Stranica 372 od 1864

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:08
od Rakhil
Ja furam kombinovano svinjsku mast ili maslinovo ulje, al da nije ono sklj od komine. Zejtin ne mogu ocima videti, kao ni margarin i ostale naftne derivate.

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:09
od Texonja
Rakhil napisao:al da nije ono sklj od komine.
Pojasni za nas sa jeftinijim ulaznicama.

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:16
od nuk
Misli na naftne derivate koji se nazivaju maslinovim uljima :D

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:17
od Rakhil
Sorta maslina koje su krs,valjda. Ta ulja su rafinisana i obradjena i dusa im je izvadjena. Ja furam ona fensi virginhladnocedjenahipster ulja, drasticna razlika u ukusu.

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:21
od nuk
Ja ih inace ne volim al' od kada sam probao neko jeftino iz Metro-a ne mogu vise ni u Grckoj da letujem :)

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:31
od nikaragva
Kada hladnim putem bez zagrevanja i upotrebe hemikalija iscedis ulje iz maslina, onda ta smesa sto ostane, se zove komina. Dodavanjem raznih sranja u to i zagrevanjem, mozes da iscedis jos ulja, koje je daleko losije od "pravog" ulja.

Iskreno ne verujem da kod nas u prodavnici ima da se kupi zaista pravo hladno cedjeno ulje. Sva su na neki nacin tretirana hemijski ili zagrevana, da se dobije vise.

Smuci mi se kada odem u tzv. zdravu hranu i tamo na prvi pogled nadjem gomilu losih i otrovnih stvari, koje su negde zabranjene, a kod se zovu zdrava hrana :D

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:36
od nuk
E sad, zanimljiva tema.
Neki dan kupim "Danubius" razano brasno a hleb naraste vise od belog, miris i boja nemaju veze sa razanim, brasna iz zdrave hrane su najpribliznija originalu :) iako su uglavnom bajata i sumnjivog porekla.

kad sam vec pomenuo, da li neko zna neki mlin koji melje TIP1100?

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:40
od Floyd
Kvalitetno maslinovo ulje mogu da jedem tako sto umacem hleb u njega :D

Gesendet von meinem GT-I9505

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:42
od aleksa
Moj deda od 90 godina PIJE litru maslinovog ulja nedeljno! :)

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:46
od Rakhil
Moj deda ima 130 godina, pije 2 litre maslinovog ulja DNEVNO, i moze da prebije tvog dedu :mrgreen:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:49
od aleksa
Ja ozbiljan! :)

Ovih dana dobijate sliku iz njegovog spajza, da vidite zalihe Monini-a!

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:54
od nenad.fil
Moj deda od 93 godine ne koristi maslinovo ulje, Uopste.


Jede svinjetinu. I slatko. Pritom, nema nekih izrazenih problema, nema dijabetes, nema srcanih problema, ok bubrege...

A ceo zivot jede svasta, soli, pije.


Dao mu Bog da pozivi barem jos 20 godina...

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:57
od ftj
To od komine masline se najcesce koristi za przenje, a ekstra devicansko nema potrebe koristiti za te svrhe, neki kazu i da nije zdravo.

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:58
od dragvorl
nenad.fil napisao:Moj deda od 93 godine ne koristi maslinovo ulje, Uopste.


Jede svinjetinu. I slatko. Pritom, nema nekih izrazenih problema, nema dijabetes, nema srcanih problema, ok bubrege...

A ceo zivot jede svasta, soli, pije.


Dao mu Bog da pozivi barem jos 20 godina...

:klanjamse: :bravo:
Jel se redovno krece?

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Poslato: 06 Mar 2014, 22:59
od aleksa
nenad.fil napisao:Moj deda od 93 godine ne koristi maslinovo ulje, Uopste.


Jede svinjetinu. I slatko. Pritom, nema nekih izrazenih problema, nema dijabetes, nema srcanih problema, ok bubrege...

A ceo zivot jede svasta, soli, pije.

Dao mu Bog da pozivi barem jos 20 godina...

Moj deda ceo zivot misli na sebe! :)

Ceo zivot dobra plata, dobra penzija... i eto izdrkavanja sa najskpljim uljem, cedjenim pomorandzama, samo se jede teletina...:mrgreen: