Crna Gora kolima
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Crna Gora kolima
Za mene postoji Boka u koju volim da idem i ostatak u koji ne idem uopste nit me interesuje. Boka svake godine toliko napreduje da me iznenadi, ukljucujuci tu i uslugu, ali i dalje stoji da bih za pare isao negde drugde.
Crna gora ima baš lepo primorje, mislim na prirodu, more,...
Fina je boka, steta sto more nije slano i sto nema plaze.
Ne znam,prošle god sam u ovo vreme već bio kod kuće i rano mi je nekako. Sedim na plaži a iza leđa buše,testerišu,farbaju kafiće uz obalu, generalno veće su šanse da more bude hladnije,vreme kilavo, a ni cvrčci se još ne čujuRakhil napisao:Ji 4Tze, da te podsetim da ja ipak im
Dunx - Sto? Meni kraj juna do jaja, nije guzva ko usred jula a vec sve radi

Ima i svojih prednosti ali kad izvagam prevagne u korist druge varijanta.
Mislim da si ti ili neko pomenuo pijacu u Kotoru (kod starog grada) koja ima dosta jakecene pa da dodam kao info da se jeftinije može pazariti na,kako oni zovu,kamionskoj pijaci. Kad se prođe tunel ka Tivtu skrene se levo ka Kips-u i sa desne strane je posle 150-200m.
t
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Prošle godine sam prvi put bio na Ulcinjskoj plaži i na Adi Bojani. To mi je sad umiljeni deo CG primorja, bar u sezoni. Ono je uživancija, najbliže Grčkoj što Crna Gora ima da ponudi u smislu prostora na plaži i neguranja. Plaža je kilometarska, peščana, sa dugim ulaskom u vodu.
Ne znam kako je za smeštaj pošto sam dolazio samo na dan, taj deo je mahom albanski. A ne znam ni da li bi hteo da budem svo vreme tamo jer iako nema problema sa gužvom ima sa vetrom - kažu da stalno duva popodne, a kad se dignu se talasi možeš da se zezaš sa dušekom ali nije za plivanje.
Ne znam kako je za smeštaj pošto sam dolazio samo na dan, taj deo je mahom albanski. A ne znam ni da li bi hteo da budem svo vreme tamo jer iako nema problema sa gužvom ima sa vetrom - kažu da stalno duva popodne, a kad se dignu se talasi možeš da se zezaš sa dušekom ali nije za plivanje.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
U Ulcinju imam rodbinu.Mnogo puta letovao kao dete.To su bila neka druga vremena.
Velika plaza je super mesto bila.Borova suma sa hotelom albatros je privlacila samo nemacke turiste.
U sustini u Ulcinju letuju Kosovari.Npr 99 pola Kosova je letovalo u Ulcinju.Slali su ih autobusima kao stoku dole.Sve im je bilo placeno.Kao nagrada za dogadjaje 99.
Zadnji put sam bio 2011.Nisam se osecao prijatno.Ne preporucujem za odmor.
Ada Bojana ili hotelski kompleks,kazu da je ok
Nisam bio nikad.Valjda je zatvorenog tipa,te ne moze svako da se useta.
Sto se tice vetra i talasa.Ima ih.Ne svaki dan,ali ih ima.
Moram naglasiti,da kada duva vetar ,najbezbednije je u plicaku 10 met od obale i skakanje po talasima sa vodom iznad kolena.
Zbog konfiguracije morskog dna na Velikoj plazi ,jakih struja i velikih talasa moze se desitit najgore.
Plivanje sa dusekom u tim okolnostima je suludo.
U najboljem slucaju zavrsis na pucini,u Albaniji....
Velika plaza je super mesto bila.Borova suma sa hotelom albatros je privlacila samo nemacke turiste.
U sustini u Ulcinju letuju Kosovari.Npr 99 pola Kosova je letovalo u Ulcinju.Slali su ih autobusima kao stoku dole.Sve im je bilo placeno.Kao nagrada za dogadjaje 99.
Zadnji put sam bio 2011.Nisam se osecao prijatno.Ne preporucujem za odmor.
Ada Bojana ili hotelski kompleks,kazu da je ok
Nisam bio nikad.Valjda je zatvorenog tipa,te ne moze svako da se useta.
Sto se tice vetra i talasa.Ima ih.Ne svaki dan,ali ih ima.
Moram naglasiti,da kada duva vetar ,najbezbednije je u plicaku 10 met od obale i skakanje po talasima sa vodom iznad kolena.
Zbog konfiguracije morskog dna na Velikoj plazi ,jakih struja i velikih talasa moze se desitit najgore.
Plivanje sa dusekom u tim okolnostima je suludo.
U najboljem slucaju zavrsis na pucini,u Albaniji....
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
I dalje mi je situacija šućmurasta, ne znam da li se smem zaputiti put Grčke sa malenom. Stoga se povećavaju šanse da ću da pojedem ono što sam... skuvao
i letujem u CG. Ne dolazi u obzir ništa osim HN i okoline, putovao bih preko Bosne jer je put bolji + imam gde da odmorim ako zatreba.
Pošto sam u HN bio pre 12 godina, valjao bi mi info iz prve ruke onoga ko je skoro bio, kakva je to varijanta za letovanje sa malim detetom (10 meseci)? Kakve su plaže, koliko je topla i čista voda itd... Šta se plaća od harača itd...

Pošto sam u HN bio pre 12 godina, valjao bi mi info iz prve ruke onoga ko je skoro bio, kakva je to varijanta za letovanje sa malim detetom (10 meseci)? Kakve su plaže, koliko je topla i čista voda itd... Šta se plaća od harača itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
E pa ako je dotle došlo, da se u Cg opet letuje 

- Vladapetr
Ne pitaj me ništa, loše spavam danima... 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ma nema sta da se bojis da odes u GR, njihova situacija sigurno nece uticati na turiste.
Ja sam bio i u vreme kad navodno nisu gorivo sipali. Naravno da su sipali svakom ko je dosao na pumpu (od turista, za lokalce nemam pojma).
Ja sam bio i u vreme kad navodno nisu gorivo sipali. Naravno da su sipali svakom ko je dosao na pumpu (od turista, za lokalce nemam pojma).
Brzine idu u H-a !!!

- Vladapetr
Ma ne brinem zbog situacije u Grčkoj, nego mi malena nije za duža putovanja. Do HN mogu iz 2 puta po 4 sata
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Vidi hotel rivijera u Petrovcu.Vladapetr napisao:I dalje mi je situacija šućmurasta, ne znam da li se smem zaputiti put Grčke sa malenom. Stoga se povećavaju šanse da ću da pojedem ono što sam... skuvaoi letujem u CG. Ne dolazi u obzir ništa osim HN i okoline, putovao bih preko Bosne jer je put bolji + imam gde da odmorim ako zatreba.
Tamo smo letovali prosle,idemo i ove.Cura je imala tad 14 meseci.Bolje mesto nisam mogao naci.Sve je na 5 minuta.Hotel je ok,bazen,igraonica za decu i najvaznije ima ogroman vrt sa hladivinom.Hotelska plaza je na 5 min.
Nije plaza kao u grckoj,ali vuci mali dete od 10 meseci u neko grcko selo bez pedijatra je po meni suludo.Mada ja sam ekstrem.Mozda i gori od Ogija po nekim pitanjima

Uostalom detetu od 10 meseci nije ni mesto mesto na plazi posle 10h.Znaci treba ti neka borova sumica ,maslinjak gde se mozes povuci sa bebcem a ne bezati u sobu i vuci stvari tamo vamo....
- Vladapetr
Mi ne radimo u istoj firmi
bacio sam pogled nabrzaka na cene, nije to za nas studente.

Za porodicno letovanje sa malom decom, u CG je najbolja varijanta Jaz.
HN uopste nije pogodan za letovanje sa malom decom, jos ako ne nadjes smestaj na bas eksra lokaciji, to je svakodnevno njakanje po stepenicama sa kolicima i pratecom opremom za bebu... Da ne pominjem da u principu nema nekih ekstra plaza...
Na Jazu ima hotela koji nude skroz pristojan smestaj po korektnim cenama, besplatan parking tokom celog boravka, besplatne lezaljke tokom boravka, bukvalno si na samoj obali a za plazu sta reci kada je nedavno proglasena za najlepsu plazu u Evropi (i to od izuzetno prizate institucije u svetu turizma). Evo i ja moju porodicu iz BD svaki dan vodim na plazu Jaz i prezadovoljni smo sa svime (higijena, imas i pesaci i sljunkoviti deo, imobilijar odlican, usluga, nema velikih guzvi posto je plaza prostrana....).
Hrana je takodje ukljucena u aranzman a restoran je isto na samoj obali.
Jedina "mana" je sto osim plaze nemas NISTA. To je bas za nekoga ko zeli samo da se lepo odmori na miru, bez guzve, buke, na obali mora... i ko zeli da ima sve pogodnosti za malu decu.
A ako se zazelis bilo kakvih sadrzaja, za 5-6eur te taksi vozi do Budve na 10km, gde imas ponudu sta god ti padne na pamet (lunapark, setaliste, restorani, kafici, stari grad, marina.....). A mozes i svojim kolima posto je bas blizu.
Npr ovo:
http://www.poseidon-jaz.com/sr/smjestaj-na-plazi
ali ima i drugih varijanti
HN uopste nije pogodan za letovanje sa malom decom, jos ako ne nadjes smestaj na bas eksra lokaciji, to je svakodnevno njakanje po stepenicama sa kolicima i pratecom opremom za bebu... Da ne pominjem da u principu nema nekih ekstra plaza...
Na Jazu ima hotela koji nude skroz pristojan smestaj po korektnim cenama, besplatan parking tokom celog boravka, besplatne lezaljke tokom boravka, bukvalno si na samoj obali a za plazu sta reci kada je nedavno proglasena za najlepsu plazu u Evropi (i to od izuzetno prizate institucije u svetu turizma). Evo i ja moju porodicu iz BD svaki dan vodim na plazu Jaz i prezadovoljni smo sa svime (higijena, imas i pesaci i sljunkoviti deo, imobilijar odlican, usluga, nema velikih guzvi posto je plaza prostrana....).
Hrana je takodje ukljucena u aranzman a restoran je isto na samoj obali.
Jedina "mana" je sto osim plaze nemas NISTA. To je bas za nekoga ko zeli samo da se lepo odmori na miru, bez guzve, buke, na obali mora... i ko zeli da ima sve pogodnosti za malu decu.
A ako se zazelis bilo kakvih sadrzaja, za 5-6eur te taksi vozi do Budve na 10km, gde imas ponudu sta god ti padne na pamet (lunapark, setaliste, restorani, kafici, stari grad, marina.....). A mozes i svojim kolima posto je bas blizu.
Npr ovo:
http://www.poseidon-jaz.com/sr/smjestaj-na-plazi
ali ima i drugih varijanti
Ko god misli da dođje sad u Budvu da zna da je voda mnogo hladna. Vetar duva skoro po ceo dan. Ima i dosta oblaka.
Sent from my Iphone 6
Sent from my Iphone 6