Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Re: Dobro veče

Post od ChobbyNS »

Znao sam da popijem oko 3 litre vina(pravim špricer, ne čisto vino) ali uglavnom na svadbama gde veselje dugo traje i dobro se jede. Od vina se najlepše opijem, ne brljam i glava me sutra ne boli. Od ovih domaćih piva 2 dana glava bude kao šifonjer :D
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Sto se tice vina slistio sam 7 flasa :rofl: Zestine sam znao da slizem flajku kao od sale. Mladost, ludost.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Jel ume neko da prepozna koja je ovo marka prekidača za struju:
https://photos.app.goo.gl/SUHApRdoirMMGAQP6
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pulp Fiction napisao: 05 Jul 2018, 20:55 Gledam prijem u američkoj ambasadi povodom 4. jula i bila premijer Brnabić i njena partnerka, realno baš mi se sviđa njena devojka. :bravo:
Nije baš tako dobra uživo. Ima sitne bore i ten joj nije najbolji. Ne deluje sveže kao na slikama.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Za nju je premija :)

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Kompanija „Delez” počeće, od 16. jula, da naplaćuje plastične kese i u prodavnicama „Maksi” i „Tempo”. Kese će koštati dva dinara u „Maksiju”, odnosno pet dinara, koliko će stajati one veće u hipermarketima.

U ovoj trgovinskoj kompaniji rekli su da je upotreba plastičnih kesa smanjena 60 odsto u „Šop end go” prodavnicama, u kojima je ova praksa uvedena pre tačno tri meseca.

– Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije građana – kažu u „Delezu” i dodaju da prema iskustvu koje imaju s drugih tržišta, cena treba da bude simbolična, ali dovoljna da podseti kupce o značaju promena navika koje su usmerene ka zaštiti životne sredine. U prilog tome je i podatak da je u drugim zemljama u kojima posluje ovaj belgijski trgovac upotreba kesa smanjena gotovo 80 odsto.

– Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu s cegerom. To je ono što želimo da postignemo i u „Maksiju” i „Tempu” – rekla je Mirjana Jovašević, direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije „Delez Srbija”. Zbog toga će, u nedelji pre početka akcije, od 9. jula svi kupci koji u „Maksiju” budu ostvarili račun veći od 1.500 dinara, odnosno u „Tempu” za račun veći od 3.000 dinara, dobijati besplatne cegere, sve do isteka zaliha.

U Srbiji građani u proseku troše sedam plastičnih kesa dnevno, odnosno 2.555 godišnje, što je više od dve milijarde kesa godišnje. Plastične kese koristimo svega nekoliko minuta, od prodavnice do kuće, a potrebno je nekoliko stotina godina da se svaka od njih razgradi.

Prema nezvaničnim procenama trgovinskog sektora u Srbiji, u našoj zemlji godišnje se za nabavku plastičnih kesa potroši oko 20 miliona evra, a 30–40 odsto njih se baci, što direktno utiče na zagađenje životne sredine. Jedna kesa trgovce košta u proseku oko dinar.

Za sada od većih trgovinskih lanaca kese naplaćuju „Delez”, „Aman”, drogerije DM i „Lili”. U kompaniji „Merkator S” (prodavnice „Ideja”, „Roda”, „Merkator”) nedavno su rekli da traže model koji je održiv u praksi, ali nisu otkrili datum od kada kese više neće biti besplatne.

U Ministarstvu zaštite životne sredine nedavno su potvrdili da je izbacivanje iz upotrebe plastičnih kesa u Srbiji jedno od aktuelnih pitanja unapređenja zaštite životne sredine, a istovremeno njegovim rešavanjem dostižemo evropske savremene standarde kada je u pitanju životna sredina.

Kako je nedavno objavljeno, trenutno su u izradi specifični planovi implementacija EU direktiva koji će biti osnov za pregovore s EU i kojima će biti definisani tačni predlozi rokova za usklađivanje i pozicija za pregovore.

Zakon koji bude donet biće obavezujući za sve subjekte na koje se tematski odnosi i nepoštovanje primene zakona će povlačiti sankcije.

Politika

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

jaksa napisao:Jel ume neko da prepozna koja je ovo marka prekidača za struju:
Aling nije, vidi Legrand ili Schneider. Skini modul, trebalo bi na njemu da piše.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Dok mi sin nije poceo malo da radi za Holandski Albert Hein (AHold) nisam znao da su oni 100% vlasnici maksija i brdo drugih firmi. Video na portalu gde se loguje i Srpski :) Verovatno su nastali kupovinom Delhaize-a...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

TheWickerMan napisao: 06 Jul 2018, 12:06
jaksa napisao:Jel ume neko da prepozna koja je ovo marka prekidača za struju:
Aling nije, vidi Legrand ili Schneider. Skini modul, trebalo bi na njemu da piše.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Hvala. Na poklopcu (grupe prekidača) piše Made in Spain. Sam pojedničani prekidač još nisam vadio, malo mi je nezgodno , ne volim da radim sa instalacijama...
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

ljuba napisao:Dok mi sin nije poceo malo da radi za Holandski Albert Hein (AHold) nisam znao da su oni 100% vlasnici maksija i brdo drugih firmi. Video na portalu gde se loguje i Srpski :) Verovatno su nastali kupovinom Delhaize-a...
Delhaize je na globalnom planu imao lose rezultate, pa je pao brak izmedju njih i Aholda pre neke 3 godine. Na srpskom trzistu su tako dosli

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Pretpostavljam da je neki od njih stradao pa hoces da mijenjas?

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Pa da, zamenio sam onaj od bojlera onim od ventilacije. Svakako mi sad fali jedan.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Mislim da ce bilo koji od danasnjih modularnih koje mozes naci u elektro radnjama zavrsiti posao , rekao bih po slikama da su isti.
Ako pak nisu isti ili ti smeta ako se spolja bude razlikovalo , a ne mozes da nadjes original, onda kupis sve prekidace i nov nosac i zamenis komplet.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Odgovori