Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od stefanan »

I tu dolazimo do svrhe X6M,nabijanje kompleksa ljudima u HH :mrgreen:

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Za 6x vise para... :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Markoni napisao:Ja provozah Q7 V12 TDI, Touareg W12, Cayenne Turbo S...
Ta kola idu kao blesava, ali iskreno uopste mi se ne svidja osecaj kada krenes brzo da ih vozis (ne racunajuci autoput). Audi S3 je za njih WRC automobil iako je sporiji na ubrzanju...
Oni jednostavno nisu napravljeni za bilo kakvo ludovanje osim brze voznje autoputem...
poenta je upravo u tome da auto ne mora da bude najbrzi na planeti da bi mogao da ga volis, nego da sve zavisi od zelja, potreba i mogucnosti... i drugarov 328i je limuzina brza od mog hh, ali se trenutno ja ne bih nikako menjao sa njim...ali da bi nesto pricao trebao bi i da probas to isto...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

kao sto suv ne mora da bude najbrzi na navaku da bi mogao tim autom da krstaris sa 180+kmh na autoputu...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

A isto tako ne mora da bude najbrzi da bi uopste izasao na Navak...
Shodno tome ces i rezultate dobiti.
Kao onaj sa X6-icom... Vozio covek po Navaku,sto ne znaci da je mogao i neke rezultate da postigne,ali zasto ne bi provozao?
Nece biti isti osecaj kao u sportskom automobilu,nece biti ni G sila ista,meni licno ne bi bilo zanimljivo,ali ako je njemu to zanimljivo,sto da ne...
A i za cenu tih guma koje je unistio je mogao da iznajmi Ferrarija i da ga vozi po Navaku...
Ako se ne varam i magazini,auto emisije su terali SUV-ove po stazama...
Nisam znao da ima uslova za Navak... Ali ocigledno u necijim ocima ima...

A drugu pricu za stiskanje gasa u SUV-u na pravcu,tesko mi je bilo da poverujem da smo i zapoceli :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

zato mu se i raspao diferencijal, zato sto treba da se vozi na navaku...
uostalom, cela tema je otisla u k... i gomila ljudi prica napamet ili samo da bi drugim terala inat, a pri tome ni ne procitaju pola sta se pise ovde...
posto je od mene pocelo, mogu samo da kazem koji sam moj i spomenuo i q5 i autoput i sve ostalo...
whatever... :pivo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Svakom automobilu ce trebati nesto da se steluje posle izivljavanja na stazi,pogotovo takvoj,maloj sa dosta skretanja...
Naravno,lakse je dovesti SUV do limita i sjebati mu nesto njegovom masom,nego bilo koji drugi auto...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

pitaj markonija da li je nesto stelovao na r26, autu koji jeste napravljen da se ocepi na takvoj stazi...ili jos 10 likova iz te ekipe, da li se bilo kome od njih nesto raspalo... :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ovaj forum postaje cirkus majke mi.

Cekajte, jel mi sad treba da se ubedjujemo da li dzip treba da se vozi kao sportski automobil? Napisao vam je Markoni lepo kakav je osecaj u dzipu divljati. Napisao sam i ja kakav je osecaj to raditi. Ne kupujes starke da bi trcao. Ne kupujes BMX da bi se trkao na biciklistickoj trci. Ne kupujes pekinezera da bude pas cuvar. Ne kupujes cips ako hoces da smrsas. Ne kupujes SUV ako hoces da se trkas po ulicama.

Ako neko ide sa jugom 45 na stazu ide jer nema novca da kupi bolji auto. Ako ide sa dzipom od 100.000e ide jer je ili glup ili hoce da se kurci po drustvu, a ovaj je upravo to hteo jer mu je i snimak takav.

aDrei, likove koje sam ja prozvao da kupuju SUV za poziranje, konkretno par osoba takvih znam nemaju nista protiv da budu prozvani za to i slazu se. Ne vide nista lose da im se sponzoruse lepe za auto, tako da im i prija da se pomene kako uspevaju u tome. Nema potrebe ti da ih branis kad vec otvoreno pricam s njima o tome ;)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Kad sam ja jednog kolegu pitao zasto je kupio X6, rece mi covek da se ribe lepe na njega... :kezo:
To ti je to razmisljanje... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pazi, ja iskreno nemam nista protiv tog razmisljanja. On svoj novac koristi da iskoristi zensku glupost. Niti mene pogadja niti mi smeta, njegov izbor.

Samo ako je vec tako, neka se drzi toga, ne mora na stazu da ide :D
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ti na osnovu tog lika tvrdis da svako ko kupuje suv kupio ga je za kurcenje... i tvoj cuvena wanna be nesto sto nisi :trljamoci:

eto ja znam primer decka koji ima firmu u fr, cesto putuje srb-fr, kupio je nov Q7 4.2TDI koji je platio oko 100.000e i prelazi godisnje okoo 60.000km sa njim, 90% je autoput i brzine preko 200kmh... sa druge strane ti koji si kupio polovan M3 star 5god, hoces da platis personalizovane tablice, a kupujes polovne zimske gume, kazes da ga vozis samo po gradu a da za bg ides sa 320d koji trosi 6l jer M3 mnogo trosi... i ti pricas za tako nekog da je kupio Q7 samo da bi se kurcio?

nemam nista protiv tebe ali budi bar malo realan... prvo sam iskulirao tvoj post,ali ti i dalje nastavlljas istu pricu :zbunjen:
Poslednja izmena od ADrei u 12 Mar 2013, 13:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa onda ni taj sa Q7 nije baš čist jer za te brzine i autoput ima dobar izbor limuzina.
Ja znam jednu domaćicu koja vozi Q7 4.2 V8 FSI :kezo: ali ona je operisana od automobilizma, sviđa joj se bezbednost i to što ima 7 sedišta pa staju sva deca :)
Nisam je čuo u životu da je pohvalila ili pomenula svoj automobil, sem ovih par stavki.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od Ivan »

Za ljude koji ne zahtevaju vrhunske performanse SUV je mnogo bolji izbor jer je udoniji pogotovo u kombinaciji sa vazdusnim ogibljenjem, veci klirena je uvek koristan kao i dodatni prostor dok manja g sila u krivini njih ne dotice.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Od svakog auta ima bolji, tako da ne vidim čemu sprdanje sa nečijim izborom. Novi SUV-ovi pored toga što "produžuju muškost", " produbljuju ženskost", pružaju i taj osećaj povišene bezbednosti, pa zato ponekad i nateraju vlasnike na bržu vožnju. Ne vidim ništa loše u tome (naravno dok ne divljaju) niti "seljoberski". Naravno da u svemu treba imati meru, i ne mislim da je 200km/h mera (već prilično iznad mere), ali ako bi me neko pitao da li bi se sigurnije osećao u Q7, X6 itd ili u Korsi, Astri OPC, Cliu, Meganu RS pri 200km/h na autoputu, odgovor bi bio u ovim prvim, pa bi verovatno pre njih vozio tim brzinama.
Eto, sad kad sam to napisao proverio sam...piša mi se nije ni povećala ni smanjila. :zbunjen:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori