Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Ja sam koristio intezivno Sense, nisam bio zadovoljan pa sam tražio bolje. To sam našao u Novi.
Ti nisi znao da koristiš Novu, probao si je 2 dana, i sada hvališ fabrički Launcher kao da je bogom dan. Čiji su argumenti ozbiljniji?

Šta je to Sense, osim Launchera? Pod jedan - nije "ceo modifikovani OS" jer je Sense samo interfejs, drugačiji prikaz nečega što već postoji(aplikacije, widgeti, itd...) A šta jeste?
Dialer? Ni njega ne koristim fabričkog, koristim exDialer, aplikaciju.
Sms? Ni njega ne koristim fabričkog nego aplikaciju GoSms.
Za surf koristim Delfina, ni tu nema mesta fabrikani... Itd.

A što se tiče tvog pitanja - u pravu si, ne bih bio dobar sagovornik za priču o tome da li je Mazda bolja od Fokusa... jer ja Mazdu nikada nisam vozio ;) Mogu da se uključim sa argumentacijom o tome kako se Fokus pokazao po određenim pitanjima, ali da ga poredim sa nečim što ne znam kakvo je - ja ipak ne bih smeo. Ti nemaš taj problem ;)

I da ne idemo dalje sa ovim, mislim da publika već odavno zeva od dosade. Uzdravlje ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sense je više od Launchera. Sve aplikacije su super povezane, kalendar, kontakti, dialer, launcher, sve je super povezano. Verujem da je sad još bolje, jer sam Sense imao poslednji put na Desire Z pre 2 godine (ako ne i duže). Jednostavno telefon nemaš potrebu da pipaš, čim se raspakuje i upali to je to. Zbog toga mi je S2 bio veliko razočarenje sa TW. Prosto sam morao da ga spljeskam uz pomoć komjunitija sa XDA.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

MilisaV napisao:Jel neko apdejtovao hangouts. Sad može da se šalje sms preko hangoutsa. Samo nisam siguran da li to ide preko internet protokola ili kao regularni sms

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Upravo probah...skida poruke sa racuna. Napravljeno je da objedini gtalk i sms/mms, tj da ih strpa na isto mesto radi lakseg koriscenja. Fino odradjeno, ima i pregrst zanimljivih smajlija. :)

Sent from my LG-E975 using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Sto ne ide preko neta, nego skida sms?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Vladapetr napisao:Ja sam koristio intezivno Sense, nisam bio zadovoljan pa sam tražio bolje. To sam našao u Novi.
Ti nisi znao da koristiš Novu, probao si je 2 dana, i sada hvališ fabrički Launcher kao da je bogom dan. Čiji su argumenti ozbiljniji?

Šta je to Sense, osim Launchera? Pod jedan - nije "ceo modifikovani OS" jer je Sense samo interfejs, drugačiji prikaz nečega što već postoji(aplikacije, widgeti, itd...) A šta jeste?

A što se tiče tvog pitanja - u pravu si, ne bih bio dobar sagovornik za priču o tome da li je Mazda bolja od Fokusa... jer ja Mazdu nikada nisam vozio ;) Mogu da se uključim sa argumentacijom o tome kako se Fokus pokazao po određenim pitanjima, ali da ga poredim sa nečim što ne znam kakvo je - ja ipak ne bih smeo. Ti nemaš taj problem ;)

I da ne idemo dalje sa ovim, mislim da publika već odavno zeva od dosade. Uzdravlje ;)
Prvo,vidim da ne znas da diskutujes o necemu,a da se ne uznemiris.
Drugo,ja nemam taj problem,jer sam koristio NOVA launcher.
Ne znam odakle tebi da sam ga koristio 2 dana,ali sam ga koristio vise od mesec dana,na Xperiji,a i na One-u.
Ako ti mislis da NOVU treba "znati" koristiti,i da tu ima nesto sto mozes da ne znas,onda nisi merodavan za ovu diskusiju.

Podjimo od toga kakav ti je lock screen,NOVA ili Samsung?
Da li ti Nova promeni settings,apps,power saver mode,sve ostalo,sto nema veze sa ikonicama i desktopom?
Da koristis Sense,shvatio bi koliko je smesan i bespotreban exDialer recimo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ExDialer je u svakom slučaju bespotreban pored Dialer One. ;-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

McGruja napisao:Sto ne ide preko neta, nego skida sms?
App komunicira sa SMS servisom, dodje mu kao implementirana SMS app unutar Gtalk-a (tj. Hangouts-a sad). Posaljes poruku preko Hangoutsa, ista ta poruka se takodje pojavi u default-oj SMS app. Za nekog ko koristi i gtalk i sms istovremeno, ovo je odlicno resenje, ne moras da se prebacujes sa app na app, imas oba na jednom mestu.

Slika

Sent from LG Optimus G via Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Dobro je da ima cute kittens,to je stavlja iznad konkurencije :kezo:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Xepoj87 napisao:
Vladapetr napisao:Ja sam koristio intezivno Sense, nisam bio zadovoljan pa sam tražio bolje. To sam našao u Novi.

Prvo,vidim da ne znas da diskutujes o necemu,a da se ne uznemiris.
Drugo,ja nemam taj problem,jer sam koristio NOVA launcher.
Ne znam odakle tebi da sam ga koristio 2 dana,ali sam ga koristio vise od mesec dana,na Xperiji,a i na One-u.
Ako ti mislis da NOVU treba "znati" koristiti,i da tu ima nesto sto mozes da ne znas,onda nisi merodavan za ovu diskusiju.

Podjimo od toga kakav ti je lock screen,NOVA ili Samsung?
Da li ti Nova promeni settings,apps,power saver mode,sve ostalo,sto nema veze sa ikonicama i desktopom?
Da koristis Sense,shvatio bi koliko je smesan i bespotreban exDialer recimo.
Prvo - uznemirim se uvek kada vidim da imam posla sa umišljenim stručnjacima, a želim da ispoštujem okolinu(ovde je to forum) pa biram reči kojima ću da saopštim to što vidim. Dakle, problem jeste do mene ;) Ti si sa svojim argumentima tipa "hahaha", "ako koristiš S2 onda te razumem", "da si probao onda bi znao"... sagovornik bez mane :rofl:

Odakle mi da si Novu koristio 2 dana? Odavde:
Xepoj87 napisao:@Vladapetr
Probao ja,ali meni je ono kao za decu,da se igraju.
Totalno neergonomski,i samo graficki zanimljivo,prva 2 dana.
Pored toga,da bi koristio napredne funkcije,moras da platis.
Da si je koristio duže od 2 sata, video bi da ti to što "mora da se plati" u stvarnosti nikada i ne zatreba.

eXDialer sam počeo da koristim pre skoro 3 godine, prvo neki drugi (mislim da se zvao "aDialer", nisam siguran) a onda sam prešao na eX. U to vreme nijedan fabrički dialer nije imao t9 pretragu imenika po drugoj reči u imenu. Tebi je to možda smešno i bespotrebno, meni opcija bez koje nisam mogao da funkcionišem. Ali jbg, tada nije imao ko da mi kaže da taj propust u stvari valja čim ga je napravio proizvođač čiji tim stručnjaka sigurno dobro zna šta je dobro a šta nije :rofl: :loool:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Xepoj87 napisao:Dobro je da ima cute kittens,to je stavlja iznad konkurencije :kezo:
Realno... :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja kad vidim ovolike postove da se ljudi svadjaju oko telefona launchera i dialera jednostavno moram da napisem da je iPhone najbolji i da pisa po Androidu i Windows Phone :mrgreen:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

To niko i ne spori :rofl:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Interesantno mi kako se ovde vrlo cesto pominje Samsung plastikaner i sl...

Sa druge strane u zadnje vreme smo svedoci zestoke promocije LG-a. Pa kako je moguce da se za LG ne pominje plastika kad su oni uber plastikaneri???

Inace za N3 mi za mesec dana stigla 4 update-a! Izuzetno su azurni i cim se neki problem pojavi punom parom rade na resenju. Zapravo ja sam samo jedan problem primetio koji se pojavio prosle nedelje (An application has been forced to stop... neka glupost ne znam ni koja aplikacija je navodno pokusavala da pristupi root-u, osim te notifikacije nije bilo problema) reseno pre par dana updateom expresno...
Poslednja izmena od Laki021 u 16 Nov 2013, 23:13, izmenjeno 3 puta ukupno.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ali Laki to je specijalna, je*acka LG plastika, napravljena svemirskom tehnologijom...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

A da ja vas pitam: Sta je sa 500 miliona neprijavljenih Kineza? :kezo:
Odgovori