Mobilne telekomunikacije
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Metro UI je takav kakav je i tu mogucnost personalizacije ne postoji. Na telefonu je potpuno drugaciji dozivljaj nego na racunaru.
Ne znam koliko je uporedivo, posto znam da si koristio ili koristis xperia mini, mogu da povucem paralelu i slobodno da kazem da je sve na najjeftinijoj Lumiji bolje pocevsi od browswera, brzine rada, stabilnosti, prijema signala, kvaliteta zvuka i td.
Ne znam koliko je uporedivo, posto znam da si koristio ili koristis xperia mini, mogu da povucem paralelu i slobodno da kazem da je sve na najjeftinijoj Lumiji bolje pocevsi od browswera, brzine rada, stabilnosti, prijema signala, kvaliteta zvuka i td.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
U protekle 3 godine kupljena dva telefona preko MTS-a, svi su bili sim free..
SIM unlock putem koda koji danas prihvata 90% telefona, ne remeti garanciju.Risto napisao:Nema to veze sa tim gdje je kupljen telefon, npr. moj telefon je uzet preko MTS-a ali je sim free... Vazno je da telefon nije (bio) zakljucan, da se moze koristiti samo npr. sa VIP karticom, jer se tada vrsi "otkljucavanje" telefona a to povlaci gubitak garancije.
Pretpostavljam da to pitas jer gledas nov telefon sa oglasa
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ne znam kako je u mts-u. Kod telenora gde sam uvek uzimao telefone, svaki je bio kodiran na telenor mrezu, pa i ovaj poslednji. Dekodiranje je barem pre par godina kada sam pitao povlacilo gubitak garancije. Zato me i iznenadila recenica "fabricki otkljucan".
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Risto
Ja sam imao istu dilemu kao ti ....ne ide mi se sa androida a privlaci me wp rad bez baga a opet wp me odboja zbog drugih stvari.
Uglavnom meni je kupovina Nexusa ispunila sve zelje...niska cena u odnosu na ostatak fenseraj ponude,nema bagovanja ,stock android je za svaku pohvalu sa brzinom...i ostao sam na androidu sto sam i zeleo.
neXus
Ja sam imao istu dilemu kao ti ....ne ide mi se sa androida a privlaci me wp rad bez baga a opet wp me odboja zbog drugih stvari.
Uglavnom meni je kupovina Nexusa ispunila sve zelje...niska cena u odnosu na ostatak fenseraj ponude,nema bagovanja ,stock android je za svaku pohvalu sa brzinom...i ostao sam na androidu sto sam i zeleo.
neXus
Da li bi mogao neko da mi preporuci link da skinem IGO maps za android
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
+1
ako moze link na pp ili ovde..
ako moze link na pp ili ovde..

I
Isto tako na doku,folder,ikonice,biras broj.
Na lok skrinu imas skracenice za aplikacije,kao i dodatne ekrane sa widgetima recimo,bez da otkljucavas.
Otkljucavam i zakljucavam na dugme za paljenje,pa slide,ne moze da se aktivira dok ti je u ruci,sam od sebe. Mozes da biras lock,sa vise metoda otkljucavanja.
Nemam koje dugme da drzim dugo,jer nemam Samsung
Tako da,eto,ima sve gore nabrojano.
Kao sto sam i rekao,treba da koristis sense mesec dana,da skapiras da verovatno ima neke opcuje i vise od nove.
Takodje,Nova je komlikovana,oduzima previse vremena,natrpana je opcijama od kojih su polovina bespotrebne.
Treba da razumes da proizvodjaci ipak imaju timove koji istrazuju sta je korisnicima potrebno, sta je najprakticnije,najefikasnije i slicno.
Ako imas s2,onda razumem tvoje odusevljenje Novom,jer Jelly Bean nisi ni dobio za njega,a kamoli 4.3 verziju,sa sense 5.5.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Isto tako se pravi folder na sense,a mozes i da ga napravis praznog.Vladapetr napisao:@Heroj:
Sta to Nova ima a drugi ne?
Treba mi folder na desktopu - prevucem ikonicu na neku drugu i dobijem folder.
Treba mi folder u doku - ista prica.
Treba mi dok sa 2,3 ili 5 linija - podesis za sekund. Hoces da se te linije vrte u krug ili ne - i to se podesava.
Dok sa 6 ili 7 ikona? Moze i to.
Drawer da ide po listovima, horizontalni ili vertikalni skrol? Sve moze.
Kako se na Sensu zakljucava displej da mu slucajno ne pomeris neku ikonu dok ga npr nosis u ruci? A kako ga tako zakljucanog otkljucavas? Ja sa jednim duzim klikom. A ti?
Vizuelne efekte oko menjanja displeja, drawera, itd... da ne spominjem, to je vec stvar ukusa. Plus sto nista od toga ne koristim, kao sto ne igram nikakve igrice. Funkcionalnost koju sam dobio od Nove NIJE IMAO nijedan od launchera, ukljucujuci i Sense. Ili mozda imas argument da me dematujes, neki launcher koji radi SVE gore nabrojano.
Meni telefon sluzi za posao, ceo dan kominikacija fajlovi itd... Za zvuk koristim neke druge medije, ali kod telefona razliku u funkcionalnosti osetim na jedan jer tel preznojavam po ceo dan...
Isto tako na doku,folder,ikonice,biras broj.
Na lok skrinu imas skracenice za aplikacije,kao i dodatne ekrane sa widgetima recimo,bez da otkljucavas.
Otkljucavam i zakljucavam na dugme za paljenje,pa slide,ne moze da se aktivira dok ti je u ruci,sam od sebe. Mozes da biras lock,sa vise metoda otkljucavanja.

Kao sto sam i rekao,treba da koristis sense mesec dana,da skapiras da verovatno ima neke opcuje i vise od nove.
Takodje,Nova je komlikovana,oduzima previse vremena,natrpana je opcijama od kojih su polovina bespotrebne.
Treba da razumes da proizvodjaci ipak imaju timove koji istrazuju sta je korisnicima potrebno, sta je najprakticnije,najefikasnije i slicno.
Ako imas s2,onda razumem tvoje odusevljenje Novom,jer Jelly Bean nisi ni dobio za njega,a kamoli 4.3 verziju,sa sense 5.5.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Poslednja izmena od Xepoj87 u 16 Nov 2013, 18:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Jel neko apdejtovao hangouts. Sad može da se šalje sms preko hangoutsa. Samo nisam siguran da li to ide preko internet protokola ili kao regularni sms
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
@ swemir i heineken
serbianforum.org , ima sve to
sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
serbianforum.org , ima sve to

gde, tacno i koja tacno verzija, treba mi tacno.
Skinuo sam neke vec koje ne rade, pa bi mi bilo od pomoci tacna lokacija proverene verzije aplikacije
Skinuo sam neke vec koje ne rade, pa bi mi bilo od pomoci tacna lokacija proverene verzije aplikacije

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ček da se dokopam kompa da ti dam link, ja sam instalirao na 7-8 telefona i radi bez problema, iGo Primo 2.0 je čini mi se...
Apex Launcher liči na Novu, ali je jednostavan i veoma brz. Na S2 mi je on rešenje.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nisi razumeo: raspored ikona sam zaključao, i ne može da ih pomeri neko ko se igra ili ja ako npr uzmem nezaključan telefon u ruke pa ga tako nosim. Ako ipak poželim da izvršim promene - jedan duži klik bilo gde na ekranu i onda jedan kraći da potvrdim. Promenim raspored ikona ili foldera, obrišem ako nešto želim, pa kad završim sam se zaključa.Xepoj87 napisao: Otkljucavam i zakljucavam na dugme za paljenje,pa slide,ne moze da se aktivira dok ti je u ruci,sam od sebe. Mozes da biras lock,sa vise metoda otkljucavanja.
Sense ima mogućnost da biraš da li se Drawer prikazuje po listovima ili je neprekidan(horizontalno ili vertikalno)? U vreme kada sam koristio Sense to nije bilo u spisku opcija.
Pogledati red iznad.Xepoj87 napisao:Kao sto sam i rekao,treba da koristis sense mesec dana,da skapiras da verovatno ima neke opcuje i vise od nove.
Ako je nešto tebi komplikovano, nemoj to uzimati za opšte pravilo. Isto važi za procenu toga šta je bespotrebno.Xepoj87 napisao:Takodje,Nova je komlikovana,oduzima previse vremena,natrpana je opcijama od kojih su polovina bespotrebne.
A što se tiče proizvođača i njihovih istraživanja: odavno nisam čuo smešniji argument

Na S2 sam Jelly Bean imao 2 ili 3 meseca nakon što je objavljen. Sada imam Note2 sa fabričkim Androidom.Xepoj87 napisao:Ako imas s2,onda razumem tvoje odusevljenje Novom,jer Jelly Bean nisi ni dobio za njega,a kamoli 4.3 verziju,sa sense 5.5.
Ovo objašnjava dosta toga. Ne bih dalje širio ovu raspravu, mislim da nema svrheXepoj87 napisao:Sent from my HTC One using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Naravno,kada sam uzeo One,skapirao sam koliko je sense super stvar,kako bih drugacije to izvalio?
Trazis dlaku u jajetu,i sada ispade da je i najnebitnija opcija,zlata vredna.
Drugo,sve,osim menija i desktopa,ostaje Sense.
Tako da,reci da je NOVA,zamena za sense,i da je bolji,nije moguce,jer jednostavno,NOVA je samo launcher,ne ceo modifikovani OS.
Jel sada i ja treba da kazem da nema svrhe da pricam sa tobom,posto koristis NOVA launcher?
Ili treba da pricam sa nekim ko ga nije koristio,pa da poredim?
Kada se bude pricalo o razlici izmedju Focusa i Mazde 3 recimo,treba da se ne mesas,jer je sa tobom bespoentno pricati o tome?
Kazes objasnjava dosta toga... Pa naravno,da znam razliku izmedju najnovijeg Sense i Nova launchera.
Super si.
Trazis dlaku u jajetu,i sada ispade da je i najnebitnija opcija,zlata vredna.
Drugo,sve,osim menija i desktopa,ostaje Sense.
Tako da,reci da je NOVA,zamena za sense,i da je bolji,nije moguce,jer jednostavno,NOVA je samo launcher,ne ceo modifikovani OS.
Jel sada i ja treba da kazem da nema svrhe da pricam sa tobom,posto koristis NOVA launcher?
Ili treba da pricam sa nekim ko ga nije koristio,pa da poredim?
Kada se bude pricalo o razlici izmedju Focusa i Mazde 3 recimo,treba da se ne mesas,jer je sa tobom bespoentno pricati o tome?
Kazes objasnjava dosta toga... Pa naravno,da znam razliku izmedju najnovijeg Sense i Nova launchera.
Super si.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.