Nisam mislio na te infekcije nego na sam osećaj neprijatnosti, gušenja, suvog vazduha, suzenja očiju i slično. Mada kažem, nisam se zadržavao duže od sat.
ftj napisao:Znači svaka nova poslovna zgrada u recimo Njujorku je loša i nezdrava?
U suštini da. Ne prave se one zatvorene zato što su dobre za ljude nego zato što su energetski efikasnije itd, a što je dobro za vlasnika.
Verujem da je svaka nova je garant zdravija nego svaka zgrada i kuća u Srbiji
Ili neko i dalje misli da udiše zdrav vazduh ovde
Možda je teorijski zatvoreni sistem klimatizacije i zdraviji od beogradskog vazduha, ali je problem što taj sistem treba jako ozbiljno održavati, a upravo je to deo priče gde ja ne verujem nikome. Lepo je napisao Ftj da je održavanje klimatizacije u Ušću ozbiljan finansijski izdatak.
Dakle postoje dve karike koje mogu da zakažu. Investitor kome to u jednom trenutku može da postane nepotreban izdatak i izvođač kome može da se osladi da uzme pare, a da ne pruži adekvatnu uslugu.
Složićeš se da je u Srbiji i jedna i druga opcija vrlo realna.
Problem je često nedovoljna količina svežeg vazduha. Zbog štednje energije sistem često radi sa manje svežeg vazduha od preporučene količine, ili sistem u startu nije isprojektovan za sadašnju namenu.
kod mene na poslu radarska sala je takodje zatvorenog tipa, sa centralnom klimatizacijom i bez prozora na otvaranje. Iako je sve maksimalni predrk, na dugme, useljeno pre dve godine, ne stedi se na odrzavanju sigurno, i plafon je visok ko zna koliko ( okacicu sliku ako nekog zanima mada ste sigurno vidjali po vestima i novinama, bukvalno moze kao basket sala da posluzi ), i pored svega nekad posle par sati sedenja tamo jedva cekam da izadjem na terasu... Meni taj vazduh jednostavno nije to to...
starac vujadin napisao:S obzirom da su ti isti jedva završili Metropol i to tek kada im je Đilas zapretio da će im oduzeti građevinsku dozvolu, a za YU ne mogu da se skrpare 100 godina, ovo pre spada u predizobrni folklor onih koji proglašavaju sebe spasiocima od bankrota nakon tri dana upravljanja gradom.
dragan napisao:kod mene na poslu radarska sala je takodje zatvorenog tipa, sa centralnom klimatizacijom i bez prozora na otvaranje. Iako je sve maksimalni predrk, na dugme, useljeno pre dve godine, ne stedi se na odrzavanju sigurno, i plafon je visok ko zna koliko ( okacicu sliku ako nekog zanima mada ste sigurno vidjali po vestima i novinama, bukvalno moze kao basket sala da posluzi ), i pored svega nekad posle par sati sedenja tamo jedva cekam da izadjem na terasu... Meni taj vazduh jednostavno nije to to...