Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od dragan »

Texonja napisao:@Dragan
Cekaj, pa.za sta je X6 nego da se gazi? Dizel 3.5d od 3000cc koji ide za 6.5 sec do stotke. Toliko ide Porsche Boxster/Cayman s tim sto kod X6 imas duplo veci obrtni momenat i xDrive.

sent from my HTC Sensation
x6 zapravo nije nizasta, osim za k.rcenje :kezo:
salim se naravno, barem u prvom delu recenice, da ne budem shvacen pogresno, mada bi se na tu temu moglo pisati nasire...

kao i o odgovoru na tvoje pitanje...jedno je zgaziti auto sa semafora/iz stajanja, a drugo je izvesti ga na stazu i glumiti sumahera u suv-u, koliko god se on za jedan suv sportski vozio...lik koji ga je vozio je to shvatio kasnije, kad je na autu napravljena steta od par hiljada evra...bas zato sto taj auto nije napravljen za track day...na stranu komentari u autu za vreme voznje, i ispod klipa na yt dok nije obrisan...
iz istog razloga recimo malivuk nije uzeo 207gti nego 607icu... a prevezli bi svakog putnika i jedan i drugi...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Mislim da znam o kom X6 pricas. Pominjali su mi u "Delta Motorsu" nekog koji je kidao X6 na stazi, kacio na YT, pa onda dosao da mu resavaju pod garancijom.
A da je za kurcenje, jeste, inace bi pametnija kupovina bio X5. Ali ako nemas dece i ne prenosis nista vece od reketa za tenis (a kamoli tastin televizor), onda je X6 OK izbor.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei napisao:suv vozila treba proizvoditi iskljucivo u dizel varijanti sa 90ps koji ce do 100kmh ici preko 15s da ne bi nabijali komplekse kupeima,hh i sl "sportistima"...
SUV ima (bar bi trebalo) svoju namenu...
Ako od SUV-a pokusavas da pravis sportski auto, udaljavas ga od njegove osnovne namene a od njega nikada neces napraviti sportistu.
I da...smatram da su ML 63 AMG, X5/X6 M i sl. glupava vozila...
AcaKayak napisao:U principu, bar gledano kod mladjih, SUV ako si kupio 99% zelis da skrenes paznju na sebe. Samim tim si seljak kad dajes gas na semaforu. Ako si kupio sportski auto ne mora da znaci da ne zelis da skrenes paznju na sebe, ali bar postoji mogucnost da uzivas u tome za sta tvoj auto zaista i sluzi. Da ne pricam o razlici ako meni izleti ker sa 100 na sat da cu da skrenem i vratim se u svoju traku i o tome da ako taj u Q7 uradi to isto da ce auto da mu se prevrne pet puta... Ja ne pokusavam s M3 da vozim offroad, isto tako smatram da ne treba pokusavati sa Q7 biti neki trkac... To je poenta. Doduse Q7 nije bas ni za offroad, ali nema veze.
:plusone:
Xepoj87 napisao:Gas na pravcu je gas na pravcu...
Svako vozi onako kako mu vozilo dozvoljava :) Ja takodje ne vidim razliku izmedju nekoga ko je u bulevaru dao gas u ML63 AMG ili u R8-ici...
Ili u ML 350 CDI i u Meganu Sport...
Ili to znaci da ako si seljak,moras da kupis sportski auto,da bi ispao fin i kulturan kada vozis kako vozis? :)
Nisi shvatio poentu ;)
Naravno da moze...i sam sam napisao kako me je s'jedne strane odusevio ML 63 kad se katapultirao sa semafora (ne podrzavam takvu voznju ali pricam o performansama) ali s'druge strane takva grdosija (zapravo vozac iste) deluje nekako smesno kad naglo ubrzava...kao onaj lik od 160 kg na steroidima koji trci sprint :D
Uzmi braye adekvatan auto pa ga gazi...to moze da izgleda i simpaticno.
Poslednja izmena od Floyd u 11 Mar 2013, 23:41, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ja ne mogu da verujem sta citam... kakva sportska vozila o cemu pricas??? prica je krenula kako je nenormalno voziti q5 3.0tdi 200kmh na autopitu jel se vlasnik istog "lozi" da je brz...

@acakayak... ne razumem uvopste prozivanje vozaca suv vozila

jel ste vi ljudi provozali neki noviji suv ili to pricate napamet...
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei da li ti citad postove ili samo odgovaras pausalno kako se tebi svidja?
Isto kao sinoc gde sam komentarisao DIZAJN a ti 3x ponavljas kako sam rekao da je kineski KVALITET.

Nema nista lose u tome voziti djipa 200 na autoputu ali loziti se i potezati se sa HH (Clio RS u ovom slucaju) je seljana ili dokaz male pise vlasnika takvog auta.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

zasto da se ne poteze ako je brzi?
ko uvopste tvrdi da se potezao...mora da podje sa semafora kao baba da bi hh ili najslabiji kupe(kao sto je i moj a5) bio brz... jel po pravilu su to sportski automobili...ne razumem?

Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Pojedine podteme foruma polako dobijaju status legendarnih...

Što se mene tiče, to zaletanje/potezanje na semaforima, suluda vožnja po gradskim bulevarima itd od mene može samo da dobije jedno ravnodušno "meh". Možda je to zato što dva automobila koja vozim imaju tačno 157 konjskih snaga, ali eto...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja provozah Q7 V12 TDI, Touareg W12, Cayenne Turbo S...
Ta kola idu kao blesava, ali iskreno uopste mi se ne svidja osecaj kada krenes brzo da ih vozis (ne racunajuci autoput). Audi S3 je za njih WRC automobil iako je sporiji na ubrzanju...
Oni jednostavno nisu napravljeni za bilo kakvo ludovanje osim brze voznje autoputem...

Tapatalk Post
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

pa ovde se i prica o brzoj voznji na autoputu koliko sam ja razumeo :grin:

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa zato sto si procitao jedan post...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Bane
... a mozda zato sto te to ne zanima i ne lozis se na takve stvari, bilo da vozis Q7 od 3600cc ili Corsu 1.0 ?? ;)
Ko je lozana, taj ce da se lozi i u Fiat Multipli ili spustenom Yugicu 55 ili firminom Caddyju SDI, te stoga ne vidim zasto bi neko sa Audijem Q bio posebno neprimeren za potezanje i lozenje, narocito ako ima argelu pod haubom.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

A zasto je to lozenje? Odakle uopste ta ideja da neko hoce da se trka s vama ako je stisnuo gas malo jace u svom autu?
Poslednja izmena od Scuderia u 12 Mar 2013, 00:16, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

tu onda dolazi jos zanimljiviji deo... trkao sam se sa tim i tim i odvalio sam ga... nema veze sto on nije ni znao da se trkamo :rofl:

Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

ADrei napisao:i odvalio sam ga... nema veze sto on nije ni znao da se trkamo :rofl:
Da standardan ishod. :kuku: Ne znam samo ko je u takvim slucajevima paljevina.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Pa paljevina je onaj koji izgubi....Pobednik je uvek u pravu. ;)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori