Formula 1 - Sezona 2013
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Formula 1 - Sezona 2013
Ja nisam ni ustao. Uspavao se. Uključim TV malopre, kad vidim RB na prvom i drugom mestu, pa mi nije ni žao što sam propustio.
Posetite www.garaza.rs !
Nije bilo bas tako dosadno kako bi se cinilo prema poretku.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odlična trka, nego bih rekao posle poslednje 3-4 trke da TC na kolima ima samo Fetel. Jedini auto je njegov koji je potpuno imun na sasvim potrošene zadnje gume, tako da mogu da se igraju sa taktikama kako god hoće, kad imaju 2-3s rezerve po svakom krugu. Obratite pažnju koliko ga timskim naredbama usporavaju da to ne bi bilo toliko očigledno.
Trenutak koji je pokazao koliko su dva RB-a različita je obilaženje Grožana. Sa tvrdim gumama je Fetel sustizao i obišao Grožana u DRS zoni, kao da ga obilazi za čitav krug. Desetak krugova kasnije, drugi RB sa novim gumama sa mekšom komponentom, mora klasično trkački da obiđe Lotus koji ima još starije gume i sporije krugove.
Prevelika je to razlika da bi uticaj imao samo vozački talenat.
Tapatalk 4
Trenutak koji je pokazao koliko su dva RB-a različita je obilaženje Grožana. Sa tvrdim gumama je Fetel sustizao i obišao Grožana u DRS zoni, kao da ga obilazi za čitav krug. Desetak krugova kasnije, drugi RB sa novim gumama sa mekšom komponentom, mora klasično trkački da obiđe Lotus koji ima još starije gume i sporije krugove.
Tapatalk 4
Slažem se, ali nemam dokaz. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
^^ To je sustina svega. Niko nema dokaz da je RB nelegalan.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
poluvestacki napeta trka... steta za luisa, mogao je da bude u borbi za podijum... i jos veca steta za grozana, odlican start, dobar tempo, i na kraju potop...
nidza napisao:Odlična trka, nego bih rekao posle poslednje 3-4 trke da TC na kolima ima samo Fetel. Jedini auto je njegov koji je potpuno imun na sasvim potrošene zadnje gume, tako da mogu da se igraju sa taktikama kako god hoće, kad imaju 2-3s rezerve po svakom krugu. Obratite pažnju koliko ga timskim naredbama usporavaju da to ne bi bilo toliko očigledno.
Tapatalk 4

Nema šanse, svi prevaranti su se provukli. Najsvežiji primer je Šumaherov Beneton iz '94, koji je sigurno imao TC. Pitanje je kakvi su mu ostali automobili bili.trojanac napisao:Da ne bude kao sa Armstrongom.
Danas me je Fetel podsetio na njega najviše do sad.
Dobro, sve to daje ja zanimljivosti velikog cirkusa. I na stazi i van staze je cirkus.

Tapatalk 4
A sto se ne pomirite s tim da je on najbolji? Mislim da je to prilicno ocigledno... I nije Red Bull toliko velika firma kao Fijat ili Mercedes, manja je nekoliko puta od njih, tako da nije bas da je tu sve do para i Red Bull sve podmicuje a ostali su mucenici, nevinasca i zrtve...
A isto tako je bio najbolji i Armstrong. Jeste se dopingovao ali ocigledno su se i svi njegovi konkurenti dopingovali sto ce reci da nije imao neku prednost nad njima... Tako da iako je sada jako mali u mojim ocima a bio mi je jedan od omiljenih sportista, ipak i dalje stoji to da je bio najbolji.
A isto tako je bio najbolji i Armstrong. Jeste se dopingovao ali ocigledno su se i svi njegovi konkurenti dopingovali sto ce reci da nije imao neku prednost nad njima... Tako da iako je sada jako mali u mojim ocima a bio mi je jedan od omiljenih sportista, ipak i dalje stoji to da je bio najbolji.
aco ko je najbolji? fetel kao vozac, ili njui kao konstruktor?
Stvarno je jadno ovo sto citam i slazem se sa Acinim komentarom. Jos sad Nidza provlaci i za Schumachera "ko zna kakvi su mu drugi automobili bili". Jel bas toliko smeta da je neko uspesan da mora da se omalovazava? Verovatno bi pola foruma bilo sampioni samo da imaju Red Bull bolid. GTFO!
sent from my HTC Sensation
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Nema ljutnje, šta ste se popalili odjednom. Ovakve diskusije postoje oduvek. Svako ko prati auto moto sport malo ozbiljnije tehnički, a malo manje navijački, itekako izražava sumnju.
Dok neko ne iznese neki dokaz da je bilo šta na tom autu protiv pravila, sve je regularno. Njuiju kapa dole ako je uspeo TC da provuče kroz trenutna stroga pravila, što je najverovatnije i slučaj.
Tapatalk 4
Dok neko ne iznese neki dokaz da je bilo šta na tom autu protiv pravila, sve je regularno. Njuiju kapa dole ako je uspeo TC da provuče kroz trenutna stroga pravila, što je najverovatnije i slučaj.
Tapatalk 4
Cilj u formuli 1 je zavrsiti uspesno trku za sto manje vremena.
Za svako mesto dobija se TACAN broj bodova.
Za svakog vozaca se zna koliko je TACNO bodova sakupio.
Tu onda nema mesta za diskusiju.
Kao licnost moze da se nekome svidja nekome ne. Isto vazi i za Armstronga. Ali, morate shvatiti da ovo nije poredjenje daa li je bolji BMW ili Mercedes pa jednom se ovo svidja drugom ono svidja i tako u krug. Ovo je sport, u sportu su stvari jasne.
Svakom vozacu i svakom timu je bitno da su najbrzi. UVEK ce samo jedan biti najbrzi a u ovom momentu i prethodne tri godine to je Vettel. Pre njega su bili taj i taj, posle njega ce biti taj i taj, ali sada je on. To je cinjenica a ne predmet diskusije.
I nemam nista protiv da pisete da vam neko smeta kao osoba, to je normalna stvar, ali ruzno je za takvog vozaca (necu reci najboljeg jer vise cenim Loeba) pisati kako mu neka teorija zavere pomaze. Mozda ima najbolji bolid, ali sta ako je najbolji jer on najbolje prenosi informacije svom timu?
Za svako mesto dobija se TACAN broj bodova.
Za svakog vozaca se zna koliko je TACNO bodova sakupio.
Tu onda nema mesta za diskusiju.
Kao licnost moze da se nekome svidja nekome ne. Isto vazi i za Armstronga. Ali, morate shvatiti da ovo nije poredjenje daa li je bolji BMW ili Mercedes pa jednom se ovo svidja drugom ono svidja i tako u krug. Ovo je sport, u sportu su stvari jasne.
Svakom vozacu i svakom timu je bitno da su najbrzi. UVEK ce samo jedan biti najbrzi a u ovom momentu i prethodne tri godine to je Vettel. Pre njega su bili taj i taj, posle njega ce biti taj i taj, ali sada je on. To je cinjenica a ne predmet diskusije.
I nemam nista protiv da pisete da vam neko smeta kao osoba, to je normalna stvar, ali ruzno je za takvog vozaca (necu reci najboljeg jer vise cenim Loeba) pisati kako mu neka teorija zavere pomaze. Mozda ima najbolji bolid, ali sta ako je najbolji jer on najbolje prenosi informacije svom timu?
Slazem se sa Acinom konstatacijom da je jedino rezultat merilo ko je bolji. Red Bull ima ubedljivo najbolji bolid, uvek dobro setovan i uvek imaju najbolju taktiku , barem u slucaju Fetela koji je ne sumnjivo odlican vozac, ali da li je najbolji to je vec diskutabilno. Sto se tice regularnosti bolida ocito su se najbolje prilagodili pravilima tj. definiciji sve sto nije zabranjeno je dozvoljeno, ali realno to je sasvim legitimno. Setite se samo kad je mislim ekipa Williamsa prva pocela da doliva gorivo u toku trke. Imali su ogromnu prednost, jer drugi nisu bili spremni za to, a i oni su iskoristili rupu u pravilniku da to nije zabranjeno.
Danas mi je jedino zasmetalo ovo sto su svi primetili
Danas mi je jedino zasmetalo ovo sto su svi primetili
, ali opet i to je stvar RB tima.nidza napisao:
Tapatalk 4