Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Xepoj87 napisao:@Vladapetr
Probao ja,ali meni je ono kao za decu,da se igraju.
Totalno neergonomski,i samo graficki zanimljivo,prva 2 dana.
Pored toga,da bi koristio napredne funkcije,moras da platis.
Ako pričamo konkretno o Novi - na stranu što se plaća 4$ a svako malo je akcija kada košta 2 dolara ili čak dolar. A ima da se skine i krekovana za džabe ;)
Sa druge strane, jedino što bih možda koristio od tih naprednih funkcija su folderi u drawer-u, sve ostalo(skrivanje aplikacija, pokreti, itd...) je meni nebitno. Ali zato ono što Nova daje a mnogo je više nego "neergonomski i samo grafički zanimljivo" je mogućnost potpune individualizacije organizacije i prikaza kako ekrana tako i dock-a(ne znam da ijedan drugi Launcher nudi toliko slobode), lako zaključavanje i otključavanje sadržaja ekrana, za više od 2 godine nisam imao nijedan bug ili lag... Meni dovoljno da kada razmišljam o telefonu uopšte ne mislim o njegovom fabričkom launcheru, već znam koji će ići preko njega ;)

Tebi se, kao i svakom drugom, može više sviđati neki drugi launcher, ali i dalje tvrdim da je razlika u fabričkom interfejsu kao argument za kupovinu ovog ili onog telefona - samo gubljenje vremena...
Ja sam ih testirao više od 10, skoro svaki mi je pružao više nego fabrički - pa sam među njima odabrao onaj koji mi daje najviše.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Xepoj87 napisao:,ogotovo za mene koji nosim go telefon
Ne želim da znam gde ga držiš. :kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Hahaha :D

Vlado,ja sam se zgranuo NOVA launcherom recimo.
Koliko je zanimljiv na prvi pogled,toliko je i bespotrebno komplikovan.
Ne znam na kakvu individualizaciju ekrana konkretno mislis,a ni docka?
Kakvo lako zakljucavanje,otkljucavanje sadrzaja ekrana?
Ima sve sto i fabricki launcheri,osim malo vise slobode kada je graficka individualizacija u pitanju.
Po meni,skroz deciji launcher,bio bi mi zanimljiv u srednjoj skoli kada sam se zaludjivao gadgetima i slicnim zajebancijama.
Koristi mesec dana Sense,pa ces i sam skapirati o cemu ti pricam.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Bax napisao:...Nego jel neko kriptuje podatke na SD kartici, i kako, posto smo skoro bili svedoci nemilog dogadjaja, tj kradje mobilnog, previse je sad tu osetljivih informacija, da bi se to ostavilo na izvolte?
Ja sam aktivirao "wipe phone + wipe SD" pri promeni SIM kartice, pri startu telefona bez kartice i posle 3 neuspela unosenja unlock pattern-a, a Cerberus je fleshovan u rom, tako da tracking radi i posle factory reseta. Misim da nema dalje :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

@Heroj:
Sta to Nova ima a drugi ne?
Treba mi folder na desktopu - prevucem ikonicu na neku drugu i dobijem folder.
Treba mi folder u doku - ista prica.
Treba mi dok sa 2,3 ili 5 linija - podesis za sekund. Hoces da se te linije vrte u krug ili ne - i to se podesava.
Dok sa 6 ili 7 ikona? Moze i to.
Drawer da ide po listovima, horizontalni ili vertikalni skrol? Sve moze.

Kako se na Sensu zakljucava displej da mu slucajno ne pomeris neku ikonu dok ga npr nosis u ruci? A kako ga tako zakljucanog otkljucavas? Ja sa jednim duzim klikom. A ti?

Vizuelne efekte oko menjanja displeja, drawera, itd... da ne spominjem, to je vec stvar ukusa. Plus sto nista od toga ne koristim, kao sto ne igram nikakve igrice. Funkcionalnost koju sam dobio od Nove NIJE IMAO nijedan od launchera, ukljucujuci i Sense. Ili mozda imas argument da me dematujes, neki launcher koji radi SVE gore nabrojano.
Meni telefon sluzi za posao, ceo dan kominikacija fajlovi itd... Za zvuk koristim neke druge medije, ali kod telefona razliku u funkcionalnosti osetim na jedan jer tel preznojavam po ceo dan...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Vlado probaj ozmedju ostalog i Aviate.

neXus
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

podvarak napisao:@AcaKayak: nisam N3 uzimao u usta, nadovezah se na pricu o S4. N3 definitivno izuva po svemu sve ostale, nisam ga video uzivo uopste al ovo sto se pise i sto ljudi pricaju je da nema dalje :) A i glupo bi bilo da nije najbolji za toliko koliko kosta. Imao sam prethodne note-ove i bili su mi preveliki, N3 je drugacije uradjen i moram da vidim uzivo kako lezi u ovoj mojoj lopati. Ako budem mogao desnim palcem da bocnem gornji levi meni, definitivno cu da ga uzmem uskoro.
Iako sam pisao posle ovog posta tek sad ga videh :)

Slazem se za sve napisano ukljucujuci da je G2 bolji od S4 :)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ljudi, znam da ovde ima ljudi koji su prelazili sa Androida na WP8, kakvi su utisci nakon duzeg perioda eksploatacije? Da li se znacajno popravilo stanje kada su u pitanju aplikacije za WP telefone?

Razmisljam o promjeni telefona i nesto mi se ne kupuje ponovo Android jer ne zelim da dam za telefon previse novca a Lumie i ostali WP telefoni su povoljni, takodje mi se ne kupuje telefon sa ekranom od 5 inca :zbunjen: . Drugi moj problem sa Androidom jeste u tome sto Android srednje klase, to je neki fon za cifru od 200-250 evrica, brzo postane hardverski slab i onda krece mucenje sa Androidom...

Vidim da su razlike izmedju Lumia hardverski male, recimo 620 i 720 imaju isti hardware a isto vazi i za 820 i 920, koje su sustinske razlike u koriscenju npr. 620 (512mb rama) i 820? Vrijedi li 920 tih 50e doplate u odnosu na 820, sta se dobija za tih 50e? Razmisljam i o Lumii 620 kao nekom low budget resenju da se proba WP8, ako mi se ne svidi ne bi "izgubio" mnogo novca, kakva je 620-ka po vama?

Kakav je Samsung Ativ S? Ovde kosta manje od 200e u oglasima a specifikacije su mu prilicno dobre za WP telefon...
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Evo i ja jedno pitanje posto se ne razumem (a modovi me prebrisase na drugom mestu gde sam pitao):

Sta znaci "fabricki otkljucan telefon", a npr je uzet sa nekim od lokalnih paketa, kodiran na 1 mrezu, nebitno koju?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Sim free, tj. nije kupljen preko provajdera tipa MTS, VIP, nego recimo u Samsung prodavnici.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Nema to veze sa tim gdje je kupljen telefon, npr. moj telefon je uzet preko MTS-a ali je sim free... Vazno je da telefon nije (bio) zakljucan, da se moze koristiti samo npr. sa VIP karticom, jer se tada vrsi "otkljucavanje" telefona a to povlaci gubitak garancije.

Pretpostavljam da to pitas jer gledas nov telefon sa oglasa :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kako dobiješ simfree telefon ako uzmeš kod provajdera? Nisam znao da je to moguće, ja trošim već IV po redu od tri različita provajdera i svaki je bio zaključan.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Citiram/parafraziram:
Prodajem********, pod garancijom jos mesec dana. Uzet u Telenoru krajem *****, fabricki je otkljucan za sve mreze. Originalni ROM i softver su u njemu, nista nije dirano.

Da se razumemo, nikog ne prozivam nit drndam, samo me zanima ova mobilna varijanta.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

To je ovo sto je Risto odgovorio. Nisu svi telefoni od provajdera zakljucani.

@Risto

rekao bih da je WP8 idealan za tebe, u istoj sam situaciji bio i WP je odlican izbor za teledfone u tom cenovnom rangu.

Ja sam Lumiom prezadovoljan a koristim je 3-4 meseca. Utiske sam pisao vise puta u ovoj temi, prelistaj prethodnih par strana, da se ne ponavljam...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Npr. u MTS-u je recimo prije dvije godine, kada sam ja kupio svoj sadasnji telefon, bila praksa da ne zakljucavaju telefone. Recimo da je to bio njihov nacin borbe sa konkurencijom :zbunjen:

Fabricki otkljucan telefon je SIM free telefon koji nije naknadno otkljucavan (ima tu misljenja zasto je to bolje kupiti nego zakljucan telefon koji se mora otkljucavati naknadno)...

@Nuk

I ja mislim da je WP8 korektan software ali mi se na racunaru ne svidja :glavomuzid:
Nisam neko ko voli da mijenja telefone, ne budzim ih previse, ali mi smartphone treba zbog surfa, maila, poneke aplikacije i sl.

Uvijek pokusavam da donesem racionalan izbor i tu imam problem sa WP telefonima, nisam siguran sta mi ustvari treba a sta je bacanje para u mom slucaju...
Odgovori