Laki021 napisao: 08 Apr 2018, 00:35
Kvalitetno, raznovrsno i Lidl u istoj recenici...
Bas htedoh reci, secam se da nam je ujak pricao za te supermarkete i da je bacio piletinu u kantu i izvadio neku iz zamrzivaca, kada smo mi isli nesto do grada, pa usli u Lidl da uzmemo neke stvari

Nesto je rekao svojoj Svabiciu za meso i Lidl, pa su se zajedno smejali.
Jedino sto je tu bilo vrhunski, jesu kornisoni neki, stukao sam pola tegle od 700g za rucak
Ocigledno je da svi mi imamo neke drugacije kriterijume kvaliteta.
To me podseca na apsolutno svaku ribu sa kojom sam bio...posto su bile sve neke mrsavice, nisu bas letele po fastfudovima i restoranima poput mene, pa da steknu neki osecaj za procenu kvaliteta, te gde god da smo otisli, njima je ok. Zuta Greda i Kovac...isti pandrk.
Isti im je BG burger i Burger House, ok je. Najbolje paste su im one paste od po 250 dinara...
Imam tako i dosta drugara koji su totalno odvojeni od razlikovanja ukusa, prosto su nekako ravnodusni i sve im je to ok.
Na mene je dosta uticalo to sto do 20 i neke godine nikada nisam kupio meso, mleko, sir i jaja u prodavnici, vec sve od babe i dede sa sela, pored cestog koriscenja povrca iz baste i donosenja koliko je moguce, posto to ne moze da stoji.
Dakle, kada ti se kajgana zuti kao smajliji na forumu, posle toga je horor jesti ovo kupovno sucmurasto sranje.
Ukus mesa i mleka...pa to je nebo i zemlja.
Kako je baba prestala da drzi krave i svinje, ja sam par meseci meso jeo samo po fastfudovima, nisam mogao da okusim kada se kod kuce ispece, kao guma, smrdi cesto na svinju kada se ispece...pih.
Mleko nisam pio 6 meseci, jer mi je ukus bio kao da pijem vodu sa ukusom mleka.
I dan danas vecinu stvari nabavljamo sa strane, ali je meso najteze naci domace.
Skoro je keva pravila pasulj sa suvim rebrima iz prodavnice, cale i ja pojeli po tanjir i vise nismo hteli

Ono pustilo onako metalast ukus, a pravog ukusa dimljenih rebara nigde, bolje bi bilo da ih nije ni stavljala.
Jedem i iz Tempa sve to, ali ne da je razlika u kvalitetu, nego nebo i zemlja.
Ali dobro, u Tempu i prodaju dosta EU meso koje je bilo zaledjeno preko 6 meseci, a nase sveze zaledjeno izvoze, jer EU ima zakon da moze samo 6 meseci da se drzi zaledjeno, a onda ne sme da se prodaje, dok kod nas sme godinu dana, ako se ne varam.