Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
igorche20
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:34

Re: Sport

Post od igorche20 »

Vreme je da se lepo kaze da je za onakvu igru kriv niko drugi do selektor. Da se ja pitam sledece godine stavio bi Vukoicica na mesto selektora da vodi ove klince i ubedjen sam da bi igrali mnogo raznovrsnije i kreativnije , pa sta bude... izgubimo, izgubimo al brate bar da to izgleda na nesto, da ne bude da samo jedna ekipa igra a druga statira.... i da nas ne bude sramota na kraju krajeva...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Hrvati prosli dalje, fala bogu da ne igramo jos sa njima.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma opusteno, sada da puknemo i u odbojci i da se okrenemo sebi i da se ne zaludjujemo vise sportom jer niti smo ikakav faktor u njemu niti cemo se leba najesti od njega. Znaci svako da radi na sebi i svojoj porodici, sve ostalo je zaludjivanje.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Zanimljivo kako smo se nekada hvalili da smo jaki u kolektivnim sportovima, gde je potrebno da učestvuje ceo tim. A sada molimo nekoga u pojedinačnim sportovima da nam donese neku medalju...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne znam sta ocekujete od smene generacija.

Kosarka i fudbal - jako mlade i nove reprezentacije
Ostali se drze svog proseka, u vrhu su, ne moze se uzeti medalja na svakom takmicenju.
Odbojkasi(ce) su standardno dobri, vaterpolisti takodje, teniska reprezentacija standardno, sta jos treba?
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

ta smena generacija u basketu traje od 2002.
smenise li je vise? :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Ogi napisao:Ma opusteno, sada da puknemo i u odbojci i da se okrenemo sebi i da se ne zaludjujemo vise sportom jer niti smo ikakav faktor u njemu niti cemo se leba najesti od njega. Znaci svako da radi na sebi i svojoj porodici, sve ostalo je zaludjivanje.

Moram da priznam da se slazem sa ovom konstatacijom i da nam se polako jedan po jedan sport urusavaju . Mozda pravi razlog je opisan u ovom postu.
Jumbo napisao: Neko je spomenuo da se ne rađaju više Divci, Bodiroge ...., ali to nije tačno. Rađaju se oni i dalje, ali nekima roditelji ne mogu da plate treniranje, neke su upropastili tzv menadžeri, a mnogi su propali iz raznoraznih razloga.
Imali smo košarku, dok su igrali igrači koji su selektovani od dece koja nisu plaćala dok su trenirala i dok moćni roditelji i menadžeri nisu određivali ko će da igra u klubu, a ko neće i to posebno u mlađim kategorijama.
Jednostavno sport je kao i celo društvo u sunovratu i bićemo još gori nego što smo sada. Neki sportovi su već dotakli dno, a neki još tonu, a među njima je košarka.
Moja deca treniraju, da kazem za moje shvatanje rekreativno. Sin trenira fudbal, a cerka kosarku i okvirno su troskovi njihovog treniranja ( clanarine, oprema, registracija itd) po 100EUR mesecno za svako dete. U danasnje vreme je to velik trosak za bilo koju normalnu porodicu. Moje misljenje je da deca treba da se bave sportom, prvenstveno zbog zdravlja, da jacaju timski duh, a na neki nacin mislim da ce imati i manje vremena za druge gluposti . Iz tih razloga i podrzavamo svoju decu u bavljenju sportom i ako bi nam nekad taj novac dobrodosao za neke druge stvari.
Znam dosta ljudi koji nisu mogli da priuste svojoj deci da treniraju neki sport, jednostavno je to surova realnost. Opet kad neko ima volje on ce se izboriti i uspeti u sportu. Sin moga komsije je vrhunski mladi biciklista, a poceo je da trenira tako sto mu otac vise nije mogao da placa da trenira fudbal. Na srecu njegov talenat za biciklizam su prepoznali ljudi iz biciklistickog tima i za samo 6 meseci je postao reprezentativac i pobedjivao na mnogim trkama. Iskreno bih voleo da taj mali uspe u sportu, jer se bukvalno sam izborio za to.
Zalosno je koliko Ministarstvo za sport i omladinu kao i "veliki" savezi nemaju sluha i novac uloze u mladje kategorije da bi na taj nacin dobili kvalitet. :twisted:
Neko je ovde pomenuo kosarkasa Micica i njegovu povredu ukrstenih ligamenata. Zanimljivo je da je tu povredu zaradio kao skijas, jer je bio nas najperspektivniji junior u skijanju. Posle te povrede je poceo da se bavi kosarkom.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ljudi nije reč o smeni generacija nego o smeni sistema.

U Yu je postojala ogromna baza, svoj deci je bilo omogućeno da treniraju, pa je iz tog mnoštva isplivavao kvalitet i u njega se ulagalo. Kasnije je taj kvalitet punio stadione ili hale i nije mogao da ode u inostranstvo do neke godine života i time vraćao novac uložen i u njega ali i u ostalu decu koja nisu uspela.

Danas mnoga deca ne mogu ni da počnu da treniraju jer roditelji ne mogu da plate, a kvalitet ne može da ispliva jer moraju da igraju tatini sinovi. Ako i ispliva odmah ga prodaju za sitne pare.

Rezultat je očigledan i biće još gori u svim kolektivnim sportovima.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

pricajte vi sta hocete ali divci i bodiroge se vise ne radjaju jer deca ne igraju basket nego gledaju farmu ili klosare napolju.
kad se mladja populacija masovno bavi sportom uvek neki genije ispliva na povrsinu.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

I da se rodi neki genijalac sada je takva metodologija treninga da se ne razvija genijalnost nego funkcionalnost, da se radi par poteza do savršenstva i da svako ima svoju funkciju bez mnogo improvizacija.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Evo SLO nas dere i u odbojci ! :-D

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Jesam li ja nesto propustio, kaze komentator da je Slovenija prvak Evrope ?!

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Jesi li probao da zatrazis neko drugo drzavljanstvo? Ako nisi ucini to sto pre, meni je tesko samo sto citam tvoje komentare, mogu zamisliti kako je tebi samom u ovoj jadnoj drzavi... Nesrecan si covek ovde...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

zgazise litvaci hrvate sa 15 razlike
a mi kao nesto pobedili te litvance...mora da smo ih uhvatili na spavanju :kezo:
-Čarls Bukovski-
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Sport

Post od Floyd »

I sta to znaci...da su Hrvati jaci od nas?
Hrvati su samo imali srecu da 1/4 finale igraju sa najslabijim a mi obrnuto.

Gesendet von meinem GT-I9505
Odgovori