kao seljaka zato što daje gas na pravcu. Ko da je davanje gasa na pravcu rezervisano za ne znam ni ja kakve automobile...

A glupo je da neko ko je hteo da plati custom tablicu priča pogrdno o ljudima koji skreću pažnju na sebe vozeći SUV.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jbg,ne zeli svako sportski automobil,ne zeli svako ni SUV,ali to ne znaci da ti SUV-u ne smes da stisnes papucicu gasa do kraja,niti da sa sportskim ne smes da odes nekim neasfaltiranim putem...
Mislim,kakve veze ima da li se neko trka sa SUV-om ili sportskim automobilom... Shodno tome ce i rezultate dobiti...
Misleci da SUV moze ici kao sportski ili sportski ici kao SUV je smesno,ali to ne znaci da i jedan i drugi mogu neke stvari da rade za koje nisu namenjeni,do neke mere...

Na to sto mozes i Q7 brzo da vozis,jeste istina,mozes,ali M3 mozes 3 puta brze i to je to.
Takodje se i druge stvari razlikuju,ali da ne idemo sada u detalje,pogotovo sto svako ovde zna koje su razlike sportskog automobila i SUV-a :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pa, pošto znamo razlike onda šta je problem da se razumemo. I ne treba imputirati šta neko sme i ne sme da radi. U apsolutnom smislu može da se vuče po krovu ko hoće, ali se govorilo šta je primereno. Znači, nema potrebe za "pojačavanjem" argumenata da bi se žešće diskutovalo.

Generalno je problem u percepciji nekog vozila. I za to je zaslužan marketing pre svega. Pre 20-30 godina smešni su bili hot hatchevi sa 4 vrata i to je bilo svetogrđe...o brzoj vožnji džipova i karavana nije ni bilo govora...Nekada su ljudi gledali Ferrari kao svetsko čudo, a danas se mlađi podjednako lože kada vide Audi RS6 i u njihovim očima je to podjednako vredan i brz auto. Meni je to bezveze, ali dobro...kapiram. Nisam srećan zbog toga. Tako je i drugim oblastima, dosta se sve relativizuje, ublažava, snižavaju kriterijumi...sve može i sve je dozvoljeno i ništa nije sveto. To se zove dekadencija i tome klizimo kao civilizacija.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa dobro,neko ko se lozi na brzu voznju,cisto sumnjam da gleda isto Ferrari i RS6 karavan...
A neko ko voli da ne razmislja o putevima,voli i da ima brz auto,da ide negde van asfalta,da moze porodicu da popakuje i slicno,tom je ML 63 AMG vlazni san,na tog Ferrarija ce da gleda kao na nesto sto je cool,ali enma veze sa njim.
Jednostavno,danas su stvari dostupnije,danas se svako "razume" u sve,internet,tv i slicno,pa Ferrari nije nesto ljuto sto prodje pored tebe jednom u mesec dana,vec nesto sto si odgledao u 70 razlicitih emisija i upoznao ga u sraf,pa i video kako se pravi...
Ali evo ti prvo ja,koji svrsim na C63 AMG i mislim na njega kada god mi padne kupovina kola na pamet,a Ferrarijem se odusevim i posle 5s ga zaboravim...
A da li zaista mislis da vise volim C63 AMG od Ferrarija? :)

Ali ne mozes govoriti da je smesno sto neko daje gas na semaforu sa ML 420 CDI,a nije smesno sto isto to radi neko u Meganu Sport... Smesno bi bilo kada bi neko od njih 2 hteo da se trkaju po stazi ili van puta...
Pa i opet nije smesno,sto da ne,ali ne treba ocekivati ozbiljno da ce jedan drugom moci da pariraju u svojim poljima...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Meni to nekako više liči kao kad neko od 160kg hoće da sprinta ili neko od 160cm da skače uvis...i onda se gomila pravi pristojna i korektna i kažemo "majstore možeš ti to, samo napred", a u sebi kažu "gde će ovaj...". Imaju oni pravo naravno da pokušaju, to im niko ne može zabraniti i osporiti, ali ako ovog od 160kg strefi infarkt od sprinta onda treba da se oseti odgovoran onaj koji ga je ložio da to može...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Sto dalje implicira da bi Dragan bio kriv da se Q5 spucao negde ili izgubio kontorlu.. :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa upravo tako Starce...
Ja kada bih trcao,imao bih rezultate da bih na 50m umro,a brzina bi mi bila 13 km/h max...
Evo,na primer kada bi AcaKayak trcao,dosao bi do cilja od 100m i brzina bi mu bila 20...
I isto tako,kao i ovaj u SUV-u na trkackoj stazi,mogu da ocekujem podsmevanje...
Sto ne znaci da ja ne treba da trcim,nego da ne treba da ocekujem rezultate kao neko ko je fizicki spreman...

A sto se nagovaranja i bodrenja tice,to je vec nesto sto nema veze sa ovim :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

@daywalker

:mrgreen: ..Pa, bio bi kriv oni pod čijim uticajem je taj čovek pomislio da može nešto za šta i nije baš napravljen, a to je obično neki skup utisaka...čita promo materijal, gleda klipove kako na pravcu pegla kupee, čuo je dogodovštine...i tako se formira neka slika. U poslednje vreme često se formiraju iskrivljene slike za šta je neko sposoban, šta neko zna da uradi, ne zna...

Recimo, neko "opegla" tog tipa u Q7, ali onda čovek neće da pomisli, "pa dobro, ok, to je i normalno, moj auto i nije za to", nego će da popizdi (najčešće), pa ko zna šta još može da se izrodi iz toga...Kao kada devojka s ružnim nogama navuče minić jer su joj mama i sestra rekli da izgleda super, a ćale je ćutao, pa je samu sebe je ubedila izgleda super, a kada je otišla na matursko niko nije hteo da je priđe, pa se vratila kući plačući.

@xepoj

Pa, ok...samo je razlika u percepciji šta neko može ili ne može. Ti bi imao, neko drugi ne bi imao...proble je što ovih drugih imaš sve više u svim sferama. Koliko se puta srećete s osobama koji iskreno veruju da znaju nešto da rade i da su vrlo stručni za to, a tu su dovedeni ili postavljeni od nekog drugog i "šuplji" su ko šupalj zub na svim poljima.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Takav nam je mentalitet... "Mislis da ne moze da ide 250? Sad ces da vidis" -gas do patosa i...
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Jeste malo offtopik, ali da li ste primetili da se vecina auta cak i pri tim strahovitim udarima raspadnu tako da vozacu ne bude nista, a suvozacko mesto i zadnja klupa skroz smrskani ili otkinuti... Ne verujem da je bas slucajnost.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:Jbg,ne zeli svako sportski automobil,ne zeli svako ni SUV,ali to ne znaci da ti SUV-u ne smes da stisnes papucicu gasa do kraja,niti da sa sportskim ne smes da odes nekim neasfaltiranim putem...
:plusone:

Dalje necu ni da citam, samo kad sam video onih par postova o tome sta je primereno, a sta ne nije mi bilo dobro. Kao da nikom ovde nije doslo da stisne jaci gas u kolima :kuku: Vozis SUV motorom od 3l i 240ks i ne smes stisnuti gas do patosa, nije primereno :kezo: :kezo: :kezo: Boze svasta.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Gas služi za stiskanje, o čemu vi ovde raspravljate već 20 strana. :-) Može sve da se stiska, i jugo 45. Pitanje užitka čak nije ni pitanje potrošenog novca.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ivan napisao:Jeste malo offtopik, ali da li ste primetili da se vecina auta cak i pri tim strahovitim udarima raspadnu tako da vozacu ne bude nista, a suvozacko mesto i zadnja klupa skroz smrskani ili otkinuti... Ne verujem da je bas slucajnost.
Pa vozač bira kuda će protereti auto i da li će drvo kroz njegovo sedište ili tuđe :D
To je podsvesna refleksna reakcija :)
Odgovori