Renault Megane 1.2 tce 130
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Renault Megane 1.2 tce 130
Pug je uvek bio malo skuplji od Renoa, nebitno gde.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Vidis da kaze slovenec da je tamo obrnuto 

Kod nas nije, barem trenutno, ali i dok se prodavao prošli model megana je bio tu tu sa cenom od puga ( čak malo skuplji), ostali uslovi su više manje isti, ali ima renault više privrženika jer je kao "domači " avto.
Da ne bude da kritiziram megana, avto je korektan, vrlo konkurentan u razredu i ozbiljno sam razmišljao o kupovini dok ga nisam provozao. Jednostavno mi nije seo, 308 je meni daleko bolje legao. A zadnja svetla ne meganu ne mogu da svarim nikako
Da ne bude da kritiziram megana, avto je korektan, vrlo konkurentan u razredu i ozbiljno sam razmišljao o kupovini dok ga nisam provozao. Jednostavno mi nije seo, 308 je meni daleko bolje legao. A zadnja svetla ne meganu ne mogu da svarim nikako

- Darko
Sad citam da 308 1.2 130 puretech krece od samo 1090kg, jbt pero kategorija. Bravo pezo
Megane krece od 1205kg.
Onda nije ni cudo da tako dobro ide i malo trosi. Verovatno je agregat prelagan sto povoljno utice na masu celog vozila. Jos samo da ima jos jedan cilindar.

Onda nije ni cudo da tako dobro ide i malo trosi. Verovatno je agregat prelagan sto povoljno utice na masu celog vozila. Jos samo da ima jos jedan cilindar.
Šta če ti taj jedan cilindar? Motor je sjajan stvarno, a to što je lagan samo pozitivno utiče na handling i performanse.
- Darko
Vidim svi pisete kako su 1.0 tsi i 1.2 puretech vrhunski.. To je moguce, ali ja posle posedovanja 0.9 tce nikad vise ne sedam u 3 cilindra, ma koliko kod ih budu unapredjivali. Imao sam do sada 2 auta sa 3 cil. Za mog zivota dovoljno. Hvala lepo
Ono kad vidim, kupis bimer seriju 1, iskresiras preko 20-25k eura i vozis tandrkalo sa 3 cilindra, bruka

Ono kad vidim, kupis bimer seriju 1, iskresiras preko 20-25k eura i vozis tandrkalo sa 3 cilindra, bruka

Pa tu ces ti da ispastas, sto nisi spreman da prihvatis novo. 0.9 tCe veze nema sa ova 2 agregata, posebno sa 1.0 TSI. Kada ih budes provozao onda daj misljenje.
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- Darko
Procitaj u auto bildu test a3 1.0t 115ks i A klasa 1.6t 122ks.
A klasa teza dosta od A3 (nesto tipa 150kg) i pojela ga je kao keks sto se tice ubrzanja (9 vs 11 sek) i pogotovo medjuubrzanja. A da ne govorimo o mirnijem radu i dugotrajnosti/rasterecenom motoru.
Vrhunac gluposti su mi dizeli sa 3 cilindra pa to ima da melje kao nenormalno, mogu da zamislim posle 200k km kad popusti zamajac i nosaci motora
A klasa teza dosta od A3 (nesto tipa 150kg) i pojela ga je kao keks sto se tice ubrzanja (9 vs 11 sek) i pogotovo medjuubrzanja. A da ne govorimo o mirnijem radu i dugotrajnosti/rasterecenom motoru.
Vrhunac gluposti su mi dizeli sa 3 cilindra pa to ima da melje kao nenormalno, mogu da zamislim posle 200k km kad popusti zamajac i nosaci motora

Tri cilindra su tri cilindra, ma šta ko hvalio. Realno, taj Reno 0,9 TCE se ne čuje, ali 3 je 3. Zanimljivi su fanovi razni. Čitao sam po nekim medijima kako BMW fanovi brane 3 cilindra
Evo sad imamo i VW fanove na 3 cilindra
Ako ćemo tako, Fijat vas je sve zajebao i napravio to isto na 2 cilindra
maniaxxx
Kakve veze ima Pežo ponuda motora, kad ja te motore sve jedno ne bi kupio. Mislim te snage. Šta to meni znači? I nemoj porediti udobnost 308 i novog megana, jer to zaista nema smisla. Megan je za klasu veći broj (bar za vozača), a za mene i udobniji. Pežo - Reno je slična stvar vazda bila, neko malo + neko -... Sad je Reno u +. A ponuda motora u Renou je inspirisana emisijom CO2 je je i to borba proizvođača, koja će tek očigledno doneti benefite takvim proizvođačima. U vreme kada VW mašta o napuštanju dizela, uvodi 1,0 trocilindraše u limuzine i sl.
U Reno obično mladi ne veruju a stariji se trajno zaljube.
Realno, ovo što je Reno napravio sa Meganom je zadatak za sve. Sedoh neki dan u Golfa (osnovni TDI - renta kar). Sprčen auto - socijalna kategorija za megana.
Sve ovo govorim sa stanovišta čoveka visine preko 190 i koji nosi farmerke 38

Evo sad imamo i VW fanove na 3 cilindra

Ako ćemo tako, Fijat vas je sve zajebao i napravio to isto na 2 cilindra

maniaxxx
Kakve veze ima Pežo ponuda motora, kad ja te motore sve jedno ne bi kupio. Mislim te snage. Šta to meni znači? I nemoj porediti udobnost 308 i novog megana, jer to zaista nema smisla. Megan je za klasu veći broj (bar za vozača), a za mene i udobniji. Pežo - Reno je slična stvar vazda bila, neko malo + neko -... Sad je Reno u +. A ponuda motora u Renou je inspirisana emisijom CO2 je je i to borba proizvođača, koja će tek očigledno doneti benefite takvim proizvođačima. U vreme kada VW mašta o napuštanju dizela, uvodi 1,0 trocilindraše u limuzine i sl.
U Reno obično mladi ne veruju a stariji se trajno zaljube.
Realno, ovo što je Reno napravio sa Meganom je zadatak za sve. Sedoh neki dan u Golfa (osnovni TDI - renta kar). Sprčen auto - socijalna kategorija za megana.
Sve ovo govorim sa stanovišta čoveka visine preko 190 i koji nosi farmerke 38
Jebiga era nisam znao da si tako bitan da če ti fabrika individualno prilagoditi motore
. Takva je ponuda i ko voli nek izvoli ( slučajno ima megan nekako iste snage koliko mi je poznato ). A ostali deo teksta neču ni da komentarišem, posebno onaj o veličini megana i peugeota. Jesi ti ikad sedeo u novoj 308?

Naravno da sam seo u "novi" 308. Bokovi sedišta mi žuljaju butine i du,,pe.
Za motor sam mislio da je za mene i 90% vozača dovoljno 110 DCI, 100 TCE, a 130 TCE, je ++ a 130 DCI već i previše. Tako da ima i onaj od 350ks, meni ne znači ništa. ja bi opet 110-130ks. Ali ne bi 90 ko u Golfu i Skodi. To je već malo.
Za motor sam mislio da je za mene i 90% vozača dovoljno 110 DCI, 100 TCE, a 130 TCE, je ++ a 130 DCI već i previše. Tako da ima i onaj od 350ks, meni ne znači ništa. ja bi opet 110-130ks. Ali ne bi 90 ko u Golfu i Skodi. To je već malo.
Mislio sam da ti smetaju vibracije koje pravi, i zvuk, a ne performanse.Darko napisao:Procitaj u auto bildu test a3 1.0t 115ks i A klasa 1.6t 122ks.
Rekao sam ti zbog toga da probas, a ne zbog performansi.
Tapatalk Post
Koliko kosta Pezo 308 u Srb koji parira cenom Meganeu od 15 000 (to je dakle 1.2tce 130ks sa Zen opremom)?

Pretpostavljam da je to ovaj Active, ako je Zen neki srednji paket opreme.
Tapatalk Post
- Darko
@Laki, za 308 imaju 3 nivoa oprema, recimo srednji nivo bi bio kao kod megana Zen + multimedija 9.7".
Takav 308 sa 1.2 motorom 130ks je trenutno na popustu sa 19360 na 16790e.
Pritom mislim da je garancija kraca i da nemaju povoljno finansiranje. Sto nekome moze biti bitno prilikom kupovine.
EDIT, evo markoni sve vec okacio
@markoni, mislio sam i na zvuk i vibracije, evo obecavam da cu prvom prilikom da probam 1.0 Tsi pa cu napisati svoje iskreno misljenje.
Takav 308 sa 1.2 motorom 130ks je trenutno na popustu sa 19360 na 16790e.
Pritom mislim da je garancija kraca i da nemaju povoljno finansiranje. Sto nekome moze biti bitno prilikom kupovine.
EDIT, evo markoni sve vec okacio

@markoni, mislio sam i na zvuk i vibracije, evo obecavam da cu prvom prilikom da probam 1.0 Tsi pa cu napisati svoje iskreno misljenje.
Poslednja izmena od Darko u 17 Sep 2016, 16:50, izmenjeno 3 puta ukupno.