Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nuk »

podvarak napisao:Cek cek, ako sam dobro razumeo, presli ste sa "nestabilnog" androida na wm8 i sad morate da ubacujete beta 3rd party apps jer nema fabrickih? :D
Jasta, stabilan android V.4x sa ispod 1GB (2GB) memorije ne postoji, slozices se samnom :)
Ne bi verovao da su te 3rd party apps u dosta slucajeva bolje od nativnih na androidu, samo da se covek resi navike. Recimo da se meni vise svidja sto svaka YT aplikacija ima mogucnost download-a klipova :)

I da, Facebook Beta se zove tako zato je pravi "Beta Labs" i odlicna je, meni i mnogima bolja nego oficijalna na androidu ili MS oficijalna na WP8 ali ima problem sa real time notifikacijama i to je problem sistema, ne same aplikacije.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja i dalje ne verujem da tolike pare utucate u W8 telefone pored takve ponude sjajnih Android telefona. Zasto, samo da bi bili drugaciji ili imali NOKIA-u?
Ne znam kako da vam kazem, to je sada Microsoft, Nokia propala.

Onda u utiscima pocnete da poredite babe i zabe, najbolji W8 tel vs neki stari android nize klase, pa W8 jos ispadne bolji...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Jbg Laki, izvini.. :)

Sent from my Lumia
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Laki

Ja znam svega par modela android telefona na kojima isti OS radi perfektno i ni jedan nije jeftin.
Licno preferiram Android ali razumem ljude kojima se svidja WP8.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Krenulo i Nokiju: Prodato oko 9 miliona smartfona
http://www.mondo.rs/a629098/Mob-IT/Vest ... tfona.html

U odnosu na prethodnu godinu to je povećanje od preko 40 odsto, dok je na američkom tržištu Nokija prodala četvorostruko više telefona. WP je sada na četiri odsto tržišta SAD i oko deset u EU.

Malo vruće, malo hladno
Nokija je u trećem kvartalu zabeležila neto gubitak od 91 milion evra, a ukupni prihodi opali su za 20 odsto i iznosili su 5,6 milijardi evra. Ipak, to je dobra vest, jer je guitak nekada iznosio oko mlijardu dolara!

Nekadašnji lider na tržištu pametnih telefona, Nokia, u trećem kvartalu prodala je rekordnih 8.8 miliona pametnih uređaja. Najviše su se prodavali model Lumia 520, Lumia 620 i Lumia 720.

To je rast od 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Poređena radi, Samsung, koji je lider u tom segmentu, prodao je u trećem kvartalu 81 milion pametnih telefona.

Ono što bi moglo da bude ohrabrujuće za Nokiju jeste to što je primetan pomak od kako se potpuno usredsredila na Lumia telefone koji rade na Windows Phone operativnom sistemu. Prošle godine prodato je manje od tri miliona Lumia, dok ove oni čine celokupan segment u smartfon segmentu - svih 8.8 miliona.

Nokia je i dalje na drugoj poziciji na tržištu mobilnih telefona sa ukupnim udelom od 15.5 odsto u svetu i to pre svega zahvaljujući dobroj prodaji običnih telefona, sa fabričkim operativnim sistemom.

Nokijine mreže u zaletu
Nekadašnji finski gigant, kojeg je u međuvremenu preuzeo Majkrosoft za 5,2 milijarde dolara, zabeležio je rast neto profita od 33 odsto u sektoru mrežnih usluga.
Ispred Nokije na tržištu smartfonova sada su Samsung, Apple sa 33,8 miliona prodatih iPhona, ali i južnokorejski LG Electronics sa 12,7 miliona i kineski Lenovo sa 11 miliona prodatih uređaja.

Nokija je inače na tom tržištu pre nekoliko godina bila neprikosnoveni lider sa tržišnim učešćem od preko 50 odsto. Akcije Nokie su u Helsinkiju zabeležile skok od sedam odsto i prodavale su se za 5,34 evra.

Američko tržište je, konačno, pokazalo mnogo veće interesovanje za Nokiju, gde je ovaj proizvođač zabeležio rast prodaje od skoro 400 odsto. Iako tržišni udeo od oko četiri odsto u SAD nije mnogo u poređenju sa Androidom i iOS-om, to je značajan korak unapred za Windows Phone, kojem se predviđa dalji rast pojačanim tempom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ma treba da se gura WP8 sto vise - da se android ne uspava :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Eto,
bas me interesuje sta ce Laki da pise sledece godine kas bude kupovao Lumiu zato sto je svi furaju :D

Sent from my Lumia
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Delija napisao:Ma treba da se gura WP8 sto vise - da se android ne uspava :)
Naravno :)
Zdrava konkurencija je neophodna...
Vidis kako se sad Samsung uke*ao konkurencije koja je sve jaca pa samo stanca nove modele.
Do sad su balansirali izmedju Note i S a sad u igru ulazi i Round a spekulise se i o premium modelu - F line...koliko li ce samo on da kosta kad su i plastikaneri sa svakim novim modelom sve skuplji? :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nisam cuo za F line, sta to treba da bude?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ne svidja se meni bas ta ideja 100% metalno kuciste. Idealno bi mi bilo pozadina ova kao lazna koza kao na N3 ali da okvir bude od pravog metala.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Da, ova pozadina kao kod N3 i Round je super...a taj metalni okvir kao kod Lumie 925 bi bio pun pogodak i recimo safirno staklo :)
Nadam se da ce sve to imati S5 ali sumnjam...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Biće interesantno ako S5 izbace u dve varijante sa dva različita operativna sistema.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja ne znam zasto kukate na Android ispod 1 GB,osim ako ne koristite fabricki ROM ? Lepo na XDA ima za svaki telefon custom ROM,preporuka za Cyanogen koji dosta ubrza telefon.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Koliko ljudi ce to raditi? Hocu da kupim telefon i da se ne zezam oko tih krupnih softverskih stvari
Mada cu na razr sad verovatno to uraditi,da mu produzim zivot jos malo

Inace drugarici pukao sistem pre neki dan na S3,godinu i 7 dana od kako ga je kupila. I kaze mi jos nekom prijatelju istu noc crkao. Mozda je do nekog update-a... (teorija zavere :mrgreen: ) ujutru kad se probudila imala samo 2% baterija, ugasi joj se i vise se nije upalio

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Odgovori