Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)
Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)
aDrei, ili si bezobrazan ili si glup. Jel taj tvoj drug ide na stazu sa tim autom? Moj otac vozi SUV, ima sada problema s ledjima i ne vozi 320D vise, nisam rekao nista lose za njega. Lepo sam naveo na kakve ljude mislim, nemoj da izvrces moje reci.
Sto se tice ostalog prozivanja mene, necu da odgovaram na takve stvari, dosao sam ovde da iznosim svoja misljenja a ne da se raspravljam sa ljubomornim ljudima (ne odnosi se na ostale da se neko ne nadje uvredjen, odnosi se tacno na tebe).
Razmisli samo da ljudi sto bolji auto imaju prelaze manje sa njim (sportskim naravno), pa ako je ceo svet glup onda sam i ja glup.
Hvala na razumevanju.
Sto se tice ostalog prozivanja mene, necu da odgovaram na takve stvari, dosao sam ovde da iznosim svoja misljenja a ne da se raspravljam sa ljubomornim ljudima (ne odnosi se na ostale da se neko ne nadje uvredjen, odnosi se tacno na tebe).
Razmisli samo da ljudi sto bolji auto imaju prelaze manje sa njim (sportskim naravno), pa ako je ceo svet glup onda sam i ja glup.
Hvala na razumevanju.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ti mislis da je tvoje misljenje kao i Markonijevo relevantno za svakoga?AcaKayak napisao:Ovaj forum postaje cirkus majke mi.
Cekajte, jel mi sad treba da se ubedjujemo da li dzip treba da se vozi kao sportski automobil? Napisao vam je Markoni lepo kakav je osecaj u dzipu divljati. Napisao sam i ja kakav je osecaj to raditi. Ne kupujes starke da bi trcao. Ne kupujes BMX da bi se trkao na biciklistickoj trci. Ne kupujes pekinezera da bude pas cuvar. Ne kupujes cips ako hoces da smrsas. Ne kupujes SUV ako hoces da se trkas po ulicama.
Ako neko ide sa jugom 45 na stazu ide jer nema novca da kupi bolji auto. Ako ide sa dzipom od 100.000e ide jer je ili glup ili hoce da se kurci po drustvu, a ovaj je upravo to hteo jer mu je i snimak takav.
aDrei, likove koje sam ja prozvao da kupuju SUV za poziranje, konkretno par osoba takvih znam nemaju nista protiv da budu prozvani za to i slazu se. Ne vide nista lose da im se sponzoruse lepe za auto, tako da im i prija da se pomene kako uspevaju u tome. Nema potrebe ti da ih branis kad vec otvoreno pricam s njima o tome

Brzine idu u H-a !!!

Re: AW: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)
Bar je covek iskrenMarkoni napisao:Kad sam ja jednog kolegu pitao zasto je kupio X6, rece mi covek da se ribe lepe na njega...![]()
To ti je to razmisljanje...

Inace slazem se sa tobom oko osecaja brzine u dzipu...nemam iskustva sa mnogim modelima kao ti ali sam se vise puta vozio u ortakovom X6 40d koji vazi za SUV koji je najpriblizniji autu...ide kao nenormalan ali nije mi to to

Samo ulazenje (penjanje) u njega mi ubija volju za uzivanje u voznji.
ADrei, svaka cast tom tvom prijatelju koji 90% autoputa od Pariza do BG-a vozi preko 200...ja ne znam nikog ko je to uspeo (ukljucujuci i mene) a poznajem dosta nasih tamo.
Inace, dzipovi su macho automobili samo u Rusiji i na Balkanu...u CH ih u 90% slucajeva voze starije gospodje.
Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Poslednja izmena od Floyd u 12 Mar 2013, 13:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Re: Da li je veličina bitna?
moj post se odnosio na ovaj... nigde nisi spomenuo voznju na stazi nego si rekao da je onaj ko vozi brzo SUV debil i seljak...AcaKayak napisao:Ima razlike, razlika je u tome sto ako kupis sportski auto i vozis ga brzo radis ono za sta je relativno i namenjen (relativno jer je za stazu a ne za uicu). Ako kupis SUV i radis to isto onda si neki wanna be something, a ustvari debil. Meni drustvo tipa sin od tog i tog s toliko i toliko para dodje u Q7 i prvo pita sto si uzeo M3 a ne Q7. Ja mu kazem da sam sportista i da volim sportske aute a ne nesto sto treba da vozi neki penzioner radi laskeg ulaska i izlaska iz auta, ubacivanja porodice u njega, udobnosti itd... Onda on kaze pa mozes ti i ovaj Q7 da vozis brzo... I sta ja sad njemu da kazem na to?
U principu, bar gledano kod mladjih, SUV ako si kupio 99% zelis da skrenes paznju na sebe. Samim tim si seljak kad dajes gas na semaforu. Ako si kupio sportski auto ne mora da znaci da ne zelis da skrenes paznju na sebe, ali bar postoji mogucnost da uzivas u tome za sta tvoj auto zaista i sluzi. Da ne pricam o razlici ako meni izleti ker sa 100 na sat da cu da skrenem i vratim se u svoju traku i o tome da ako taj u Q7 uradi to isto da ce auto da mu se prevrne pet puta... Ja ne pokusavam s M3 da vozim offroad, isto tako smatram da ne treba pokusavati sa Q7 biti neki trkac... To je poenta. Doduse Q7 nije bas ni za offroad, ali nema veze.
16 valve, moja potrosnja u M3 nije bas realna jer ja taj auto koristim samo za uzivanje na praznim ulicama i vozim ga daleko od normalne voznje. Svaki auto s takvim nacinom voznje bi trosio mnogo. Ali svejedno trosi duplo vise od A6 3.0tdi koji sam vozio i 30% vise od 335i koji je jos i bio kabriolet (veca tezina = veca potrosnja). Za svako ozbiljniju kilometrazu koristim 320d a on mi trosi 6-7 litara, zavisi gde vozim (ali ga ne vozim kao M3). M3 sam vozio do beograda mozda 3-4 puta u zadnjih 20 dolazaka... A nikada nisam isao s njime dalje od toga. Ima vise razloga za to, jedan je i sto cu ga tesko prodati s velikom kilometrazom. Doduse ici cu na leto u Budimpestu kad budem isao tamo da treniram da bih ga vozio na Hungaroringu, ali to je vec offtopic, samo pisem posto si pomenuo potrosnju da znas da i nije bas realna.
i izvinjavam se ako je bilo iceg uvredljivog u mom postu,ja sam samo izneo svoje misljenje na tvoje vredjanje vozaca SUV vozila...
- Day Walker
Citiracu sam sebe, post iz teme o testovima
Day Walker napisao:Do pre 20min sam imao priliku da uzivam u X6 5.0i Xdrive![]()
Automobil je cista perverzija..
V8 motor, 407ks... Zvuk je![]()
Bili smo malo i na poligonu na Banjici, i mogu vam reci, da je i pored 4x4 i svih mogucih sistema i dalje veoma zanimljiv po snegu.
Dzip je zaista udoban i pored enormno velikih felgi. Mesta ima i vise nego dovoljno. Malo mi se ne svidja polozaj na zadnjoj klupi zbog naglo padajuceg krova, ali Boze moj, i pored toga bih ga rado kupio :smesko:
Bio sam skeptik sto se tice ovog vozila, i mogao sam da se zakunem da nikada ne bih kupio X6 jer mi deluje kao vozilo za pacenike sa kompleksima, ali javno priznajem da sam pogresio![]()
Ne znam sta bih jos dodao, osim da sam odusevljen.
Brzine idu u H-a !!!

Day walker, ne mora moje ili Markonijevo misljenje da odgovara svima, ali mi smo izneli misljenje bez da napadamo nekoga direktno.
Ja ne znam kakve veze ima to koliko ja vozim moj auto, gde ga vozim i da li sam hteo da platim tablicu ili auspuh ili da ga napravim da bude M3 na sprat sa zelenim cveticima na sebi, to je moja licna stvar i ja radim s njom sta god hocu i nema sta da mi bilo ko pametuje oko toga.
Adrei, napomenuo sam za onih 99% da su mladji ljudi, a odnosi se na osobe kojima otac kupuje auto. Ako trazis od tate Q7, sto dalje znaci da ti ne treba za neki posao ili nesto jer da imas posao ne bi ga trazio od tate velika je verovatnoca da ce ti za to trebati.
Plus, prica je otisla u smeru voznje SUV-a na stazi.
Day walker, taj dzip kojim si ti odusevljen je sporiji od megana RS trophy 25 sekundi na Nirburgringu... A kad je neki auto 1 jedan sekund brzi od drugog odmah se svi fanovi popnu na glavu kako je taj auto bolji milion puta... Malo realnosti nije na odmet...
Naravno da je u pitanju sjajan auto i sjajan motor, nemojte misliti da sad teram kontru, samo kazem da nije za trke.
Tek sad vidim koliko je starac ustvari pametan sto je pre par strana prestao da se ubedjuje s ljudima suprotnog misljenja
Ja ne znam kakve veze ima to koliko ja vozim moj auto, gde ga vozim i da li sam hteo da platim tablicu ili auspuh ili da ga napravim da bude M3 na sprat sa zelenim cveticima na sebi, to je moja licna stvar i ja radim s njom sta god hocu i nema sta da mi bilo ko pametuje oko toga.
Adrei, napomenuo sam za onih 99% da su mladji ljudi, a odnosi se na osobe kojima otac kupuje auto. Ako trazis od tate Q7, sto dalje znaci da ti ne treba za neki posao ili nesto jer da imas posao ne bi ga trazio od tate velika je verovatnoca da ce ti za to trebati.
Plus, prica je otisla u smeru voznje SUV-a na stazi.
Day walker, taj dzip kojim si ti odusevljen je sporiji od megana RS trophy 25 sekundi na Nirburgringu... A kad je neki auto 1 jedan sekund brzi od drugog odmah se svi fanovi popnu na glavu kako je taj auto bolji milion puta... Malo realnosti nije na odmet...
Naravno da je u pitanju sjajan auto i sjajan motor, nemojte misliti da sad teram kontru, samo kazem da nije za trke.
Tek sad vidim koliko je starac ustvari pametan sto je pre par strana prestao da se ubedjuje s ljudima suprotnog misljenja

- Day Walker
Poenta mog posta, na koju sam hteo da ukazem, je da svako od nas ima svoje misljenje, sopstvene afinitete..
Npr, ja ne volim hardcore automobile i sirovu snagu..
Radije bih vozio taj x6 nego pomenuti megan.. (bez da gledamo cenu, brend itd.)
Ali to sam samo ja... Over and out..
Npr, ja ne volim hardcore automobile i sirovu snagu..
Radije bih vozio taj x6 nego pomenuti megan.. (bez da gledamo cenu, brend itd.)
Ali to sam samo ja... Over and out..
Brzine idu u H-a !!!

Naravno, svako ima svoje misljenje, normalna stvar. Ja samo ne volim da neko zbog mog misljenja mene direktno napada, ja to ne radim drugima necu da dozvolim da bilo ko drugi to isto radi meni 
Nema svrhe dalje da pisem na ovu temu, misljenje svakako necu promeniti, a verujem da ni onaj koji drugacije misli od mene nakon mog pisanja nece nista promeniti u razmisljanju.

Nema svrhe dalje da pisem na ovu temu, misljenje svakako necu promeniti, a verujem da ni onaj koji drugacije misli od mene nakon mog pisanja nece nista promeniti u razmisljanju.
Aco, ne znam zašto mi se čini da si se naljutio?
Starac je prestao da se ubeđuje sa ljudima koji imaju suprotno mišljenje i to je kažeš dobro, ne branim, ali da li to treba da znači: Ako ne mogu da vas ubedim da sam u pravu, vratite mi moje igračke, neću više da se igram sa vama?
Treba samo malo manje ostrašćeno prilaziti ovakvim (svim) temama.
I sam si lepo napisao:"Ja ne znam kakve veze ima to koliko ja vozim moj auto, gde ga vozim i da li sam hteo da platim tablicu ili auspuh ili da ga napravim da bude M3 na sprat sa zelenim cveticima na sebi, to je moja licna stvar i ja radim s njom sta god hocu i nema sta da mi bilo ko pametuje oko toga."
I apsulutno si u pravu, sada to samo treba preneti i primeniti i na vlasnike drugih tipova vozila.
Starac je prestao da se ubeđuje sa ljudima koji imaju suprotno mišljenje i to je kažeš dobro, ne branim, ali da li to treba da znači: Ako ne mogu da vas ubedim da sam u pravu, vratite mi moje igračke, neću više da se igram sa vama?

Treba samo malo manje ostrašćeno prilaziti ovakvim (svim) temama.
I sam si lepo napisao:"Ja ne znam kakve veze ima to koliko ja vozim moj auto, gde ga vozim i da li sam hteo da platim tablicu ili auspuh ili da ga napravim da bude M3 na sprat sa zelenim cveticima na sebi, to je moja licna stvar i ja radim s njom sta god hocu i nema sta da mi bilo ko pametuje oko toga."
I apsulutno si u pravu, sada to samo treba preneti i primeniti i na vlasnike drugih tipova vozila.

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Pa kako da ne gledas cenu kada je ona i posedovanje sredstava osnova za kupovinu nekog auta.Day Walker napisao:Radije bih vozio taj x6 nego pomenuti megan.. (bez da gledamo cenu, brend itd.)
To je isto kao da si napisao da bi radije uzeo salonac od 300kvm u centru nego garsonjeru u Krnjaci...nije nego.
Eto ja bi pre X6 radije vozio CLS 350 i jos bi mi ostao kusur

- Day Walker
Nije poenta bila u tome o cemu ti pricas..
Vec da bih radije vozio napucani "djip" nego napucani kupe
Zasto? Pa nemam pojma... Vise mi se svidja
Tj da uprostim: da biram trenutno npr C klasu ili GLK, uzeo bih GLK
Vec da bih radije vozio napucani "djip" nego napucani kupe

Zasto? Pa nemam pojma... Vise mi se svidja

Tj da uprostim: da biram trenutno npr C klasu ili GLK, uzeo bih GLK
Brzine idu u H-a !!!

Ok, to je stvar izbora i ukusa 

kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti...
jasna stvar
malo treba spustiti tenziju, da sad sedimo kod petosevica porucili bi jos jednu turu sigurno...i da je plati ko ima najveci...djip
jasna stvar

malo treba spustiti tenziju, da sad sedimo kod petosevica porucili bi jos jednu turu sigurno...i da je plati ko ima najveci...djip

Tema je zastranila malo, ali fino je da ste civilizovano smirili strasti.
Retko je tako nešto videti na forumima.
Problem je što nekome jeste veličina bitna, nekom ne. Apsolutno svaka priča ima svoj smisao. Čak i ja koji ne volim SUV, ne bih se bunio da imam jedan za duža putovanja (mada Alfa to jako dobro nosi), ali kao ljubitelj planine i redovan skijaš itekako poštujem dobru 4x4 spravu. HH vs SUV su dve krajnosti i teško je naći nešto zajedničko. Prava stvar je imati oba, a eventualno i nešto između. Ofkors, slabo je to realno u Srbiji, sem za par izuzetaka koji potvrđuju pravilo.

Problem je što nekome jeste veličina bitna, nekom ne. Apsolutno svaka priča ima svoj smisao. Čak i ja koji ne volim SUV, ne bih se bunio da imam jedan za duža putovanja (mada Alfa to jako dobro nosi), ali kao ljubitelj planine i redovan skijaš itekako poštujem dobru 4x4 spravu. HH vs SUV su dve krajnosti i teško je naći nešto zajedničko. Prava stvar je imati oba, a eventualno i nešto između. Ofkors, slabo je to realno u Srbiji, sem za par izuzetaka koji potvrđuju pravilo.
Zato sto pise ono sto misli ili zato sto se tebi to ne dopada? Nisam njegov advokat, ali se slazem u 90% stavova sa ADrei i ako je nesto bezobrazno onda je to reci drugom clanu foruma da je glup.AcaKayak napisao:aDrei, ili si bezobrazan ili si glup.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!