Pajina obnova voznog parka

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Pajina obnova voznog parka

Post od Paja »

Oli iv shvatiti da za polovan auto dajem max 12.000€. Ni evro više.

I da Focus mi je ružan, kao i Astra, kao i I30 jer svi oni imaju centralnu konzolu koja mi se ne sviđa.

I da tačno je da ne znam šta hoću, ali je još tačnije da vrlo dobro znam šta neću. A ne znam šta hoću jer me ništa on mogućeg ne ostavlja bez daha. Upravo zato gleam da za što manje para kupin mešto što će mi vršiti posao sledećih 5 godina, a da mu ne nalazim neku ozbiljnu estetsku zamerku. Ono što ja hoću ne mogu da platim.

I da, slažem se da je turbo dizel idealna motorizacija i to je jedan od razloga zašto sam se uhvatio Brava.

Markoni, ajde da mi prođe ova nedelja pa te zovem da pijemo kafu, a to što je tebi nešto mrtvo puvalo verovatno znači da je meni taman. :kezo:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne bi mogao da se složim da je 1.6 atmosferac u C segmentu loš izbor u svakom pogledu. Vozio sam se u Mazdi 3, Focusu, Leonu, C4 sa 1.6 motorima i svi oni idu pristojno - u svakom slučaju daleko, daleko bolje od Punta 1.2. Ono što je svima generalno mana je potrošnja, a pozitivna strana je pouzdanost jer su to provereni i relativno jednostavni motori za današnje pojmove. Ako se ide na polovnjak možda ta pouzdanost prelomi, a koliko je potrošnja presudna mora Paja da stavi na papir svoju kilometražu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

S mojih 10.000 km godišnje potrošnja mi je poslednja briga.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Mator mu je :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

realno..

i ja sam misljenja da ne treba bezati od 1.6 atmosferaca u automobilima C segmenta ali isto tako sam misljenja da to treba da bude neki minimum. Sa ovom kilometrazom, dizela ne bih ni gledao, pogotovo ne nekog kao sto je gore pomenuti 1.5dci sa 90 konja, jeste to dobar motor i izuzetno mali potrosac, ali se ne vozi lepo, ispod 2k obrtaja je mrtav, brzine kratke a nije ni za otvoren put, da se ne lazemo...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pajo, oces ostati na proseku od 10k i u narednih 5 godina? Ovi advokati sa kojima radim biju prilicne kilometraze godisnje...

Uostalom, i da ostanes na 10-15.000, radije bih uzeo neki 2.0 benzinac pa ugradio plin (da makar znas sto si ugradio i sta vozis) ili jaceg dizela. Gledas relativno nova kola, tako da tu ne vidim neke potencijalne kvarove za bilo koji od njih.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

I mator i zadnja vuča s kojom sam ja u svađi odavno.

Moja iskustva sa 1.6 benzincima su potpuno podeljena, ali su sva stečena na relativno starim automobilima.
Polo classic 1.6 75 ks je išao odlično. Njime sam ubio 30.000 km za godinu ipo i bio srećan, Pug 406 1.6 valjda 90 ks je baš mrtvo puvalo. On baš traži visoke obrtaje da bi išao kako treba, al je zato udobaaan
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Vala i tih 10.000 godišnje je dovoljno za dilemu a vozićeš ga 5 godina, nema razloga da ne staviš plin, pogotovo na mlađeg benzinca.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Meni generalno ti 1.6 benzinci "nit' smrde, nit' mirisu"... Ako potrosnja nije problem ja bih onda pre izabrao jaci benzinski motor. Bez obzira sto sam vozio relativno brza kola trudim se da ostanem na zemlji i realno ocenim neke stvari. Punto 1.2 jeste slabasan, ali on u nekim gradskim uslovima deluje mnogo zustrije u voznji od vecine tih 1.6 benzinaca u C segmentu. Svaki 1.6 benzinac oseti klimu, ne bas kao 1.2, ali oseti dovoljno da se smoris kada je ukljucena. Kada si vec pomenuo Brava, mozda pojuriti neki 1.4 T-Jet. Sta znam. nogo je nezgodno kupovati kola ovako javno, da se tako izrazim. Mislim da ces sebi samo otezati izbor kada ovde dobijes milion i jedan predlog. Zovi kad budes imao vremena pa da procaskamo... ;)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

^Upravo nam je svima rekao da smo budale i neznalice, a on pametan :kezo:

(salim se naravno, cisto da napomenem i pored smajlija, jer se ovde stvari tumace na neocekivane nacine :D)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zbog svega navedenog ja i navijam za turbo dizela. Manje zbog potrošnje, više zbog vozne dinamike.

@Next Pojma nemam da li ću ostati ili ne, al se trudim da kad idem negde dalje da me voze. Ne zato što mi teško pada da vozim, nego zato što mi teško pada da putujem puntom i raspadnem se kad se vratim kući.

Plin je svakako opcija ako na kraju bude benzinac.

Markoni dogovoreno.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Pajina obnova voznog parka

Post od sasa lbg »

paja napisao:S mojih 10.000 km godišnje potrošnja mi je poslednja briga.
To je god. cca 450 -500 eur. Nije bogatstvo ali nije ni zanemarivo.

Послато са Galaxy Nexus
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Megane dCi 90 je Ok, može da se čipuje, uostalim mislim da je Zaxspeedov takav, tj. 85KS. Bolja varijanta je onaj od 105 tj. 110 KS ima 6 brzina.

Mislim da Markoni malo preteruje u vezi atmo benzinaca, ali on čovek gravitira malo bržim automobilima. Za prosečnu vožnju sasvim korektno, a i možeš da im krkneš plin. ;)
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Meni se cini da je onaj Bravo najizvesnija opcija :D
Zaključana tema