Mobile uploads

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Mobile uploads :)

Post od H4wkeye »

Uf al ste se raspisali :D Prvo

@Kuzmanovic Hvala :pivo: :pivo: A i @Vladapetr takodje jer vidim da razume :D :pivo:
Stjepa napisao:
H4wkeye napisao:Nije policajac koji vozi taj auto kriv i odgovoran sto mu ne radi far, krivi su ovi iz vrha. Ti moras da ga vozis i da radis.
:uf:
Jesi li ti pročitao šta si napisao?

Aj da ti objasnim koliko nije tačno ovo što si napisao. ;)

Kada sedaš za volan auta, bilo da se vodi na tvog rođaka, oca, ženu, komšiju ili firmu u kojoj radiš, ti si kriv što je tehnički neispravno vozilo u saobraćaju! TI upravljaš njime, i TI nisi smeo da se uključiš sa njim u saobraćaj ako je vozilo tehnički neispravno!
Pošto toliko balaviš na plavu uniformu, nije bitno dali je zaista nosiš ili si samo zaslepljen njom, i gomilu postova i pišeš kao predstavnik uniformisanih, kako ti je onda ovo promaklo da napišeš kad bi ti to svaki policajac prvo saopštio u takvoj situaciji?
I navedi u kojoj to frimi, i policija je firma, postoji pisano pravilo da ti moraš da radiš čak i kada kršiš zakon u saobraćaju.

Ti kao vozač koji duži auto imaš pravo da odviješ da koristiš isti zbog neispravnosti i zbog ugrožavanja i svoje i bezbednosti drugih u saobraćaju TAČKA
Ovo što si ti napisao je kao da ti nastavnik srpskog jezika predaje o pravopisu, beleži i kažnjava greške na proverama znanja, a onda on napiše na tabli gramatičku grešku pa počne da ti objašnajva kako to nije do njega.

Zakoni se se moraju jednako tumačiti i za one koji su dužni da ga sprovode i kontrolišu kao i za drugi živalj.
Pazi, ja sam prvi koji apsolutno ne voli niti opravdava kada vidim policijski auto a da mu ne radi far, da je neispravan ili bilo sta drugo. Bode me u oci i jako je glupo. Ali bez da te uvredim ili da me shvatis pogresno, vidi se da ne znas bas kako stvari funkcionisu u drzavnom aparatu, a izmedju ostalog i u policiji. Jednostavno procedura je takva, sve to mora zvanicno i preko papira, ne mozes i ne smes ti nista da diras. Ako se bunis, a ima i onih koji se bune, onda obicno nagrabusis ili ako je sef ok on ti kaze jbg znam ali sta da radim jos cekamo da odobre bla bla.

Policija u Srbiji je daleko od savrsene, i dalje tu rade svakojaki, ima korupcije, voze se neispravna vozila ali za neke stvari stvarno nemas sta da uradis, ili ako i probas cesto zna da bude to borba sa vetrenjacama. A u danasnje vreme gde se tesko dolazi do posla, koji ce policajac, pogotovu onaj sa porodicom da rizikuje da izgubi posao i ostane bez icega? Veruj mi i toj patroli kojoj zapadne da vozi auto sa farom koji ne radi nije lepo u vecini slucajeva.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

aha, sankcije ako licno zamenis sijalicu na automobilu :)
siguran sam i da se tacno zna koja sijalica je na kom vozilu crkla, pobogu SAZNACE da si zamenio sam, ode posao!!!!! :) :)

aj kiklope i nekako svaris, ali kad vidis da se vozikaju nocu bez zadnjih pozicija, bez stop svetla......

to je vec sijalica koja kosta 50 din.

edit:ajde bolje necu vise :D
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Kupi sijalicu,uzme gotovinski,refundira u firmi i gotovo :)

t
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

Sine, vrati se kući ranije, svakakvi panduri šetaju noću...
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

H4wkeye napisao:Ali bez da te uvredim ili da me shvatis pogresno, vidi se da ne znas bas kako stvari funkcionisu u drzavnom aparatu, a izmedju ostalog i u policiji.
Pazi, sa ovim nema šanse da me uvrediš. I sasvim je jasno da će na kraju i od ove rasprave da ispadne da presipamo iz šupljeg u prazno jer deo slobodnog vremena provedemo u raspravi i na kraju ne promenimo ništa. Ali u cilju isterivanja pravde na internet :) , ajde da nastavimo sa raspravom.
Rekoh da ne možeš da me uvrediš, niti shvatam što bi se zbog toga osećao uvređenim, ali znam kako stvari funkcionušu u državnom aparatu. Konkretno za policiju i ne znam u sitna crevca, ali ne može ni ona da bude ekstrem u odnosu na ostale. Svi su tu manje više isti.
E sad, osetio sam na svojoj koži šta znači kad ti policajac napiše kaznu za tehnički neispravno vozilo koje je pritom i službeno. Pa ti popiješ kaznu za to, a popije i onaj na čije se ime vodi, u ovom slučaju pravno lice pa je za njega azna 10x veća u odnosu na fizičko. Pa to još dobije prizvuk "privatnik, ko ih j*" (odnosi se na firmu). Sa strane zakona je sve bilo ok. Nema šta, sam pa sam se ubia.
Aj sad onda objasni zašto bi zakon bio drugačiji za državni aparat, pardon biću direktan, za policiju?
Ok, tronjanje od skretanja pažnje nadređenom da je vozilo teh. neispravno i odbijanje zaduživanja istog dok je u takvom stanju. Može, ali aj onda kazna tebi i kazna firmi. Je li ovo pošteno?
Ako jeste pošteno, čemu onda više opravdavati ih u takvoj situaciji? Nije li onda pošteno reći "Kriv je i ovaj za volanom, kao i firma u kojoj radi. Zaslužili su kaznu kao i svako drugi." Dakle čemu onda "nije on kriv", kada je jednako kriv kao da sam to ja uradio sa svojim privatnim autom?
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Poenta je da policija treba da bude uzor , a ne da pokazuje onako kako ne treba.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pa nije posteno naravno i to i jeste problem... Da je drzava normalna kada neko patrolno vozilo bude tako neispravno ono bi se hitno sredilo i ne bi bilo u patroli. Ali situacija je da nema dovoljno vozila, neka od njih su dosta stara a para vecito nema. Zato ako je ovde neko kriv, to je MUP i drzava, tesko da je kriv taj policajac za volanom. A inace drug iz Svedske mi je rekaod a je i tamo video policijski auto bez fara :D Eto desava se i kod njih.

Sent from my Xperia E4 using Tapatalk
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

H4wkeye napisao:tesko da je kriv taj policajac za volanom.
:rofl:
Pa tebi ne vredi pričati.
Zadnji put ti pišem da je kriv isto koliko ia jad kada sam za volanom svog ili nečihjeg tuđeg auta na kom u tom trenutku ne radi nešto od svetlosne signalizacije.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ja mislim da nije. Sloziti se necemo nikada :D Tehnicki da, jeste kriv. Ali je isto tako primoran da vozi taj auto. Da si ti policajac i dobijes patrolni auto sa neispravnim farom sta bi ti radio? Menjao bi sam o svom trosku? I time prekrsio proceduru. Plus kad ces da zamenis? Ti dok radis si na duznosti. Krenes da menjas sijalicu i stigne hitan poziv, sta ces onda? Nije to bas tako lako. Kazem, ja te razumem u potpunosti, jako je pogresno voziti takva kola ali je to prvenstveno drzava kriva.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sta ima da ga pitas to? Pa vidis da je odbio da vozi sluzbeni automobil koji tehnicki nije ispravan i da nije popio kaznu za to. :D

Ovamo borba, pljuvanje, propagira suprotstavljanje nadredjenom a sam je pristao da vozi takav auto...
Poslednja izmena od Kuzmanovic u 16 Dec 2015, 13:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kriv je svako ko svesno krsi zakon.
To sto ga krsi tamo neki glavonja, ne opravdava nekoga ko voljno njega slusa, pa onda on sam na kraju krsi zakon.
Sta bih radio? Prijavio ta.kola kao neispravna.
Kasnije, ako bi me neko na to prisiljavao, pisao zalbu, pa na kraju ako se pretera, tuzio.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 16 Dec 2015, 13:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pravda za nebezbedne kamione, moraju ljudi da ih voze da ne izgube posao. :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

TDIjev duh i dalje zivi.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Nemojte ljudi da se vredjamo. :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

A da ne pricamo o "nemanju dovoljno vozila"... Za sta nemamo dovoljno vozila, da se voze po pljeskavicu i pljuge?

Ajde da se ne zavaravamo da bi ista drugacije bilo da se sva neispravma vozila iskljuce do popravke...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori