Beograd
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Beograd
Pre par sati sam u Skadarliji nalateo na 15-tak devojčica u belim trenerkama sa natpisom Russia - nisu baš ličile na studentkinje ali mora da je to takmičenje u pitanju.
Edit: možda i nije to, gledam sad slike za ovaj Big - izgleda da tu nema niko mlađi. Ove devojčice su više izgledale kao osnovna škola.
Edit: možda i nije to, gledam sad slike za ovaj Big - izgleda da tu nema niko mlađi. Ove devojčice su više izgledale kao osnovna škola.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Da se ne uvredite...ali, malo mi se danas Beograd smučio više puta. Ne krivim nikog sa foruma, nego, jednostavno je tako....
Prvo, gomila vozača koje srećem u 0630 ujutru, kao da su direktno iz kreveta seli u auto.
Drugo....gužve, gužve, gužve kad god padne kiša. Imao sam nekih obaveza pa sam napravio turu od Dedinja, preko Trošarine, pa preko Autokomande i Slavije do Beograđanke da bih na kraju završio u Nehruovoj na NBG-u. Nekih 20 km sam prešao za neverovatna 2 sata - uz zadržavanje na Voždovcu i kod Beograđanke sve zajedno od 20 minuta (stim što sam kod Beograđanke već izgubio strpljenje i parkirao auto na trotoar, pored 3-4 već bahato parkiranih)
.
Od Autokomande pa do Slavije sam putovao 30 minuta - kreni, posle 2 metra stani....
Dakle, klanjam se onima koji svaki dan imaju ovakve i slične ture....možda bih se vremenom i navikao na sve to....

Prvo, gomila vozača koje srećem u 0630 ujutru, kao da su direktno iz kreveta seli u auto.
Drugo....gužve, gužve, gužve kad god padne kiša. Imao sam nekih obaveza pa sam napravio turu od Dedinja, preko Trošarine, pa preko Autokomande i Slavije do Beograđanke da bih na kraju završio u Nehruovoj na NBG-u. Nekih 20 km sam prešao za neverovatna 2 sata - uz zadržavanje na Voždovcu i kod Beograđanke sve zajedno od 20 minuta (stim što sam kod Beograđanke već izgubio strpljenje i parkirao auto na trotoar, pored 3-4 već bahato parkiranih)

Od Autokomande pa do Slavije sam putovao 30 minuta - kreni, posle 2 metra stani....

Dakle, klanjam se onima koji svaki dan imaju ovakve i slične ture....možda bih se vremenom i navikao na sve to....

Uvek postoji alternativni put kojim se prodje mnogo brze.
Danas je bio dodatni haos jer je pored kise svratio i Hrvat, pa su zatvarali delove grada u vise navrata.
A, da, podrazumeva se da napravis par prekrsaja koje inace ne bi pravio, i stizes bez problema.
Danas je bio dodatni haos jer je pored kise svratio i Hrvat, pa su zatvarali delove grada u vise navrata.
A, da, podrazumeva se da napravis par prekrsaja koje inace ne bi pravio, i stizes bez problema.
Poslednja izmena od NexT u 16 Okt 2013, 21:08, izmenjeno 1 put ukupno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne ljutim se što se ljutiš. Ljutim se i ja kad god tako naletim na gužvu. Sreća moja pa je to retko jer stanujem u predgrađu, a i većinu stvari završim na ovoj strani (NBGD-Zemun) pa preko mostova idem samo kad moram.
Inače, ne zna se da li je gore kad pada kiša ili kad sutradan osvane sunce pa svi krenu nekuda.
Inače, ne zna se da li je gore kad pada kiša ili kad sutradan osvane sunce pa svi krenu nekuda.
Posetite www.garaza.rs !
Od AK do Slavije ili Trga nema ujutro pametne alternative.
TT
TT
Ima u to vreme opasnih vozača, ne mislim na one koji su tek ustali, već na one koji još nisu ni legli. Tj. vraćaju se iz "provoda", umori i često alkoholisani. Posebno su česti subotom i nedeljom ujutro, ali ima ih i ostalim danima.Martin napisao: Prvo, gomila vozača koje srećem u 0630 ujutru, kao da su direktno iz kreveta seli u auto.
Ђенерал Јанковић
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ima - vožnja žutom trakom.Heinz napisao:Od AK do Slavije ili Trga nema ujutro pametne alternative.
TT

- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Martin napisao:Da se ne uvredite...ali, malo mi se danas Beograd smučio više puta. Ne krivim nikog sa foruma, nego, jednostavno je tako....![]()
Drugo....gužve, gužve, gužve kad god padne kiša. Imao sam nekih obaveza pa sam napravio turu od Dedinja, preko Trošarine, pa preko Autokomande i Slavije do Beograđanke da bih na kraju završio u Nehruovoj na NBG-u. Nekih 20 km sam prešao za neverovatna 2 sata - uz zadržavanje na Voždovcu i kod Beograđanke sve zajedno od 20 minuta (stim što sam kod Beograđanke već izgubio strpljenje i parkirao auto na trotoar, pored 3-4 već bahato parkiranih).
Od Autokomande pa do Slavije sam putovao 30 minuta - kreni, posle 2 metra stani....![]()
Ovi u 6.30 i jesu direktno iz kreveta seli u auto

Sve je stvar navike. Meni je npr tazbina u sr.mitrovici. Kada dodjem i cim predjem kruzni tok na ulazu u grad, pocnem da psujem i besnim i grizem volan jer svi voze 20 na sat... Kud zurim ne znam... samo sam navikao na brzi sobracaj(kad se moze), i eto, stvar navike

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Ja prvi kažem da je saobraćajna kultura u SM na daleko nižem nivou nego u BG-u - na to se nisam niti ću se navići.
I u SM postoje neke kritične tačke gde dolazi do "zagušenja".....ali, današnji dan u BG-u ću pamtiti dugo, dugo, dugo....
Nisam se uopšte, ali nimalo iznervirao ni u jednom trenutku. Niti sam čuo da je neko u svom tom haosu pritisnuo sirenu (e ovo je za pohvalu).
Ali opet....

I u SM postoje neke kritične tačke gde dolazi do "zagušenja".....ali, današnji dan u BG-u ću pamtiti dugo, dugo, dugo....

Nisam se uopšte, ali nimalo iznervirao ni u jednom trenutku. Niti sam čuo da je neko u svom tom haosu pritisnuo sirenu (e ovo je za pohvalu).
Ali opet....

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Evo jedna lepa stvar koja mi se desila u Beogradu sa beogradskim sluzbama. Nadasve neverovatna. 
Naime, neka bahata dzukela je iskopala ulicu koja je asfaltirana prosle godine u kojoj se parkiram isekavsi asfalt u obliku pravougaonika, betonirao je rupu ali nije zakrpio do kraja (ulica se svakako ne moze vratiti u prvobitno stanje) nego je ostavio neka 3-4cm bez gornjeg sloja i to je asfalt bio isecen kao nozem, znaci cepanje guma samo tako, svaki dan sam tu morao da stanem i onda u prvoj kao po jajima da prodjem. I posto je to ovde potpuno normalna radnja, mislio sam da ce dzukela to za zakrpi ali nista. Onda sam jedan dan popizdeo, zvao komunalnu, oni odgovornost prebacili na neku drugu inspekciju, ja zvao te druge, svi me od*ebali. Dodjem ja kuci i napisem mail direktno sefu komunalne inspekcije za Vracar, covek mi odgovori sledece:
" Postovani,
Vasa prijava je prosledjena komunalnom inspektoru.
Nakon dobijanja izvestaja, prijava ce biti prosledjena nadleznom organu "
Ja pao u nesvest sto sam uopste dobio odgovor ali naravno da sam verovao da ce se na tome zavrsiti.
Medjutim, posle 6 dana stize meni jos jedan mail od njega iz koga ja vidim citavu prepisku:
Postovani,
komunalni inspektor je ustanovio ko je izvrsio raskopavanje javne povrsine i u slucaju da u ostavljenom terminu ne postupi po usmenom nalogu, prijavu cemo proslediti Saobracajnoj inspekciji.
-----Original Message-----
From: xxx [mailto:xxx@vracar.rs]
Sent: Monday, 7 October, 2013 14:20
To: 'xxx'
Subject: RE: Komunalni problem
Pronadjen vlasnik kuće koji je kopao ulicu zbog vodovoda izdat usmeni nalog da se ulica sanira do 12.10.2013.
Sent: Tuesday, 1 October, 2013 11:41
To: xxx
Subject: FW: Komunalni problem
Vidi o cemu se radi.
Znaci on je odmah posto je dobio moj mail, inspektoru prosledio i dao mu nalog da istrazi. Ovaj je to uradio i da nalog dzukeli da sredi to sto je unistio do 12.10. Ulica je popravljena vec 09.10. !!!!
Znaci ja sam se toliko odusevio da sam coveku napisao jedan podugacak mail, bas sam ga nahvalio, znaci neverovatno je da je neko u danasnje vreme iz sluzbe ZAISTA URADIO SVOJ POSAO I TO KAKO !!!
Odusevljen sam zaista !!
Tracak nade da postoji neka sansa da jednom zivimo kao sav normalan svet.

Naime, neka bahata dzukela je iskopala ulicu koja je asfaltirana prosle godine u kojoj se parkiram isekavsi asfalt u obliku pravougaonika, betonirao je rupu ali nije zakrpio do kraja (ulica se svakako ne moze vratiti u prvobitno stanje) nego je ostavio neka 3-4cm bez gornjeg sloja i to je asfalt bio isecen kao nozem, znaci cepanje guma samo tako, svaki dan sam tu morao da stanem i onda u prvoj kao po jajima da prodjem. I posto je to ovde potpuno normalna radnja, mislio sam da ce dzukela to za zakrpi ali nista. Onda sam jedan dan popizdeo, zvao komunalnu, oni odgovornost prebacili na neku drugu inspekciju, ja zvao te druge, svi me od*ebali. Dodjem ja kuci i napisem mail direktno sefu komunalne inspekcije za Vracar, covek mi odgovori sledece:
" Postovani,
Vasa prijava je prosledjena komunalnom inspektoru.
Nakon dobijanja izvestaja, prijava ce biti prosledjena nadleznom organu "
Ja pao u nesvest sto sam uopste dobio odgovor ali naravno da sam verovao da ce se na tome zavrsiti.
Medjutim, posle 6 dana stize meni jos jedan mail od njega iz koga ja vidim citavu prepisku:
Postovani,
komunalni inspektor je ustanovio ko je izvrsio raskopavanje javne povrsine i u slucaju da u ostavljenom terminu ne postupi po usmenom nalogu, prijavu cemo proslediti Saobracajnoj inspekciji.
Sent: Monday, 7 October, 2013 14:20
To: 'xxx'
Subject: RE: Komunalni problem
Pronadjen vlasnik kuće koji je kopao ulicu zbog vodovoda izdat usmeni nalog da se ulica sanira do 12.10.2013.
Sent: Tuesday, 1 October, 2013 11:41
To: xxx
Subject: FW: Komunalni problem
Vidi o cemu se radi.
Znaci on je odmah posto je dobio moj mail, inspektoru prosledio i dao mu nalog da istrazi. Ovaj je to uradio i da nalog dzukeli da sredi to sto je unistio do 12.10. Ulica je popravljena vec 09.10. !!!!

Znaci ja sam se toliko odusevio da sam coveku napisao jedan podugacak mail, bas sam ga nahvalio, znaci neverovatno je da je neko u danasnje vreme iz sluzbe ZAISTA URADIO SVOJ POSAO I TO KAKO !!!

Odusevljen sam zaista !!
Tracak nade da postoji neka sansa da jednom zivimo kao sav normalan svet.
Uvek ima takvih ljudi, samo oni ne dodju do izrazaja od raznoraznih dzukela i kad napusavamo sluzbu, tu spadnu i oni ni krivi ni duzni.
Druga stvar je sto smo navikli na dzukele i kad neko radi posao za koji je zapravo placen kod nas izaziva odusevljenje kao da su spasili petoclanu porodicu sa sve psom i mackom iz zapaljene kuce.
Druga stvar je sto smo navikli na dzukele i kad neko radi posao za koji je zapravo placen kod nas izaziva odusevljenje kao da su spasili petoclanu porodicu sa sve psom i mackom iz zapaljene kuce.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tacno, prosto ti bude neverovatno kada neko odradi svoj posao i to ne samo u javnim sluzbama. Cudno ti bude i kada je neko ljubazan, ali stvarno ljubazan i hoce da pomogne, a ne po predefinisanom sablonu ili napadan do besvesti.
TT
TT
Nisam znao da kod nas i privatna lica po svom nahođenju raskopavaju ulice.
Naivno sam mislio da to uvek radi "Beograd put".

Ђенерал Јанковић
Jel sredjena petlja kod pancevca? Zanima me ukljucenje iz despota stefana, jel i dalje onako retardirano da se ceka da prodju svi iz suprotnog smera ili sad ima normalno iskljucenje desno pa polukrug?
Zakomplikovah
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Zakomplikovah

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
desno pa polukrug.
a, nikad nisu cekali oni sto se penju na most, imali su prednost da skrenu levo.
a, nikad nisu cekali oni sto se penju na most, imali su prednost da skrenu levo.