Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Floyd »

ADrei napisao:nemam nista protiv ako je nekom lepse da ima kucu u toj visnjice nego 5x manji stan na vracaru, ali daleko od toga da je to dobra lokacija...
Lokacija (mada i tu ima izuzetaka jer neki delovi su pravo selo) je dobra ali to sto se tebi ne svidja je drugi problem.
Delija napisao:Paaaa... Iz Kamenice si u mojoj firmi na Limanu za 15-ak minuta max :)
Pa kao i iz Visnjice do Trga :)

@swemir

Bilo gde na zapadu je isplatljivo kupiti nekretninu koja treba da se renovira ali pod uslovom da radis sam ili angazujes jeftinije firme sa istoka.
Ako angazujes lokalnu firmu, dodje ti na isto kao novogradnja / dobra nekretnina.

Inace stan na jugu FR od 350k evra se izdaje za 1000e nedeljno u sezni a stan iste vrednosti u BG bi mogao da izdas za max 600e mesecno.
Poslednja izmena od Floyd u 16 Feb 2014, 01:37, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Kamenica je vrh pa i popovica. Samo su skupe to lokacije. Cak spadaju u exslusive tatarsko kamenica je bolja popovica jos bolja...

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ADrei napisao:ta visnjica je toliko dobra lokacija da ja ne znam ni gde je to :kezo:
Ajde molim te,reci mi da si sa vracara,pa da uspem da prihvatim ovo.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

swemir napisao:Kamenica je vrh pa i popovica. Samo su skupe to lokacije. Cak spadaju u exslusive tatarsko kamenica je bolja popovica jos bolja...

Osim kuća u Šarić stilu, ja ne vidim nijedan drugi faktor eksluzivnosti na većini tih mesta koja se pominju kao "nešto". Običan javašluk i divlja gradnja sa infrastrukturom na novou od pre 50 godina. Gde je javna rasveta, gde su trotoari, gde su škole i obdaništa, igrališta... Daš otkaz i taksiraš po ceo dan ukućane u svom 4x4 vozilu, tako ja vidim porodični život na tim lokacijama. Centar Kamenice i starije ulice su ok, Tatarsko je bezveze, Mišeluk (kod Culeta) takođe, Popovica takođe... Mafijaši napravili utvrđenja i sad je to kao fensi kraj. Bljuc. Lepo bi bilo da imamo neko Desperate Housewives naselje, ali tamo gde Miloš Bojanić i ekipa zabodu ašov, ništa od toga.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Sasvim se slažem, ceo taj deo oko Instituta izgrađen na brdu je užas za vožnju. Vozio sam nekoliko puta natovarena kola i svaki put sam se smorio. A arhitektura u tom delu je poseban očaj. :kuku:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Sloba napisao:Gde je javna rasveta, gde su trotoari, gde su škole i obdaništa, igrališta... Daš otkaz i taksiraš po ceo dan ukućane u svom 4x4 vozilu, tako ja vidim porodični život na tim lokacijama. Centar Kamenice i starije ulice su ok, Tatarsko je bezveze, Mišeluk (kod Culeta)
Slazem se,mi smo se bas zagrejali za kucu u Kamenici ali smo odustali bas zbog toga. Preko nedelje bi provodili vreme u automobilu vozeci decu u skolu,obdaniste,posao dok bi po podne isli na treninge a uzivali bi u kuci samo vikendom. Da ne pominjem to sto bi supruga od posla do kuce imala svaki dan oko 30km voznje. Zato smo kupili stan na Limanu,gde nam je sve na dohvat ruke a sada merkamo neku vikendicu na Popovici gde bi provodili vikende.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Nisu sve saric stil :) slazem se za infrastrukruta samo kazem sta je sad exslusive u ns i gde kupuju velike parcele. Popovica je po meni dobra ali vuce i probleme sto je misha pomenuo. Uvek dobar pogled priroda imaju kompromis skole vrtici infrastruktura pa ko sta voli

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Realno je veci problem naci dobar plac nego spremiti lovu za isti :)
U BG a kako vidim iz vase price i u NS to nije bas lako. Ne postoje delovi grada koji su sigurno odlicna kupovina vec i tu treba mnogo obratiti paznju na mikro lokaciju sto otezava potragu i dize cenu.
Sloba napisao:Običan javašluk i divlja gradnja sa infrastrukturom na novou od pre 50 godina. Gde je javna rasveta, gde su trotoari, gde su škole i obdaništa, igrališta... Daš otkaz i taksiraš po ceo dan ukućane u svom 4x4 vozilu, tako ja vidim porodični život na tim lokacijama.
Infrastruktura je glavni problem tih prigradskih naselja, koja su uglavnom zidana na divlje bez ikakvog reda.
Najveci preblem je upravo javni prevoz koji je ili los ili ga uopste nema sto za decu ume da bude veliki problem.
Super je to kad ti imas svoje dvoriste, pa raspalis rostilj, otvoris pivo i uzivas u pogledu na Dunav i grad ali kad svaki dan trebas da ustanes sat vremena ranije da odvedes decu do skole i stignes na posao pa tako i u povratku... ili kad za obicnu kupovinu hleba trebas da palis auto i vozis se 20ak minuta... onda shvatis da je takva lokacija super za odmor ali ne i za zivot.
Ne trebam da pricam da se posedovanje dozvole i (bar jednog) auta podrazumeva kad zivis na takvom mestu.
dgajic
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 21:03

Post od dgajic »

Poslednjih 6 godina zivim u stanu, pre toga u kuci (Veternik). Sad gledam da uzmem plac u okolini NS, prodam stan i napravim kucerak. Primarno Veternik zbog toga sto su deca mala a babe i dede su u Veterniku i na Novom Naselju.

Trazim vec godinu dana, gledam pre svega stari deo Veternika posto je taj deo komunalno sredjen, deo uz NS tzv. Veternicka rampa je katastrofa, vecina ulica nema asfalt, uske su tj. nema trotoara...

Traze ljudi i preko 50e po m2, sto znaci preko 25k za standardnih cca 500m2. Ali ti se ne prodaju godinama, recimo za 20k se ponesto i proda. Na to ide jos 20% za konverziju zemljista, pa uredjenje, pa komunalije... Uglavnom nije jeftino, vise se isplati uzeti kucu ali stos je sto su ovde svi pravili po 200m2 - to mi je prosto preveliko.

Opet ja nekako razmisljam da ce moj stan sve manje da vredi, a grad se siri neminovno tako da ce zemljiste vredeti vise.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

kapor napisao:Naselje stepa je finansirala drzava a gradili je ti tivoji privatnici .
Nesto si pobrkao, to naselje je gradila Drzavna direkcija za izgradnju. To nije privatni projekat kao sto je Belville.

Ili ti u stvari ne razlikujes ko vodi posao i odredjuje pravila a sta je podizvodjac, nemam drugo objasnjenje za ono sto si napisao :think:
Preduzetnistvo je po prirodi stvari ono cime se bavi privatni kapital, nisu moji nego je tako u celom normalnom svetu.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Drzavna direkcija za izgradnju je bio nosioc posla i investitor a ne izvodjac radova.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Vas dvojica se bas ne kapirate...
Drzava ne sne da bude investitor gradnje stanova, to radi privatni sektor. Izvodjaci radova ce mahom biti privatnici bez obzira na izbor investitora. Sta je tu misterija?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nekome nedostaju velike drzavne gradjevinske firme.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Problem ove drzave je jer nema uopste gradjevinske firme, koje mogu da konkurisu na nekom ozbiljnom projektu da nose posao vec su samo podizvodjaci. Sad dali je drzavna ili privatna je nebitno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja tebe ozbiljno ne kapiram. Jel ti mislis na projekte gde strane firme budu nosioci projekta a unajme domace za neke delove? I kakve to opet veze ima sa investitorom i neoborivom cinjenicom da drzava niti ume niti bi smela da bude investitor stambenih zgrada?
Odgovori