Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od Heineken »

Day Walker napisao::delete:
Nikako...
:plusone:
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

nidza napisao:
ljuba napisao:Pa karavani su se u NL prodavali dobro zato sto 159 sedan nije imala upotrebljiv prtljaznik, odnosno bio je bas mali. Ko je imao porodicu ili imao tendenciju ka njoj birao je karavan.
I nije. Ima veoma pravilno oblikovanih 400 litara. Validno 4člana porodica može da ide na put sa 159 ili 4 odrasla muškarca.

Malo je 100l po čoveku?
Pa moja stara Honda Jazz je bila za 0,8 metra kraca i mala 380l (159: 4661mm Jazz: 3830mm)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa to.
Moja C klasa je uza, kraca i ima vece medjuosovinsko od 159, a Alfa ima 75l manji gepek.
Da je iste velicine, imala bi jedno 520l :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Veoma je bitan i oblik, ne samo suvi litri. Nas je gepek odlično služio, sa te strane nije bilo zamerki, samo na mali prilazni otvor.

Na primer staje najveći kofer popreko, knap ali staje. Tesko da može da stane u limuzinu sa zadnjom vučom.

Tapatalk
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa BMW f30 ima bas veliki prtljaznik, isto tako pravilnog oblika. Kraca je 40mm a veci prtljaznik 75l. Meni subjetivno (nisam dugo video/koristio) prtljaznik 159 je bas manji. Secam se da mi je karavan bila bas po meri..
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma nismo ni sumnjali da u Alfu zapravo vise staje od 20% vecih gepeka drugih proizvodjaca.

Sent from my SM-G935F
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

:kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kako god, odradila je posao i po pitanju kapaciteta gepeka baš kako treba. Mali gepek nije, nije ni veliki, a da li je dovoljan je stvar ličnih potreba.

Tapatalk
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Sve što govorite jeste tačno. I da je gepek na 159 manji od svih u klasi, ali opet i u Nidzinoj prici ima poente. Zar je moguže da vam je malo 75 litara po osobi (nemoguće je iskoristiti 100% kapaciteta osim da ga napunite vodom). Realno ako idete sa bilo kojim od nabrojanih na zimovanje i nosite kpl zimsku opremu sve sa skijama, ni 700 litara nije dovoljno za 4 čoveka.
Ne mogu da se otmem utisku da Alfa nikako ne valja.
Ja kada pričam o udobnosti na zadnjoj klupi, pola vas kaže da ih nije briga, jer se ne voze na zadnjoj klupi, a onda je presudan prtljažnik.
Kada je sporija u performansama zbog težine, ko im je kriv što ne znaju da naprave lakšu šasiju.
Kada ima bolje performanse od konkurenata, jer je lakša, ne valja jer je spartanska, jer je karbon šasija, a konkurentima je aluminijumska.
Kada bolje leži ne valja jer je sporija.
Kada je brža ne valja jer ima manje mesta na zadnjoj klupi i lošija je plastika.
Svi imaju iskustva sa njenim kvarovima, iako je niko ne kupuje jer se previše kvari.
I na kraju uvek je preskupa.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jok, skoro nista od toga nije receno.
Giulia je super auto u globalu.
Ima jeftin enterijer.
Super performanse i super se vozi.
Samim time, ne moze biti udobna kao C klasa recimo, logicno.
Cena nije preterana u odnosu na to sta dobijes, mislim da je sasvim ok, ali je opet problem sto niko toliko nece dati za Alfu, sto se pokazalo tacnim.
Kako sve vreme pricam, moraju dati bolji proizvod od Nemaca, ali po nizoj ceni, ne bi li povratili poverenje, sto prosto nisu uradili.
Dodatno su usrali motku sto dok je auto izasao, svi su se vec navikli na njega i imali vremena da im postane previse obican da bi rizikovali sa nestabilnom i nesigurnom kompanijom.
To se desilo zbog toga sto su ga prikazali 3 godine ranije, 2 QV, pa jednu prodaja QV-a, a tek onda izbacili normalne modele, koji su 95% prodaje.
I niko ovde ne mrzi Alfu, vec je prosto realnost takva, ali nekima smeta, pa u nedostatku argumenata skrecu pricu nekulturnim komentarima na licnom nivou.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Otkud znaš (znate) da ima jeftin enterijer i da nije udoban?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Zato sto C klasa ima vazdusno vesanje i nema sanse iko tu da joj prismrdi.
Markoni je davao dosta slika enterijera, a i pored toga rekao da to deluje jeftino. Kada je bila premijera Giulie kod nas, slicni utiscu su bili kod vecine ljudi.
Opet je to nesto u cemu C klasa briljira.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Markoni napisao:Kakve veze S4 ima sa bilo kojom Giuliom?
Ukucas na mobile.de oba auta, 2016, dizeli od 170-200 KS, stavis malo opreme i vidis koliko bolje opremljenijih A4ki ima, quattro, za manje para od prve Giulie koja ti izadje. :)

Tapatalk Post
Nikakve, ali napisao sam to na osnovi posta nad mojim, kako bi bilo lepo da je alfa 10k manje...za svaki avto bi bilo lepo da je 10 ili 20 k manje....

Nema to nikakve veze sa avtom...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Večina ljudi koji u sedeli u Giulia-i je bilo vrlo zadovoljno enterijerom. Ovde je pored mene i Delija komentarisao enterijer i on svakako nije alfista, a jeste detaljista i svideo mu se enterijer. Iako Markoni, po mom mišljenju spada u prve tri osobe na forumu koje cenim po automobilskom znanju i jeste objektivan, ovde slobodno mogu da kažem da je u nekim svojim komentarima preterao. To što ste se nekoliko vas unakrsno pumpalo da je enterijer sranje i došli u pumpanju do toga da se sve raspada i da krcka....pa nije valjda da veruijete u to, a da niste ni sami probali niti pročitali veći broj utisaka. Ja mislio da ložite alfiste, da bi malo zagrejali atmosferu na forumu :) Imaš Giuliu u Kompresoru kod tebe blizu i na Trgu republike, pa sedi, vidi...
Nema testa Giulie da nije pobrala pohvale na račun enterijera, pre svega zbog ergonomije i atmosfere, pa i kvaliteta sem u nekim detaljima. Uopšteno rečeno manje više svi kažu da je utisak kvaliteta dobar, ne na nivou nemačkih konkurenata, ali sasvim dobar, a sam enterijer kada se sve bitno uzme u obzir vrlo prijatan. O enterijeru u Giulia-i sam pisao u ovoj temi kada sam imao priliku da provedem par sati, čeprkao sve živo i neću da se ponavljam.
Nisam je vozio, ali ako su svi oduševljeni sa vožnjom ne verujem da će me razočarati kad me enterijer prema kome sam bio skeptičan nije.

Svi ističiu da je auto udoban, pre svega prijatna i ne zamara putnike. Pogotovu QV hvale u odnosu na konkurente i u odnosu na perfomanse koje postiže, a do njih se uglavnom stiže vrlo agresivnim set up-om koji funkcioniše samo na stazi i besprekorno ravnim putevima,a kod QV to nije slučaj.

Upravo čitam novi broj Autobild sportcars i između ostalog ima supertest QV. Kada budem imao vremena prekucaću podatke koje su merili na Sachsenringu...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja ne znam gde si ti video da sam ja napisao da je Alfa neudobna?

Drugo, vizuelno nemam nekih vecih zamerki nigde, osim menjaca, pa sam na osno u togani cinjenice da je auto jako lagan i dobro se vozi, rekao da auto apsolutno vredi para koje traze za njega.

Nisam znao da imaju ovde u Kompresoru Alfu, bas cu otici da sednem malo, pogotovo sto me kao i Markonija, jako privlaci ona Veloce od 280ks kao polovnjak :)

A zasto kazes lod meme u Kompresoru, kada je tebi jos blizi? :D

Sent from my SM-G935F
Poslednja izmena od Xepoj87 u 29 Dec 2016, 21:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori