Velika cifra ako uzmemo u obzir da je srbima zatvoreno trziste rada u EU.Heinz napisao:Oko 55-60k ljudi je tokom 2016. otišlo u inostranstvo.
Dobro veče
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Dobro veče
Opa, pao neki šaner koji nabavlja originale na metar u IT?igor_harris napisao:Pre neki dan su jednom prijatelju uleteli sa puskama jer je prodavao kopije brendiranih jakni. Pratili ga danima, sedeli po ceo dan u kolima ispred prodavnice kao da prodaje drogu...

Nemoj pogrešno da shvatiš, ovo je za temu Odeća & obuća.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Nije za temu odeca i obuca ako sutradan ministar policije izadje sa pricom o velikoj akciji protiv korupcije i 50ak uhapsenih. Mozda zvuci otrcano, ali imas likove koji se mesecima ganjaju po splavovima, ubijaju se na sinama u sred bele dana u sred centra Beograda a ti angazujes specijalce da hapse sanere kako ih ti nazivas i sve to zarad predsednicke kampanje.
Uvek su bili direktori stranacki to sto ti mozda nisi znao da su postavljeni iz partije to je nesto drugo.igor_harris napisao:Pa kod mene u firmi nikad nije bilo tako, cak se ni komunisti nisu mnogo mesali. Kod nas su dovodili iskljucivo po rodbinskoj vezi, generalni direktori nikad nisu bili stranacke licnosti, zato je firma i opstala i opstaje jos iz perioda pre 2.sv. rata. Tesko poverovati ali tako je.
Zanimljiv je podatak da smo pre 4 godine zabelezili prvi put od 90 i neke godine minus u poslovanju.
S obziron na to da sam trece koleno u firmi znam dosta dobro kako je bilo a kako je sada. Na zalost, bicu i poslednje koleno kako stvari stoje. "Dobrovoljno" kako ti kazes...
Ti ko da radis u Gradskoj cistoci, tamo znam da se vodaju deda sina, sin svoga sina tj unuka...
Uvek su bili partijasi onomad si morao da budes u partiji, nakon toga u sps-u, posle si u zutima morao da budes a sad u SNS.
Hteo to ti da prihvatis ili ne, to je jedina istina.
Skupljali su i oni samo nisu nikad mogli toliko nakon 2000 jer su sve manje pristalica imali ali nikad kao picousti.NexT napisao:Nikada sem kod naprednjaka nisam video konvoje od 100 autobusa koji idu s kraja na kraj drzave za svaki miting.dusman napisao:Izvini netacno, radim u jednoj drzavnoj instituciji/preduzecu, nikakvu direktivu nismo dobili niti sam ikad otisao na miting, to su gluposti koje se provlace unazad X godina.NexT napisao:Drzavna preduzeca imaju "direktivu" da obaveste zaposlene u koliko h i gde se postavljaju autobusi. Pa ti nemoj da se pojavis.Vladapetr napisao:Kad se pogleda broj učesnika koje AV dovozi busevima na svaki miting i uporedi sa brojem prisutnih na istom mitingu, jasno je da u svim do sada posećenim gradovima ima ogroman problem da dovedu neku hiljadu lokalnih simpatizera. Meni je to sasvim dovoljno za realan optimizam.
Recimo da sam u tom poslu pa sam vrlo upoznat sa njihovom logistikom....
Inace, ako izuzmemo Lastu i neke vece igrace (koji imaju svoje nacine kompenzacije) uredno se placa po trzisnim cenama.
Da dovoze ljude iz drugih gradova to da uvek je bilo to rade i zuti to su radili i rade Slobini, ovi sad i to nije nista sto nije tacno, ali da generalizujes da kazes da sva drzavna preduzeca imaju direktivu, to nije tacno.
Ako ti bude dosadno, sacekaj poslednji miting u Bg, pa se prosetaj do parkinga kod Arene i Sava Centra da vidis koliko ce autobusa biti i koje ce tablice biti na njima.
Za drzavna preduzeca mozda nije za sva, ali nekako se nama uvek potrefi da saljemo vozila za radnike bas takvih preduzeca. Eto ove nedelje 100+ ljudi iz suvog centra grada. Vozila bez obelezja parkirana sa zadnje strane zgrade. Ljudima receno kad i gde da dodju, 90% nisu njihovi glasaci.
Po danasnjem istrazivanju on je na 53%, ostali nikad toliko nisu imali sem Slobe prvi put na izborima.
I kako to dolaze ljudi koji nece da glasaju za njih pa na kraju oni pobede kao svugde u Srbiji zadnjih 5 godina a zadnjih 5 godina bilo vise izbora nego u predhodnih 10. Nesto tu ne stima sa brojevima, a matematika je egzaktna nauka tu je uvek 1+1=2
Dakle podseca me ta prica na onu kako svi pljuju Pink kao dno dna od televizije a ona ima najvecu gledanodt, pa ko onda to gleda ako svi kazemo da je ne gledamo a piplmetri zakucavaju bas na Pinku, jel to neki marsovci gledaju.
Koga god pitas ne gleda Pink vec iskljucivo Hidtory, NG i ostale strane edukativne programe, a nekultura u narodu sve veca.
Ironija, ne nego laz da se ne gleda.
Ali ja iskreno te gluposti ne gledam da se razumemo ali ni te druge, vec iskljucivo samo sportski sadrzaj kao sportista sto sam bio celog zivota.
Nemanje vremena jer se trudim da ga sa decom i porodicom sto vise trosim na pametne stvari ne da verujem svakoj budali koju vidim na tv a koja sedi u vlasti, tako nisam verovao ni zutima tako ni ovima.
Mozda gresim, mozda, ali sigurno ne gresim.
Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока
Postujte saobracajne propise!!!
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nema coveka na polozaju u ovoj zemlji a da nema veze sa politikom. To ko porice, laze.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Izvini dule ali šta si ti kulturno video na NG, Historiju i ostalim kanalima.dusman napisao: Koga god pitas ne gleda Pink vec iskljucivo Hidtory, NG i ostale strane edukativne programe, a nekultura u narodu sve veca.
Ironija, ne nego laz da se ne gleda.
Ali ja iskreno te gluposti ne gledam da se razumemo ali ni te druge, vec iskljucivo samo sportski sadrzaj kao sportista sto sam bio celog zivota.
Ja zaista samo to i gledam i ne vidim neku veliku kulturu. Na Historiju su mi ove zime bilo omiljeni oni što žive kao traperi na Aljasci, na NG Norvežani i Ameri i njihova zimska šlep služba. Ima emisjija o kriminalu o životnim pričama o neobjašnjivim pojavama, Animal planet samo o životinjama ali o kulturi tu niko ne priča niti su te emisije nekog kulturnog sadržaja. Niti svojim sadržajem utiču na kulturu građana.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- igor_harris
Ja nemam sta da prihvatam ili ne, prosto i jednostavno znam kako je posto je moja porodica prosla i zute i crvene i zelene i plave i sve moguce. Za svakoga se uvek zna ciji je i kako je dosao.
Znam za mnoge firme da je bio slucaj koji navodis, ali ovde ne.
Znam za mnoge firme da je bio slucaj koji navodis, ali ovde ne.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nisu to radili ni "žuti", ni SPS.dusman napisao:Netacno je da se salju direktive, a ti dobrovoljno pristajes da li hoces ili neces, naravno ako hoces i radis upasces za stalno, ali nije to SNS izmislila to su i zuti radili a pre njih i SPS, to je nesto drugo.igor_harris napisao:Nije bas ni skroz netacno. Kod mene u firmi se to provlaci suptilno. Mi koji radimo na privremeno/povremenim ugovorima dobijamo sugestije, recimo od sekretarice direktora koja nam onako prijateljski u prolazu spomene da ne bi bilo lose da se mi koji smo na ugovor pojavimo na nekom mitingu.dusman napisao:Izvini netacno, radim u jednoj drzavnoj instituciji/preduzecu, nikakvu direktivu nismo dobili niti sam ikad otisao na miting, to su gluposti koje se provlace unazad X godina.NexT napisao:Drzavna preduzeca imaju "direktivu" da obaveste zaposlene u koliko h i gde se postavljaju autobusi. Pa ti nemoj da se pojavis.Vladapetr napisao:Kad se pogleda broj učesnika koje AV dovozi busevima na svaki miting i uporedi sa brojem prisutnih na istom mitingu, jasno je da u svim do sada posećenim gradovima ima ogroman problem da dovedu neku hiljadu lokalnih simpatizera. Meni je to sasvim dovoljno za realan optimizam.
Recimo da sam u tom poslu pa sam vrlo upoznat sa njihovom logistikom....
Inace, ako izuzmemo Lastu i neke vece igrace (koji imaju svoje nacine kompenzacije) uredno se placa po trzisnim cenama.
Da dovoze ljude iz drugih gradova to da uvek je bilo to rade i zuti to su radili i rade Slobini, ovi sad i to nije nista sto nije tacno, ali da generalizujes da kazes da sva drzavna preduzeca imaju direktivu, to nije tacno.
Bilo je smradova naravno koji su se prijavljivali, odu kod nje, ona to pribelezi, da im karte i to je to. Ali naravno, nije dovoljno samo da se pojavis, to je ipak sekta, traze od tebe da budes dostupan 24/7.
Ovi sto su upali skoro preko stranke su kao robovi. Svake nedelje im salju poruke sa zadacima. Cimaju ih da ciste privatna gradilista nekih finansijera, gule bandere, rade najgore fizikalije plus turneja po Srbiji...
Niko ti nije naredio tebi kao nestranackoj licnosti da moras da ides kao sto je on rekao, vec ti se sugerise da bi bilo dobro, razlicite stvari i u zavisnosti od tebe mozes da dobijes i za stalno ako si aktivan bot...
Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Boga mi jesu! Ja sam volontirao u jednoj opštini 2011. do 2012. I pošto su jelte te godine bili izbori, na sve mitinge Tadića se išlo po dogovoru svi zaposleni u opštini i iz lokalnih preduzeća. Onima koji nisu bili članovi se sugerisalo da bi bilo lepo da se pridruže, a pošto sam ja tada već video da od njih nema ništa, nisam hteo mada nisam ni u jednoj inače. Kad mi je ugovor istekao marš napolje. Ako je miting u NS, onda ide Šid, SM, RU, i tako je i sada, u stvari danas je to sve još duplo jače i gore. Ovi su prešli igricu sigurno.
- igor_harris
Slazem se u potpunosti. Bilo je, ali ovo sada je ozbiljna sekta.
Samo mislim da to opravdanje "to su radili i zuti/crveni" i nije neko opravdanje. Ako si glasao za njih, valjda si glasao da se nesto promeni.
Samo mislim da to opravdanje "to su radili i zuti/crveni" i nije neko opravdanje. Ako si glasao za njih, valjda si glasao da se nesto promeni.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Pa ne znam da li to može da se menja, to je tako realno.
Mada meni je malo glupo recimo praviš miting u Sremskoj Mitrovici, a došli autobusi iz ostalih često i udaljenih opština/gradova..Zar ne bi bilo bolje da radiš miting za ljude iz tog grada da vidiš koliko ih ima tu. Ali to je sve deo promocije, svestan je i on toga pa jbg. što više ljudi dođe prosečan lik gledalac će reći: Gle šta ih je al' je jak, popularan bla bla.
Gora varijanta tog pozivanja i razvoženja ljudi je kada neki privatnik član stranke svoje ljude radnike smara da glasaju ili da idu na miting. A mislim da ima i toga.
Mada meni je malo glupo recimo praviš miting u Sremskoj Mitrovici, a došli autobusi iz ostalih često i udaljenih opština/gradova..Zar ne bi bilo bolje da radiš miting za ljude iz tog grada da vidiš koliko ih ima tu. Ali to je sve deo promocije, svestan je i on toga pa jbg. što više ljudi dođe prosečan lik gledalac će reći: Gle šta ih je al' je jak, popularan bla bla.
Gora varijanta tog pozivanja i razvoženja ljudi je kada neki privatnik član stranke svoje ljude radnike smara da glasaju ili da idu na miting. A mislim da ima i toga.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Koliko je jeziva ova zgradetina od BG H2O. Nisam prošao mesec dana i sad vidim...
Nadam se da nece stici ništa više da izgrade a da će ovo biti srušeno.
RN3 Pro via TT
Nadam se da nece stici ništa više da izgrade a da će ovo biti srušeno.
RN3 Pro via TT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa i ja to i kažem. Na ovakav način nisu radili.
Nisam rekao da se nije radilo, ali se nije radilo na ovakav način. Sugerisalo se, ali nikome nije falila dlaka s glave ako neće. Zato i nije bilo toliko autobusa.
Ako ti je istekao ugovor onda ti je prestao radni odnos, pa to nije "marš napolje" - nema potrebe za dosoljavanjem. "Marš napolje" bi bilo da si bio u radnom odnosu, a oni ga naprasno prekinu...e, to rade neki drugi
"Bogami" se piše zajedno.Pulp Fiction napisao:Boga mi jesu! Ja sam volontirao u jednoj opštini 2011. do 2012. I pošto su jelte te godine bili izbori, na sve mitinge Tadića se išlo po dogovoru svi zaposleni u opštini i iz lokalnih preduzeća. Onima koji nisu bili članovi se sugerisalo da bi bilo lepo da se pridruže, a pošto sam ja tada već video da od njih nema ništa, nisam hteo mada nisam ni u jednoj inače. Kad mi je ugovor istekao marš napolje. Ako je miting u NS, onda ide Šid, SM, RU, i tako je i sada, u stvari danas je to sve još duplo jače i gore. Ovi su prešli igricu sigurno.
Nisam rekao da se nije radilo, ali se nije radilo na ovakav način. Sugerisalo se, ali nikome nije falila dlaka s glave ako neće. Zato i nije bilo toliko autobusa.
Ako ti je istekao ugovor onda ti je prestao radni odnos, pa to nije "marš napolje" - nema potrebe za dosoljavanjem. "Marš napolje" bi bilo da si bio u radnom odnosu, a oni ga naprasno prekinu...e, to rade neki drugi

Jutros u Kg ispred Sps dva autobusa, ekskurzija do Leskovca.
TT
TT
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Koliko Vas radi to po javnim preduzećima kad sve to znate???
Mislim na ove što znaju da prete i prisiljavaju ljude da idu na mitinge.
Mislim na ove što znaju da prete i prisiljavaju ljude da idu na mitinge.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...