Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Re: Dobro veče

Post od igor_harris »

dusman napisao:
NexT napisao:
Vladapetr napisao:Kad se pogleda broj učesnika koje AV dovozi busevima na svaki miting i uporedi sa brojem prisutnih na istom mitingu, jasno je da u svim do sada posećenim gradovima ima ogroman problem da dovedu neku hiljadu lokalnih simpatizera. Meni je to sasvim dovoljno za realan optimizam.
Drzavna preduzeca imaju "direktivu" da obaveste zaposlene u koliko h i gde se postavljaju autobusi. Pa ti nemoj da se pojavis.

Recimo da sam u tom poslu pa sam vrlo upoznat sa njihovom logistikom....
Inace, ako izuzmemo Lastu i neke vece igrace (koji imaju svoje nacine kompenzacije) uredno se placa po trzisnim cenama.
Izvini netacno, radim u jednoj drzavnoj instituciji/preduzecu, nikakvu direktivu nismo dobili niti sam ikad otisao na miting, to su gluposti koje se provlace unazad X godina.
Da dovoze ljude iz drugih gradova to da uvek je bilo to rade i zuti to su radili i rade Slobini, ovi sad i to nije nista sto nije tacno, ali da generalizujes da kazes da sva drzavna preduzeca imaju direktivu, to nije tacno.
Nije bas ni skroz netacno. Kod mene u firmi se to provlaci suptilno. Mi koji radimo na privremeno/povremenim ugovorima dobijamo sugestije, recimo od sekretarice direktora koja nam onako prijateljski u prolazu spomene da ne bi bilo lose da se mi koji smo na ugovor pojavimo na nekom mitingu.
Bilo je smradova naravno koji su se prijavljivali, odu kod nje, ona to pribelezi, da im karte i to je to. Ali naravno, nije dovoljno samo da se pojavis, to je ipak sekta, traze od tebe da budes dostupan 24/7.

Ovi sto su upali skoro preko stranke su kao robovi. Svake nedelje im salju poruke sa zadacima. Cimaju ih da ciste privatna gradilista nekih finansijera, gule bandere, rade najgore fizikalije plus turneja po Srbiji...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Igor je u pravu, imam dva drugara u jednoj drzavnoj firmi, jedan je inzenjer zaposlen na neodredjeno I niko ga ne smara, drugi ugovorac se sam podmetnuo da se uvlaci, prvo ie bilp sufliranje, sad vec dobija instrukcije, a ne dobija nista, ni lovu ni sendvic, cesto I o svom trosku jer se nada permanentnom poslu koji obecavaju... jbg ima svega

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

ikac2000 napisao:Pisaju dva crnca ispred Arene. Vidi ih pandur i kaze: momci jeste vi sa RTSa? Nismo. Onda smotajte te kablove i gubite se.
:kezo:
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

igor_harris napisao:
dusman napisao:
NexT napisao:
Vladapetr napisao:Kad se pogleda broj učesnika koje AV dovozi busevima na svaki miting i uporedi sa brojem prisutnih na istom mitingu, jasno je da u svim do sada posećenim gradovima ima ogroman problem da dovedu neku hiljadu lokalnih simpatizera. Meni je to sasvim dovoljno za realan optimizam.
Drzavna preduzeca imaju "direktivu" da obaveste zaposlene u koliko h i gde se postavljaju autobusi. Pa ti nemoj da se pojavis.

Inace, ako izuzmemo Lastu i neke vece igrace (koji imaju svoje nacine kompenzacije) uredno se placa po trzisnim cenama.
Izvini netacno, radim u jednoj drzavnoj instituciji/preduzecu, nikakvu direktivu nismo dobili niti sam ikad otisao na miting, to su gluposti koje se provlace unazad X godina.
Da dovoze ljude iz drugih gradova to da uvek je bilo to rade i zuti to su radili i rade Slobini, ovi sad i to nije nista sto nije tacno, ali da generalizujes da kazes da sva drzavna preduzeca imaju direktivu, to nije tacno.
Nije bas ni skroz netacno. Kod mene u firmi se to provlaci suptilno. Mi koji radimo na privremeno/povremenim ugovorima dobijamo sugestije, recimo od sekretarice direktora koja nam onako prijateljski u prolazu spomene da ne bi bilo lose da se mi koji smo na ugovor pojavimo na nekom mitingu.
Bilo je smradova naravno koji su se prijavljivali, odu kod nje, ona to pribelezi, da im karte i to je to. Ali naravno, nije dovoljno samo da se pojavis, to je ipak sekta, traze od tebe da budes dostupan 24/7.

Ovi sto su upali skoro preko stranke su kao robovi. Svake nedelje im salju poruke sa zadacima. Cimaju ih da ciste privatna gradilista nekih finansijera, gule bandere, rade najgore fizikalije plus turneja po Srbiji...
Netacno je da se salju direktive, a ti dobrovoljno pristajes da li hoces ili neces, naravno ako hoces i radis upasces za stalno, ali nije to SNS izmislila to su i zuti radili a pre njih i SPS, to je nesto drugo.
Niko ti nije naredio tebi kao nestranackoj licnosti da moras da ides kao sto je on rekao, vec ti se sugerise da bi bilo dobro, razlicite stvari i u zavisnosti od tebe mozes da dobijes i za stalno ako si aktivan bot...

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:

Post od igor_harris »

Nije sija nego vrat. Ne salju se direktive, ali ti se jasno stavlja do znanja sta je potrebno da uradis da bi dobio nesto ili kako ne bi izgubio i to sto vec imas.
Znaci po tebi sam ja "dobrovoljno" sebi potpisao raskid ugovora i to onda nije necija direktiva.
Nazovi to kako hoces, ali odvratno je.
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Odvratno jeste, dobrovoljno jeste(ako prihvatis), nazalost je tako, ali ne od danas tako se radi bar 20 god unazad.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Razmišljao sam gde ovo da napiše a da ima najviše efekta i pošto se ova tema po mom mišljenju dosta čita onda ću to uraditi ovde.

Juče se vraćam kući i stojim na semaforu. Iz suprotnog pravca isto tako stoji vozilo u krajnjoj desnoj traci bele boje. Iza njega nailazi vozilo crvene boje koje ide ka njhovoj levoj traci da se prestroji.
U trenutku se otvaraju zadnja vrat i to ona leva na belom autu i iz njega ispada dete ne starije od tri godine. Sreća pa je čovek koji je hteo da ide levo u crvenom autu sve video i zakočio. Svi smo bili u šoku. Otac vozač izlazi diže dete i smiruje jer se ovo jako uplašilo a i udarilo.

Koliko samo puta treba nekima objasniti zašto je potrebno da tako mala deca budu u posebnim sedištima i vezana i zašto ta zadnja vrat treba podesiti da ne mogu da se otvore iznutra.

Zamislite da je bilo u vožnji.
Poslednja izmena od samo polako u 10 Mar 2017, 10:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Pre će biti da je tako od 1945. godine.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:

Post od igor_harris »

Pa kod mene u firmi nikad nije bilo tako, cak se ni komunisti nisu mnogo mesali. Kod nas su dovodili iskljucivo po rodbinskoj vezi, generalni direktori nikad nisu bili stranacke licnosti, zato je firma i opstala i opstaje jos iz perioda pre 2.sv. rata. Tesko poverovati ali tako je.
Zanimljiv je podatak da smo pre 4 godine zabelezili prvi put od 90 i neke godine minus u poslovanju.

S obziron na to da sam trece koleno u firmi znam dosta dobro kako je bilo a kako je sada. Na zalost, bicu i poslednje koleno kako stvari stoje. "Dobrovoljno" kako ti kazes...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

dusman napisao:
NexT napisao:

Nikada sem kod naprednjaka nisam video konvoje od 100 autobusa koji idu s kraja na kraj drzave za svaki miting.
Ako ti bude dosadno, sacekaj poslednji miting u Bg, pa se prosetaj do parkinga kod Arene i Sava Centra da vidis koliko ce autobusa biti i koje ce tablice biti na njima.
Za drzavna preduzeca mozda nije za sva, ali nekako se nama uvek potrefi da saljemo vozila za radnike bas takvih preduzeca. Eto ove nedelje 100+ ljudi iz suvog centra grada. Vozila bez obelezja parkirana sa zadnje strane zgrade. Ljudima receno kad i gde da dodju, 90% nisu njihovi glasaci.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

kragujevac napisao:
Brojka važnija i od Kosova i bilo kog drugog pitanja. Gubimo ceo grad svake godine, a egzodus se ubrzava.
Čak i da taj broj uzmemo zdravo za gotovo, da ne sumnjamo da je veći, i da dodamo "zvaničan" broj onih koji su otišli u inostranstvo, da ni tu ne sumnjamo da je mnoooogo veći, najprostijom matematikom možemo da izračunamo koliko nam je vremena na Balkanu još ostalo.
zar ti nisi i sam medju "onima" koji su otisli? :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Bilo je tih organizovanih odlazaka i dolazaka na mitinge uvek i u velikom broju samo što niste primetili ili vas tada nije interesovalo.
Problem sada je taj što je ovaj uzeo sve ono od čega su se finansirala ta putovanja pa za druge nema već samo za njegove.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@NexT
A SPS 90-ih? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ji 4Tze napisao: zar ti nisi i sam medju "onima" koji su otisli? :kezo:
Jesam, i to mi je jedna od najpametnijih odluka koje sam doneo u životu. Na moju sreću, i tako mlad (tada jedva 21 godinu), brzo sam video gde su "Gastarbeiteri" pravili životne greške (žive da bi radili), i znao sam da tako nešto za mene ne dolazi u obzir. Ja sam i tada bio i još uvek sam više za opciju "radi da bi živeo".
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

"Jogurt" revolucija-vozovi i autobusi koji su tad kruzili po celoj SFRJ. Novosadjana - 0 bodova. Nije to ova gamad izmislila, ali su svi iz iste kuhinje potekli...
Odgovori