Beograd
Re: Beograd
I sto ce privuci investicije 

methane.master napisao:nešto što će se bolje uklopiti u okolinu.

I ja sam sličnog mišljenja. Ili možda da se ne zida ništa, već da se napravi park (i u njemu jednom tablom obeleži šta je bilo na tom mestu, kako je izgledalo i ko ga je i kada srušio).Velja napisao: Bile su lepe same za sebe, ali se nisu uklapale u ambijent. Ja bih to srušio do temelja i sagradio neke retro zgrade u stilu vlade (bez PVC prozora) i MIPa.
Ђенерал Јанковић
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I ja sam za to 
Al nema sanse to. Inace sam ja protiv rusenja samo zbog toga sto ce aktuelni politicari da se nafatiraju a Beograd bardm za nasih zivota trajno usrati sa nekom neprikladnom zgradurinom.. I arhitektonski, i saobracajno i u svakom smislu.. To su hteli sa zoo vrtom, to je ideja Beograda na vodi, to i ovde

Al nema sanse to. Inace sam ja protiv rusenja samo zbog toga sto ce aktuelni politicari da se nafatiraju a Beograd bardm za nasih zivota trajno usrati sa nekom neprikladnom zgradurinom.. I arhitektonski, i saobracajno i u svakom smislu.. To su hteli sa zoo vrtom, to je ideja Beograda na vodi, to i ovde
Snork iako je tvoja ideja odlična znaš i sam da je zbog finansijskog faktora potpuno nerealna.
@ Next To je to. Zamišljam kako Nemanjina prolazi kroz prizemlje tog čuda.
Nego, meni nije jasno što ne izmeste vojsku komplet iz tog kompleksa, a ako se ja pitam i iz Beograda. Nek prodaju one hektare u Topčideru i vojska će imati budžet za sledećih 10 godina.
@ Next To je to. Zamišljam kako Nemanjina prolazi kroz prizemlje tog čuda.

Nego, meni nije jasno što ne izmeste vojsku komplet iz tog kompleksa, a ako se ja pitam i iz Beograda. Nek prodaju one hektare u Topčideru i vojska će imati budžet za sledećih 10 godina.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Beograd
Svu vojsku mogu sad da smeste u bazu Jakovo i da im još ostane mesta. Ali neće guzonje da se klackaju preko Novog Beograda i Surčina do tamo...
Tapatalk
Tapatalk
Ko odlucuje sta ce tu biti od objekata, i sta ce se raditi sa zgradama koje su tu trenutno?
Gradonacelnik ili vlada (ili ppv
)
Gradonacelnik ili vlada (ili ppv

Meni ovo deluje kao cist marketing pred izbore u gradu.
TT
TT
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Magazin „Mashable“ nedavno je objavio 25 kriterijuma po kojima se meri koliko je neki grad pametan. Beograd se sa 16 (bar delimično) ispunjenih kriterijuma odlično drži i za, recimo, Njujorkom zaostaje tek u nekoliko stvari. Ali, postoji i jedna stvar po kojoj smo pametniji i od Velike jabuke, a to je bolji sistem plaćanja parkinga SMS-om.
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 0679.phtml
Ma idi!
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 0679.phtml
Ma idi!
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Posetite www.garaza.rs !
Sto kazu Mladja i Dasko, bice na kraju projekat "Beograd na hlebu i vodi", koji je Sloba zapoceo jos pre vise od 20 god.
HTC
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Jos samo 9997 milijardi investicija i to je to 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
FB stranica sa zanimljivim fotografijama proslih vremena jbt, neki drugi svet..
https://www.facebook.com/Crno.beli.Beograd
https://www.facebook.com/Crno.beli.Beograd
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
I Beograd dobija kule bliznakinje
IZVOR: NOVOSTI
Beograd -- Beograd će, svojim izgledom ličiti na svetske metropole ukoliko nekadašnja "Juga" dobije dve kule, koje će se "dizati" do 133 metara u visinu.
Rekonstrukcija beogradskog hotela "Jugoslavija" počeće za tačno dve godine, a ekskluzivni hotelsko-poslovni kompleks, ako ne bude novih zastoja, prve goste dočekaće 2019.
Vrednost celokupnne investicije je 277 miliona evra, a projekat obnove kompleksa na dunavskom keju otvoriće, kako kažu investitori, preko 15.000 radnih mesta.
Ceo projekat je trenutno u fazi prikupljanja potrebnih dozvola. Gradski sekretarijat za urbanizam u petak je na razmatranje dobio koncept plana i projekat sređivanja nekada popularnog prestoničkog hotela. Kada se kompletira sva neohodna dokumentacija, novobeogradsko zdanje postaće deo jednog od najcenjenijih luksuznih hotelijerskih brendova na svetu "Kempinski".
rema rečima Rajana Rajičića, direktora kompanije "Ril holding", koja u ime grčkog investicionog fonda "Kjues investment" upravlja rekonstrukcijom "Juge", hotel će biti deo luksuznog stambeno-poslovnog obkjekta "Dunavska kapija".
"Planirano je preuređenje prostora koji se prostire na pet hektara. Sadašnja zgrada hotela biće, ukoliko nam bude dozvoljeno, srušena sve do betona, a na tom mestu nići će poslovni-stambeni objekat, koji će osim hotelskih kapaciteta, raspolagati i sa velikim, ekskluzivnim tržnim centrom, podzemnim parkingom na dva nivoa, ali i stambenim delom na 33 sprata", rekao je za "Novosti" Rajičić.
Ukoliko planovi sa arhitektonskih skica pređu u građevinske poslove, Beograd će, svojim izgledom ličiti na svetske metropoloe, jer će nekadašnja "Juga" dobiti dve kule (severnu i južnu), koje će se "dizati" do 133 metara u visinu.
U jednoj od te dve kole biće uređen stambeni kompleks, u kome će se naći luksuzni stanovi na prodaju, koje, takođe, potpisuje brend "Kempinski". Druga kula biće rezervisana za poslovne objekte, a u prizemlju zgrade biće smešteni ekskluzivni restorani. Ipak, bez obzira na sve ove izuzetno atraktivne planove, treba biti poslovično oprezan jer je sličnih najava bilo još od 2006. godine (tada je aktuelna bila varijanta sa samo jednom kulom na 33 sprata) kada je firma "Alpe Adria hoteli" pazarila "Jugoslaviju" za 31,3 miliona evra, kao i posle 2008. kada je u posao uskočio gigant poput "Kempinskog".
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=798867
IZVOR: NOVOSTI
Beograd -- Beograd će, svojim izgledom ličiti na svetske metropole ukoliko nekadašnja "Juga" dobije dve kule, koje će se "dizati" do 133 metara u visinu.
Rekonstrukcija beogradskog hotela "Jugoslavija" počeće za tačno dve godine, a ekskluzivni hotelsko-poslovni kompleks, ako ne bude novih zastoja, prve goste dočekaće 2019.
Vrednost celokupnne investicije je 277 miliona evra, a projekat obnove kompleksa na dunavskom keju otvoriće, kako kažu investitori, preko 15.000 radnih mesta.
Ceo projekat je trenutno u fazi prikupljanja potrebnih dozvola. Gradski sekretarijat za urbanizam u petak je na razmatranje dobio koncept plana i projekat sređivanja nekada popularnog prestoničkog hotela. Kada se kompletira sva neohodna dokumentacija, novobeogradsko zdanje postaće deo jednog od najcenjenijih luksuznih hotelijerskih brendova na svetu "Kempinski".
rema rečima Rajana Rajičića, direktora kompanije "Ril holding", koja u ime grčkog investicionog fonda "Kjues investment" upravlja rekonstrukcijom "Juge", hotel će biti deo luksuznog stambeno-poslovnog obkjekta "Dunavska kapija".
"Planirano je preuređenje prostora koji se prostire na pet hektara. Sadašnja zgrada hotela biće, ukoliko nam bude dozvoljeno, srušena sve do betona, a na tom mestu nići će poslovni-stambeni objekat, koji će osim hotelskih kapaciteta, raspolagati i sa velikim, ekskluzivnim tržnim centrom, podzemnim parkingom na dva nivoa, ali i stambenim delom na 33 sprata", rekao je za "Novosti" Rajičić.
Ukoliko planovi sa arhitektonskih skica pređu u građevinske poslove, Beograd će, svojim izgledom ličiti na svetske metropoloe, jer će nekadašnja "Juga" dobiti dve kule (severnu i južnu), koje će se "dizati" do 133 metara u visinu.
U jednoj od te dve kole biće uređen stambeni kompleks, u kome će se naći luksuzni stanovi na prodaju, koje, takođe, potpisuje brend "Kempinski". Druga kula biće rezervisana za poslovne objekte, a u prizemlju zgrade biće smešteni ekskluzivni restorani. Ipak, bez obzira na sve ove izuzetno atraktivne planove, treba biti poslovično oprezan jer je sličnih najava bilo još od 2006. godine (tada je aktuelna bila varijanta sa samo jednom kulom na 33 sprata) kada je firma "Alpe Adria hoteli" pazarila "Jugoslaviju" za 31,3 miliona evra, kao i posle 2008. kada je u posao uskočio gigant poput "Kempinskog".
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=798867