I ja tako dam šansu pa ako može da se menja može, ako ne, jbg, ko nam je kriv kad ne umemo.
U Austriji sam video po nekim marketima da je cena artikla napisana na zastavi zemlje iz koje stiže (odnosno cena je umesto na belom napisana na papiru sa zastavom zemlje) i to mi je baš kul fazon, ne znam zašto mi to nemamo. Tj znam, jer smo idioti
Ta prica kako profit leti napolje je krajnje diskutabilna. Ako taj strani vlasnik ima dugorocni interes on ce profit ili njegov deo reinvestirati i siriti poslovanje, ne vidim kako se taj slucaj razlikuje kad je domaci vlasnik u pitanju. Opet ako se profit isplacuje iz firme sasvim mi je svejedno da li ce strani gazda odneti pare u nemacku ili ce domaci gazda kupiti nemacki auto. Ok, ima malo razlike kad su konkretni proizvodi u pitanju pa pomazes domacu proizvodnju al prica kako cu pre kupiti u disu nego u maxiju zato sto je gazda disa srbin mi nikako ne pije vodu.
Što se tiče Štarka, to je jedna od najvećih gluposti u našoj privatizaciji jer je u to vreme Štark bio u jakom uzletu i vrlo profitabilan. Bukvalno na silu je privatizovan. Pored toga izgubili smo prava i na niz uspešnih brendova i recepturu popularnih grickalica. Jedan od glavnih motiva za kupovinu Štarka je bio da se dođe do original recepta za Smoki.
Pa dobro, sam profit na kraju predstavlja veoma mali deo celog novca. Sumnjam da je više od 5% u tim firmama, mada priznajem da sam lupio i da nisam proveravao.