Turbo vs atmo iste snage

Tehnička pitanja i objašnjenja
Zaključana tema
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Re: Turbo vs atmo iste snage

Post od 16_Valve_ »

Dobar je to motor Nidzo, fabricki 150ks ako se ne varam. Samo mi je malo velika i teska 159 za stazu, uz duzno postovanje prema njihovom vesanju koje je odlicno :doubleup: Meni je ta 2.4 u sprintu napravila prilicne probleme, bezao mi je za duzinu-dve, kod njega je bilo 2 a kod mene 3 osobe u autu. Ja se zeznuo i mislio da je 1.9, nije mi pao na pamet taj 2.4 (nisam znao da samo on ima 2 auspuha od dizela) i kad je krenuo trecom da mi bezi reko ovaj nije 150ks. Jako me zanima kako ide 1.8 TBI, jesi se susreo sa takvim?

Dragane, po pitanju ovih stvari se uglavnom razumemo :pivo:
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jeste teška 159tka, ali bi se iznenadio kako sluša na stazi. Nema mnogo priuštivih limuzina koje pružaju takav užitak u vožnji. :-) Nego, da se vratimo na temu...

1750TBi je prava zverka, u Đulijeti ide do 230ks. Znam da je mnogo žedan, a kako ja imam do posla 38km u jednom smeru, a volim da stisnem gas, benzinac i nema nekog smisla.

Tapatalk HD
Poslednja izmena od nidza u 02 Feb 2013, 23:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

dragan napisao:posto sam pokusao da namestim da se cela stvar iskulira, a vidim da ti ostajes uporan evo ti moj najdirektniji odgovor, i potrudicu se da ne narusim pravila foruma -
prvo, pod kompleksasima kad sam ono napisao nisam mislio na tebe, vec na paljevine koje se trkaju po gradu radi lecenja svojih kompleksa, a ne radi voznje kao voznje ( i ne uzivaju ako nekog "ne oderu" )... zasto si se ti nasao prozvan ne znam, ali ocigledno te muci nesto...
Ok moja greska...moze biti da nisam shvatio taj deo tvog posta...inace nista me ne muci ali me nervira tvoje sprdanje sa tom sekundom koju sam pomenuo cisto kao cinjenicu a ne nesto sto je meni licno bitno.
Ja spadam u one kome sekunde uopste nisu na prvom mestu pri izboru auta (vrlo dobro znam da od njih nemam neke velike koristi osim da se merim sa nekim) za razliku od vas vozaca hot hatcheva i sl. sportskih verzija raznih modela...ne znam kakvi su isti po BG-u ali ovde su svi do jednog napaljeni adolescenti.

Iskreno protiv tebe nemam nista licno (kao ni protiv koga ovde) ali malo su pocle da me smaraju te definicije kako su atmo motori, manuelni menjac i hot hatchevi za prave ljubitelje a sve ostalo za neke bezveznjakovice. Znam da vecina misli kao ja ali eto ne zeli da ulazi u raspravu.

Sto se Starca tice, nisam primetio da mu treba advokat jer vrlo dobro ume da odgovori ako ima potrebu za tim.
Ja njega nisam uvredio...covek jednostavno ima takav stav, uvek tera kontru i uvek je najpametniji, sto ne vidim kao lose.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Aj' malo da pisemo vezano za temu... :D

Veceras se videh sa Saletom (sale vti) u gradu, pa malo procaskasmo na ovu temu.
Honda mu je bombona, pravi "streetfighter" :doubleup:
Naravno provozali smo se malo, i u ovom slucaju atmosferac je definitivno brzi od turba (oba 200 KS).
Bas me zanimalo sta kaze zeperfs posto ga dosta ljudi ovde koristi, pa i ja, pa sam stavio na duel Type R i FR-a (jer za Golfa koliko provalih daju podatke samo sa DSG menjacem)...
http://www.zeperfs.com/duel175-1350.htm
...i ispostavilo se sve kao sto je navedeno ovde. Honda je osetno brza narocito posle 3. brzine.
Ja sam imao balast od 105 kg, ali i bez njega bi postojala razlika siguran sam jer Honda ide nenormalno dobro, o zvuku da ne govorim, a i Sale to "tera" onako muski... :doubleup:

Slika
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Uf koja slika :trljamoci: :klanjamse:

Eto kako ide atmosferac sa nikakvim obrtnim momentom maltene :)
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Auto "sabija" sto bi rekla ova omladina... Zaljubio sam se :oops:
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Kad ti posle svega sto si vozio kazes to, ne mogu da ne verujem :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pa da, dok neko radi, neko se zahebava po gradu :kezo:

opasna je ta honda, nema sta, verujem da i zvuk ima odlican, sigurno puca adrenalin kad se ocepi...sasavi su ti japanci :mrgreen:
pretpostavljam da ste svi na letnjim gumama bili?
ja jedva cekam da obujem letnje opet, pa da vidimo kako onda stoje stvari... :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Markoni napisao:Auto "sabija" sto bi rekla ova omladina
Mani se sabijanja, tebi je bar toga dosta. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Sto se Starca tice, nisam primetio da mu treba advokat jer vrlo dobro ume da odgovori ako ima potrebu za tim.
Ja njega nisam uvredio...covek jednostavno ima takav stav, uvek tera kontru i uvek je najpametniji, sto ne vidim kao lose.
Naravno da su to loše osobine. Međutim, ne prepoznajem ih kod sebe, pa i nema razloga da nešto posebno reagujem. Naravno, to što ih ti prepoznaješ kod mene je legitimno i ja te neću ubeđivati u suprotno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma nisam mislio nista lose...to je bila sala...ako ti se ne svidja ja je povlacim, nije problem.
Problem je sto Dragan u nedostatku argumenata ukljucuje i druge ljude u diskusiju cisto da bi prebacio raspravu na drugu temu.
Ja necu da kopam njegove postove u kojima je prozivao druge, niti mislim da mi je to posao ali eto njemu je to bitno :zbunjen:

Inace ova tema izgleda da moze pod kljuc...vec smo zakljucili da su astmo motori najbolji na svetu, da je turbina nepotrebna, da je dizel za poljoprivredike, da su HH-evi za mangupe itd.

@Markoni

Nije mi jasno kako ta Honda moze da ide mnogo bolje od tvog Golfa kad svi testovi ukazuju suprotno ali neka bude...

Evo ti poredjenje sa aktuelnim Type R-om:

http://www.sportauto.de/vergleichstest/ ... tml?show=4

I podaci za stari:

http://www.sportauto.de/supertest/r-fah ... tml?show=4

Da ne pricam o tome kako je to najjace izdanje 2.0 atmo motora kod Honde i najslabije verzija 2.0 TFSI motora.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ma, ne ljutim se, u redu je... :kafa:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

@floyd

Sale vozi stariju verziju Type R koja je koliko znam po svemu bolja od ove aktuelne...
Uporedi vremena ubrzanja do 160 recimo pa ces videti da je razlika skoro 2 sekunde u korist starog Type R u odnosu na GTI...

Edit: Sad vidim da kada izaberem rezultate za GTI ostanu mi za novi Type R (gledam sa telefona)...

@Geza

Ma jok bre :D

Tapatalk Post
Poslednja izmena od Markoni u 03 Feb 2013, 11:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Da starija generacija type r ima bolje preformanse od novije.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Znam da Sale vozi stariju...ispod sam stavio link i sa podacima za taj model.
On jeste bolji od novog ali nije ni od Golfa...po onome sto pise u tabeli ispada da su na pravcu "tu negde" ali je Golf bolji u medjuubrzanjima.

Pored toga, stara je 140kg laksa od Golfa dok su novi Type R i GTI iste tezine.
Zaključana tema